Γ. Παπακώστας: Οι “μαύρες τρύπες” στην Ιστορία των συλλόγων

Του Γιώργου Παπακώστα

Δημοσιογράφος

 

Είναι πραγματικά άδικο να έχεις κερδίσει έντιμα και δίκαια τον μεγάλο σου αντίπαλο και παρόλα αυτά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η τοξικότητα που την χαρακτηρίζει να μην σε αφήνει να το χαρείς, έστω για τα λίγα αυτά λεπτά που σου αναλογούν.

Ειδικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που έχει “καεί” στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν αδύνατον να μην αναφερθεί σε αυτή την τοξικότητα που και χθες έκανε την εμφάνιση της στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο Φάληρο. Και σίγουρα είναι αδύνατον να μην αναρωτήθηκε, για άλλη μια φορά, αν έπραξε σωστά που παράτησε το όμορφο σπιτάκι του στην Βαρκελώνη μόνο και μόνο για αναλάβει την ομάδα της καρδιάς του στην Ανγκόλα της Ευρώπης.

Το θέμα, όμως, δεν είναι τι σκέφτεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Ρικ Πιτίνο ή οι παίχτες που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους έστω κι αν δεν καταλαβαίνουν το νόημα αυτού του τσίρκου. Το θέμα είναι τι σκέφτονται τα αφεντικά των “αιωνίων”…Γιατί έχουν περάσει τόσα χρόνια, έχουν ξοδέψει ένα κάρο λεφτά και τελικά αυτό που μας παρουσιάζουν δεν βλέπεται από νοήμων άνθρωπο. Δεν βλέπεται γιατί είναι αποκρουστικό, υποτιμητικό, βαρετό και προβλέψιμο. Προσβάλλει την ιστορία των συλλόγων, το ίδιο το άθλημα και απογοητεύει μικρούς και μεγάλους που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά σε ένα αθλητικό γεγονός που υπάρχει αποκλειστικά για να διασκεδάζει και να ψυχαγωγεί.

Δυστυχώς, ακόμα κι αν το όλο ζήτημα έληγε αύριο το πρωί, είναι βέβαιο πως και οι Σύλλογοι και οι παίκτες και οι οπαδοί έχασαν πολύτιμα χρόνια συμμετέχοντας σε αυτή την αρρωστημένη κόντρα. Χρόνια που ενώ θα μπορούσαν να είναι γεμάτα τίτλους και διακρίσεις, εξελίχθηκαν σε “μαύρη τρύπα” στην ιστορία των Συλλόγων. Κρίμα…