Γιατί ο Τσίπρας… παρακαλάει να τον παραπέμψουν σε Ειδικό Δικαστήριο

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Όποιος αιφνιδιάστηκε από τη ρότα που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ενώπιον του… λαού του, στο πλαίσιο της συζήτησης για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και δεν… κατοικεί στα μέρη μας.

Ήταν περίπου δεδομένο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα ύψωνε τους τόνους έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με επίκεντρο το σκάνδαλο Novartis, ζητώντας να… παραπεμφεθεί σε Ειδικό Δικαστήριο.

Πρακτικά, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης… παρακαλάει να γίνει αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης με πρωτοβουλία της σημερινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Και ακόμη περισσότερο να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Αλέξης Τσίπρσας γνωρίζει ότι, ιστορικά, τέτοιου είδους αντιμετώπιση ενός πολιτικού, τον… έκανε ήρωα. Και σίγουρα, τον έβγαλε από το περιθώριο και τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόταν. Του επέτρεψε να κουνήσει ξανά το δάχτυλο προς τους αντιπάλους του. Και λειτούργησε ως το πρώτο σκαλοπάτι για να… επιστρέψει στην εξουσία.

Το πιο εκκωφαντικό παράδειγμα είναι αυτό του Ανδρέα Παπανδρέου και της παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά. Τη συνέχεια… την έγραψε η Ιστορία.

Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντιγράφει… μέχρι σκανδάλου τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής