Γιατρός, δικηγόρος ή… Στουρνάρας; Τι θα επιλέγουν οι Έλληνες για το μέλλον των παιδιών τους;

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Τα κατάφερε… Δεν υπήρχαν φυσικά μεγάλες αμφιβολίες το τελευταίο διάστημα, καθώς η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να υλοποιήσει περισσότερο υπερβατικές σκέψεις και επιλογές για το αξίωμα του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.

Στουρνάρας… διαρκείας λοιπόν. Πασών των κυβερνήσεων. Αντέχοντας ακόμη και την πανδημία του κορονοϊού. Η λιτή ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα βέβαια (“Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα”)… λέει πολλά, για όσους καταλαβαίνουν και δεν έχουν… εξαργυρώσει με λυμένα προβλήματα ζωής την πολυετή υπεράσπιση μιας εκ των “ιερών αγελάδων” του συστήματος Σημίτη.

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραμείνει στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδας για τα επόμενα έξι χρόνια. Αθροιστικά δώδεκα, δηλαδή. Όχι και άσχημα για τον πάλαι ποτέ στενό συνεργάτη του Γιάννου Παπαντωνίου και μετέπειτα του Κώστα Σημίτη, την περίοδο της “περίεργης” ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας που… ήταν  πάντα εκεί. Στον ΙΟΒΕ, στα “σαλόνια”, στην κυβέρνηση Σαμαρά, και μετά στην Τράπεζα της Ελλάδας. Διέψευσε πλήρως την… υποψία που κρύβει το επώνυμό του. Και φυσικά, βάζει σε σκέψεις κάθε Έλληνα γονιό για το μέλλον του παιδιού του.

Τι να διαλέξει κάποιος να γίνει; Γιατρός, δικηγόρος, ή… Στουρνάρας;

Διαψεύδεται επίσης η ιστορική αποστροφή του Θεόδωρου Πάγκαλου, που σε προ ετών “μυστικό δείπνο” διαδρομιστών και… σκιών του παρασκηνίου, παρόντος του Κώστα Σημίτη, φέρεται να ρώτησε τον Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο προέτρεπαν να ανοίξει περπατησιά για… αρχηγός κόμματος: “Θέλεις να γίνεις πρωθυπουργός, ή θα παραμείνεις… υπάλληλος”;

Και οι… υπάλληλοι, έχουν ψυχή, κε Πάγκαλε.

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος