Γ. Λακόπουλος: Ο Χάρης Θεοχάρης… βλέπει μακριά


 
Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Πηγή: anoixtoparathyro.gr
 
«Σας πήραμε σας πήραμε  φλουρί Κωνσταντινάτο». «Μας πήρατε μας πήρατε  βαρέλι  δίχως πάτο».Κάπως έτσι έκλεισε η αντιδικία του Ποταμιού με τη ΝΔ για τον βουλευτή Χάρη Θεοχάρη. Που  εξελίχθηκε σε ζωντανό παράδειγμα πώς δεν πρέπει να είναι η πολιτική.
Ένας πονηρούλης πρώην μανδαρίνος βρήκε τρόπο να χωθεί στην πολιτική και θέλησε μάλιστα να γίνει αρχηγός. Αλλά τελικά βολεύτηκε με την προοπτική να μείνει βουλευτής- χλωμό δείχνει- με όποιο κόμμα νάναι.
Τον είχε πάρει ο Σαμαράς Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, αλλά ο Τόμσεν του είπε «πού τον βρήκατε αυτόν;» και τον απέλυσαν. Τουλάχιστον ένα δημοσιογραφικό συγκρότημα λυπήθηκε γι’ αυτό. Και τον προσανατόλισε στην πολιτική.
Ο Θεοχάρης μπήκε στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού με την ευκολία που διέκρινε τότε τον Θεοδωράκη να συλλέγει όποιον πουλούσε μούρη εκσυγχρονιστή. Βγήκε βουλευτής, αλλά πολύ σύντομα προέκυψε ότι δεν φτούραγε και πολύ. Ωστόσο στο πρώτο συνέδριο άρχισε να κιαλάρει τη θέση του αρχηγού. Έτσι σε ένα χρόνο βρέθηκε έκτος.
Αλλά άμα σου μπει η ιδέα δεν σταματάς. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος πείσθηκε ότι μπορεί να τον εντάξει σε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης νέων ανθρώπων που είχε κατά νου. Ο Θεοχάρης  δέχθηκε μετά χαράς και μετά άρχισε τα κόλπα: εκατό η αλεπού,  εκατόν ένα το αλεπουδάκι.
Παρουσίαζε το κόμμα σαν δικό του και τον πολύπειρο πρώην υπουργό… σαν βοηθό του. Τον Ιούλιο του 2016 ιδρύθηκε το κόμμα, τον Οκτώβριο ο Αλέκος τον απέλυσε και προχώρησε τη «Δημοκρατική Ευθύνη» με άλλους.
Ο Θεοχάρης συνέχισε να αναζητά κόμμα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ του φάνηκε καλή λύση και άρχισε την προσέγγιση, την οποία αποκάλυψε ο ίδιος διατιθέμενος να ψηφίσει τις Πρέσπες. Ήταν μάλιστα διατεθειμένος να… επιστρέψει στο Ποτάμι και όλοι μαζί να…προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά ούτε ο Θεοδωράκης, ούτε ο Τσίπρας τσίμπησαν. Έτσι ο Θεοχάρης εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Συλλογής Σούργελων του  Μητσοτάκη. Άλλαξε μέτρα και σταθμά, καημό δεν άλλαξε. 
Τώρα λέει ότι είναι συνεπής με όσα έλεγε για το Μακεδονικό. Εξακολουθεί να… ψηφίζει τη Συμφωνία. Αλλά τώρα που ανήκει σε ένα κόμμα θα το συζητήσουν στα όργανα και ό,τι αποφασίσουν. Προέχει η Δημοκρατία. Αν πουν ότι δεν ψηφίζουν, πειθαρχεί και αυτός και δεν ψηφίζει.
Είναι πονηρός, διαστροφικός ή θεωρεί τους άλλους κάφρους; Κοροΐδα πάντως του θεωρεί. Οι Συριζαίοι λένε ότι τους προσέγγισε για να ανταλλάξει την ψήφο του με κάποιο αξίωμα, αλλά ο ανασχηματισμός τον απογοήτευσε. Τι να κάνουν; Δεν τους είχε ξανατύχει τόσος αμοραλισμός.
Στο Ποτάμι τραβάνε τα μαλλιά τους που άφησαν να τους εκμεταλλευτεί ένας τόσο «λίγος» φέρελπις της πολιτικής. «Μας τρέλαινε λίγο όλους με τις συνεχείς μετατοπίσεις του, αλλά το υπομέναμε μέχρι που κατάντησε μια κουραστική ιστορία», λένε.
Η Σεβαστουπολεως του καταλόγισε «παλαιοκομματισμό». Σιγά μην ιδρώσει το αυτί του. Πήρε την έδρα του και βγήκε στο παζάρι.
Οι Ποταμίσιοι διηγούνται ιστορίες φαιδρότητας και τυχοδιωκτισμού. Την άνοιξη του ’15 τους έλεγε «να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ -γιατί ο Τσίπρας ήταν ανίκητος». Δυο μήνες πριν τους είχε προτείνει να …συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ.  Ένα χρόνο αργότερα τους παρακινούσε να συνεργαστούν με τη ΝΔ γιατί ο Μητσοτάκης ανεβαίνει.
Ότι το Ποτάμι συνέστησε τον Μητσοτάκη «καλά ξεμπερδέματα» με το νέο κελεπούρι, μπορεί να αποδειχθεί σοφή κουβέντα. Όσοι ξέρουν λένε ότι ο Θεοχάρης ήδη σκέφτεται την αρχηγία της ΝΔ με το σκεπτικό: γιατί, καλύτερος είναι ο Κυριάκος;
Σωστό κι’ αυτό…

Best Of

Ο Ανδρουλάκης… φλερτάρει και με άλλους δημοσιογράφους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Παρά τη δύσκολη πολιτικά θέση στην οποία...

Ο Τσίπρας θα… παραιτηθεί το βράδυ των εκλογών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Το σενάριο ακόμη μιας εκλογικής ήττας του...

Η «μεταγραφή αεροδρομίου» που ήθελε ο Τσίπρας για το Επικρατείας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι σχετικές ζυμώσεις κράτησαν αρκετό καιρό, και...

Όλες οι «φυλές» της Κεντροδεξιάς… φλερτάρουν με τον Χατζηδάκη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης παραμένει σημείο αναφοράς για...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Ιστορία δεν έχει πλευρές. Έχει γωνίες θέασης…

Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το...

Ο Ανδρουλάκης… φλερτάρει και με άλλους δημοσιογράφους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Παρά τη δύσκολη πολιτικά θέση στην οποία...

Μια υπερδύναμη που… αργεί (να εντοπίσει ένα κινεζικό μπαλόνι και να το καταρρίψει)

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Τόσο τραγικές στιγμές, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν...

Η Κωνσταντίνα Μπότσιου συζητά με τον Μάνο Οικονομίδη για την Ιστορία που μας… προειδοποιεί για το μέλλον

Του Μανώλη Κομνηνού Η καθηγήτρια Πολιτικής Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων...

Κάθε 100 χρόνια… και κάτι. Προσοχή στα μαιευτήρια (για έναν νέο Ανδρέα)

    Της Μαρίκας Λυσιάνθη Το σχετικό σκηνικό το ζούμε συνήθως κάθε...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Ιστορία δεν έχει πλευρές. Έχει γωνίες θέασης…

Του Μάνου Οικονομίδη [email protected] Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Αξία", το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023   Η Ιστορία ως φέρουσα τη δωρεά της προειδοποίησης. Της προετοιμασίας. Της επανάληψης...

Ο Ανδρουλάκης… φλερτάρει και με άλλους δημοσιογράφους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Παρά τη δύσκολη πολιτικά θέση στην οποία έχει περιέλθει, ο Νίκος Ανδρουλάκης… το παλεύει. Και οι συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μεταφέρουν...

Μια υπερδύναμη που… αργεί (να εντοπίσει ένα κινεζικό μπαλόνι και να το καταρρίψει)

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Τόσο τραγικές στιγμές, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν βιώσει ούτε την περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ, με τα... παρατράγουδα του εκκεντρικού μεγιστάνα του...