Γ. Παπακώστας: Το τρένο (δείχνει να ) χάνεται για την ανθρωπότητα

Του Γιώργου Παπακώστα

Δημοσιογράφος

 

Πριν ακριβώς 35 χρόνια, Μάρτιο του 1985, είχε κυκλοφορήσει στην Αμερική το “We are the world” με την συμμετοχή του Michael Jackson, του Bruce Springsteen, του Stevie Wonder και σχεδόν 40 ακόμα Αμερικανών τραγουδιστών πρώτης γραμμής. Σκοπός ήταν να ευαισθητοποιηθει ο κόσμος και να συγκεντρωθούν χρήματα για να καταπολεμηθεί η φτώχεια στην Αφρική.

Τελικά το τραγούδι έγινε ύμνος, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις πωλήσεις του δίσκου έφτασαν τα 63 εκ. δολάρια, οι λαοί της Αφρικής προφανώς και δεν είδαν κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…οι προθέσεις τέλος πάντων, μάλλον ήταν αγνές!

Με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, ένας από τους δημιουργούς του τραγουδιού, ο γνωστός  Lionel Richie ( ο άλλος ήταν ο Michael Jackson) δήλωσε πρόσφατα πως θα ήθελε να ξαναγράψει ένα παρόμοιο τραγούδι…αν και όποτε προσπάθησε να το κάνει, οι στίχοι που έρχονται στο μυαλό του είναι ακριβώς οι ίδιοι με την πρώτη εκτέλεση.

Είτε πάντως βρει έμπνευση, είτε όχι, αυτό που δεν έχει καταλάβει ο συμπαθής καλλιτέχνης είναι πως το τρένο δείχνει να χάνεται για την ανθρωπότητα… η πραγματικότητα κινδυνεύει να γίνει ακόμα πιο σκληρή και σίγουρα τραγούδια, συναυλίες και βιντεάκια στο Instagram δεν φαίνεται να βοηθούν ιδιαίτερα!

Υ.Γ Τελικά είχαμε και ελληνική εκδοχή του Ιmagine του John Lennon, από εγχώριους celebrities. Καμία ελπίδα…