• 18 Ιανουαρίου, 2021

Γ. Σιούτζος: Πορεία προς την "παράσταση" της ΔΕΘ


 
Γράφει ο Γιώργος Σιούτζος
Business Analyst
 
 
H ΔΕΘ έχει μετατραπεί σε μία έκθεση που έχουμε ταυτίσει με τις προεκλογικές υποσχέσεις και με ωραία ρητορική που χτυπάει στις πίο ευαίσθητες ανθρώπινες χορδές, αυτές της ελπίδας. Ίσως είναι ο ανέμελος και δροσερός αέρας της Θεσσαλονίκης που προωθεί αυτό το άκριτο μείγμα υποσχέσεων, σκληρότητας για τους πολιτικούς αντιπάλους και γνήσιας (;) ευαισθησίας για τους πολίτες. Υποσχέσεων και λόγων που είναι μία εξαιρετική εργασία κειμενογράφων. Κατάλληλες λέξεις συναισθηματικά φορτισμένες ώστε να μπορούν να ενισχύσουν την αρένα και να τη φανατίσουν. Η ρεαλιστική διατύπωση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης και πολιτικών θαρραλέων δηλώσεων λείπει από εδώ. Άλλωστε το κλίμα είναι γιορτινό και δεν μπορεί να χαλάσει με τέτοια. Η παράσταση έξυπνης ατάκας πρέπει να δοθεί. Και όλοι, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, προετοιμάζονται.
Ο διχασμός και η γηπεδοποίηση με τους εκφραστές του κάθε κόμματος να διατάσσονται ευλαβικά στις θέσεις τους και να βλέπουν έναν ενδιαφέρον ημιτελικό ποδοσφαίρου είναι κάτι που θα ξαναδούμε φέτος τον Σεπτέμβρη. Πολλές υποσχόμενες φάσεις και αμέτρητη συγκίνηση θα προσφέρει και η φετινή ΔΕΘ μόλις ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη. Αμέσως τα γκολ θα αρχίσουν να μπαίνουν αλλά το τελικό σκορ θα είναι διαφορετικό για τον καθένα. Όπως και τα φάουλ.
Η ελπίδα σίγουρα θα κάνει την εμφάνισή της ως φάντασμα που θα πλανάται στο κτήριο. Ένα ολιστικό και οργανωμένο σχέδιο ανάπτυξης το οποίο θα προϋποθέτει τη μακροπρόθεσμη συμφωνία όλων των φορέων και θα έχει ρεαλιστικά αισιόδοξα μέτρα με στρατηγική απόχρωση μάλλον δεν θα κάνει την εμφάνισή του. Δεν είναι επίσημος προσκεκλημένος.
H δημοκρατία ορισμένη από την ελληνική πολιτική ωριμότητα μεταφράζεται σε ψήφιση αυτού που τάζει τα περισσότερα. Με την ελπίδα ότι κάτι από αυτά θα υλοποιήσει. Οι αλήθειες δεν τρέφουν την ψεύτικη ελπίδα άλλωστε. Και ο λαός χρειάζεται ελπίδα ακόμα και αν είναι ψεύτικη…

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...