Βόζεμπεργκ: Οι πολίτες δεν πιστεύουν τον κ. Τσίπρα


 
Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις, μιλώντας στην εκπομπή “Μαζί το Σαββατοκύριακο”, στην ΕΡΤ, με τον Γιάννη Σκάλκο κα την Ευριδίκη Χάντζιου.
Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:
 
“Τον Αύγουστο τελείωσε μεν μία σύμβαση, αλλά μαζί τελείωσε το φθηνό χρήμα, έχουμε ζημιά 100 δις στην οικονομία και ξεκινά αυστηρή εποπτεία ανά τρίμηνο και ένα τέταρτο μνημόνιο με ανέφικτα πλεονάσματα μέχρι το 2060.
Το υπερπλεόνασμα, που ο Π/Θ παλαιότερα το χαρακτήριζε ως ματωμένο, προέκυψε από 4 εκ πολίτες που χρωστούν στην εφορία συνολικά 102 δις ευρώ, από ένα εκατομμύριο κατασχέσεις και από 2,7 δις ευρώ οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες
Εάν η παροχολογία του Π/Θ εντάσσεται στη λογική της επιδοματικής πολιτικής, προφανώς μας βρίσκει αντίθετους. Ο προτείνει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης για την επιστροφή στην ανάπτυξη με κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.
Η κυβέρνηση προσέλκυσε επενδύσεις ύψους 34 δις ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έφερε ούτε μία νέα σοβαρή επένδυση!
Πώς να πιστέψουν οι πολίτες τον ; Στη ΔΕΘ το 2015 υποσχέθηκε ανακούφιση των φτωχών και έκοψε ΕΚΑΣ, συντάξεις και αφορολόγητο! Το 2016 και το 2017 υποσχέθηκε επενδύσεις, άρση capital controls και μείωση φόρων και τίποτε από αυτά δεν έγινε!”

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι