Βόζεμπεργκ: Μια απάντηση με περισσότερη Δημοκρατία. Όχι φοβική

Με αφορμή το αποτρόπαιο χτύπημα στο Στρασβούργο και την ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης για τα πορίσματα και τις συστάσεις της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την τρομοκρατία, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, υπογράμμισε στην Ολομέλεια του Σώματος ότι η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και αποτελεί βασική προϋπόθεση ελευθερίας.

  Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επισήμανε χαρακτηριστικά ότι το νέο τρομοκρατικό χτύπημα ήρθε για να προκαλέσει ακόμη μία φορά θύματα νοσηρών εγκεφάλων που μετέρχονται ακραία βία. Η απάντηση της Ευρώπης δεν πρέπει να είναι φοβική, αλλά ρεαλιστική, ώστε να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας για τις επόμενες γενιές.

 Στο ίδιο πλαίσιο, η κυρία Βόζεμπεργκ ανέφερε ότι ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο των επιτυχημένων πολιτικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Παράλληλα, η εντατικοποίηση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας απαιτεί ουσιαστική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών, για να καλυφθούν υφιστάμενα πρακτικά και νομοθετικά κενά.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ :

«Η σημερινή έκθεση της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρομοκρατία συνέπεσε δυστυχώς με το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο Στρασβούργο, που ήρθε για ακόμη μία φορά να προκαλέσει θύματα νοσηρών εγκεφάλων που μετέρχονται ακραία βία. Πρέπει να προβούμε σε συντονισμένες ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του τρομοκρατικού φαινομένου. Τούτο σημαίνει αποτελεσματική συνεργασία των αντιτρομοκρατικών, των μυστικών υπηρεσιών των κρατών μελών και των αρχών δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος και του εγκλήματος στο διαδίκτυο, με τη συστηματική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους, αλλά και με τη Europol.   

Η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών μπορεί να εξασφαλιστεί με σεβασμό των προσωπικών δεδομένων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας, που αποτελεί τον πυρήνα της Δημοκρατίας. 

Κύριοι συνάδελφοι, έχουμε πόλεμο. Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι φοβική αλλά με περισσότερη Δημοκρατία. Το οφείλουμε στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και στις αξίες μας. Στην ειρήνη που εδώ και 60 χρόνια έχουμε επιτύχει.

Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Οι τρομοκράτες μισούν τον δυτικό τρόπο ζωής. Μισούν την Ευρώπη, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις δημοκρατικές δομές. Θέλουν να προκαλέσουν φόβο, πανικό, τρόμο. 

Δεν θα το επιτρέψουμε. Ψηφίζουμε σήμερα για να εντατικοποιήσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, καλύπτοντας υπάρχουσες πρακτικές και νομοθετικές ελλείψεις».    

Best Of

Δυο γαλάζιοι που… βιάστηκαν να εμφανίζονται ως υποψήφιοι βουλευτές, «κόβονται» από το Μαξίμου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Δυο «γαλάζια» στελέχη που… βιάστηκαν να θεωρήσουν...

Κ. Αρβανιτόπουλος: Η Δύση πρέπει να αλλάξει υπόδειγμα στρατηγικής απέναντι στη νέα Τουρκία

Του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου Πηγή: Βήμα της Κυριακής Στον διπολικό κόσμο του...

Γ. Βαληνάκης: Να χαλάσουμε τα σχέδια του Ερντογάν

Γράφει ο Γιάννης Βαληνάκης Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα" Παρά την αντίληψη...

Ο Σγουρός χάνει το τρένο της… ρεβάνς για την Περιφέρεια Αττικής

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Γιάννης Σγουρός βρίσκεται ήδη σε εξαιρετικά...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Μπάιντεν συνεχίζει να… απειλεί τα social media

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Μια αποστροφή από την ομιλία του Τζο...

Η ατζέντα Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2024

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Κάθε Αμερικανός εν ενεργεία Πρόεδρος που... σέβεται...

Ούτε ο… Bono (δι)έσωσε την ομιλία Μπάιντεν

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Ποιός ήταν αυτός δίπλα στον... Πολ Πελόζι,...

Το… επίμαχο φιλί της Τζιλ Μπάιντεν στον σύζυγο της Κάμαλα Χάρις, που… σκανδάλισε

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Στην Ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης,...

Ο (αδιόρθωτος) Τραμπ υποστηρίζει ότι θα σταματήσει την… καταστροφή της Αμερικής από τον Μπάιντεν

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Την ώρα που η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Μπάιντεν συνεχίζει να… απειλεί τα social media

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Μια αποστροφή από την ομιλία του Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο, για την Κατάσταση της Ένωσης, προκάλεσε προχωρημένο ενδιαφέρον, καθώς αφορούσε τα social...

Η ατζέντα Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2024

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Κάθε Αμερικανός εν ενεργεία Πρόεδρος που... σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να δηλώνει έτοιμος και αποφασισμένος να διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία που...

Ούτε ο… Bono (δι)έσωσε την ομιλία Μπάιντεν

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Ποιός ήταν αυτός δίπλα στον... Πολ Πελόζι, θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος. Με διάθεση τρολαρίσματος φυσικά, γιατί ο Bono γνώρισε την αποθέωση,...