• 28 Ιανουαρίου, 2020

Β. Φεύγας: Η Ελλάδα χάνει (πολύτιμο) χρόνο με τον κ. Τσίπρα


 
Γράφει ο Βασίλης Φεύγας
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μεσολογγίτικα Χρονικά
 
Οι δημοσκοπήσεις αποτελούν διαχρονικά ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ανάλυσης και διάγνωσης των προθέσεων της κοινωνίας.
Σχηματικά, έχουμε καθιερώσει να τις περιγράφουμε ως «φωτογραφίες στιγμής», ακριβώς για να επισημάνουμε το συγκυριακό αποτύπωμα των συμπερασμάτων τους.
Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις του 2019, και πιθανότατα τις βουλευτικές εκλογές που θα έρθουν πολυ΄νωρίτερα σε σχέση με τους κεντρικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του κ. Τσίπρα, αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι, οι «φωτογραφίες στιγμής» που πεισματικά αθροίζονται τα τελευταία δυο χρόνια, συνθέτουν ένα άλμπουμ… μελαγχολίας για τον σημερινό και απερχόμενο Πρωθυπουργό.
Είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ένα κόμμα της Αντιπολίτευσης, και κυρίως ο αρχηγός του, να έχουν εδραιώσει χαρακτηριστικά πολιτικής υπεροχής έναντι του κυβερνώντος κόμματος και του Πρωθυπουργού, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δεν πρόκειται λοιπόν για κάτι συγκυριακό, που θα επέτρεπε στον κ. Τσίπρα να επιχειρήσει να ξαναμοιράσει… αυταπάτες στους Έλληνες πολίτες. Το κάνει ήδη βέβαια, η συγκυρία ωστόσο τον έχει ξεπεράσει.
Η ελληνική κοινωνία, με έμφαση και ένταση, διεκδικεί πολιτική αλλαγή. Και τη διεκδικεί άμεσα, για να μην χάνεται άλλος, πολύτιμος χρόνος.
Είναι αλήθεια ότι, στα χέρια του κ. Τσίπρα και της επικίνδυνης κυβέρνησής του, η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο. Χρόνο που δεν είχαμε για να σπαταλήσουμε.
Χάσαμε χρόνο, όταν εξαιτίας του κ. Τσίπρα, δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια στις αρχές του 2015.
Χάσαμε χρόνο, όταν εξαιτίας του κ. Τσίπρα, μπήκαμε σε ένα ακόμη, περισσότερο επώδυνο και δραματικό Μνημόνιο.
Χάσαμε χρόνο όταν, εξαιτίας του κ. Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, αδυνατούμε να βγούμε αυτόνομα και αυτοδύναμα στις αγορές, αδυνατούμε να σταθούμε στα πόδια μας, αδυνατούμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές μέλλον.
Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του, προσλαμβάνουν πλέον χαρακτηριστικά «εθνικού προβλήματος» για τη χώρα. Η λύση θα δοθεί από τους πολίτες στις κάλπες και θα είναι εκκωφαντική.
Κάθε μέρα που μας χωρίζει από τις κάλπες ωστόσο, είναι μια χαμένη μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...