Γιατί επέλεξε ο Ομπάμα να δώσει… (μόνο) μισή ευχή στον Τζο Μπάιντεν


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Η πολιτική ρητορική του Τζο Μπάιντεν εστιάζει στο να τον εμφανίσει ως φυσικό διάδοχο και κληρονόμο του Μπαράκ Ομπάμα. Οι δυο τους άλλωστε υπήρξαν… αρμονικό ζευγάρι για οκτώ χρόνια, στο Οβάλ Γραφείο και τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, μοιράζονται κοινές απόψεις για την πολιτική και την κοινωνία, και, σε προσωπικό επίπεδο, είναι φίλοι.
Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020 ωστόσο, δεν συνοδεύτηκε από την… ανοιχτή αγκαλιά του Μπαράκ Ομπάμα. Ακριβώς όπως προέβλεπαν οι… υποψιασμένοι.
Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε… (μόνο) μισή ευχή στον Τζο Μπάιντεν. Επειδή πιστεύει ότι, η Αμερική θα γυρίσει σελίδα με αλλαγή γενιάς. Κάτι που επιβεβαιώνεται από το μοίρασμα των πρώην στενών συνεργατών του, στις υποψηφιότητες του Μπέτο Ο’ Ρουρκ και του Πιτ Μπούτιτζεζ.
Η πολιτική λογική βέβαια, προδικάζει ότι, στο τέλος ο Τζο Μπάιντεν θα… σκουπίσει τους «μικρούς» και θα αναμετρηθεί με τον Μπέρνι Σάντερς για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Σε εκείνη τη μάχη, η πανίσχυρη «Ομάδα Ομπάμα» θα βρίσκεται στο πλευρό του.
Μέχρι τότε όμως, θα υποστηρίζει… διακριτικά την αλλαγή γενιάς.
Η σχετική ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα, Κέιτι Χιλ, άλλωστε, είναι… συγκρατημένα υποστηρικτική για τον Τζο Μπάιντεν.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...