• 5 Απριλίου, 2020

Για εκείνη τη σημαία που… πήρε ο αέρας στα Ίμια, θα γράψει κάτι ο Σημίτης;

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Πόσο υπέροχο είναι το ανθρώπινο μυαλό… Επιλέγει, με μια συναρπαστική διαδικασία αυτοδιάγνωσης, τα περιστατικά της ζωής που προηγήθηκε, για να τα επαναφέρει στο παρόν, και να τα περιγράψει με διαφορετικό περιεχόμενο, ουσία και αποτέλεσμα.

Ειδικά όταν η επιλεκτική μνήμη συνταξιδεύει με το… θράσος, ζούμε άρθρα σαν και αυτό του Κώστα Σημίτη στα “Νέα”. Για τον πρώην πρωθυπουργό, η απαξία και η αποστροφή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων αποτελεί την αέναη υστεροφημία που θα συνοδεύει κάθε ανάμνηση της διαδρομής του στη διακυβέρνηση του τόπου. Στην οκταετία της εθνικής λεηλασίας, από το 1996 μέχρι το 2004, με διεύθυνση στη γωνία… διαπλοκής και διαφοράς.

Η εθνική μνήμη ωστόσο, σπανίως πάσχει από… μαζική άνοια. Τα πεπραγμένα της σκοτεινής περιόδου εκείνης της διακυβέρνησης, θα μνημονεύονται με ζοφερό τρόπο, για τις γενιές που ακολουθούν. Μια απορία μονάχα, προς τον πρώην πρωθυπουργό. Για εκείνη τη σημαία που… την πήρε ο αέρας στα Ίμια το 1996, με αποτέλεσμα να γκριζαριστεί δια βίου η εξωτερική πολιτική μας, θα γράψει κάτι; Τίποτα;

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...