• 9 Ιουλίου, 2020

«Δεύτερες σκέψεις» από Τσίπρα για τη… δοσολογία του φαρμάκου στον ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

 

 

Στην παγίδα των «δεύτερων σκέψεων» που απειλούν κάθε πολιτικό πριν από μεγάλες αποφάσεις, φαίνεται να διολισθαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, και να υλοποιήσει τη στρατηγική πολιτικής μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ με τις λιγότερες δυνατές τριβές και εσωκομματικές συγκρούσεις.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδειξε το τελευταίο διάστημα ότι επιχειρεί να ρίξει τους τόνους σε εσωκομματικό επίπεδο, να ανακτήσει την πρωτοβουλία χάραξης της ατζέντας για τον «επόμενο ΣΥΡΙΖΑ», όπως τον έχει στο μυαλό του, και να μην χάνει ευκαιρίες άσκησης κριτικής στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους αμέσως επόμενους μήνες.

 

Σχηματικά, αντίστοιχη τακτική ακολουθούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που τα πνεύματα οξύνονταν, οι εποχές ωστόσο έχουν αλλάξει. Οι κοινωνικές προτεραιότητες έχουν διαφοροποιηθεί, και φυσικά τα πολιτικά μεγέθη… δεν είναι συγκρίσιμα.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει το κίνδυνο να… τελματώσει. Και δύσκολα θα καταφέρει να ανακάμψει στη συνέχεια.

 

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...