• 22 Οκτωβρίου, 2020

Βόζεμπεργκ: Η ΝΔ είναι η παράταξη που σκέφτεται όλους τους Έλληνες

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ μίλησε για το παρόν και το μέλλον του τόπου, στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, με έμφαση στον σύνθετο και πολυεπίπεδο ρόλο της γυναίκας.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ:

“Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που σκέφτεται όλους τους πολίτες, από τη γέννηση τους μέχρι τα βαθειά τους γεράματα. Είναι η παράταξη που καλείται να δώσει, μετά τις εκλογές, στην Ελλάδα την αληθινή της ΑΞΙΑ, να εξασφαλίσει για την πατρίδα μας όσα της αξίζουν!

Η ισότητα ανδρών και γυναικών είναι μια κατάκτηση, που απαίτησε πολλά χρόνια και μεγάλους αγώνες. Όμως στην πράξη υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, καθώς οι γυναίκες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια, ιδίως σε επίπεδο ιεραρχικής εξέλιξης.

Το πρόβλημα της άνισης αντιμετώπισης των γυναικών πηγάζει από διαχρονικά στερεότυπα,γνωστά ως «γυάλινη οροφή»,τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με ποσοστώσεις ούτε καταργούνται με νομοθετικές πρωτοβουλίες,αλλά εξαλείφονται σταδιακά μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης.

Στο ΕΚ, ως μέλος της Επιτροπής FEMM, μου ανατέθηκε η έκθεση σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά την επαγγελματική τους εξέλιξη. H έκθεση υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου

Στη χώρα μας το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ανέρχεται σε 26%, όταν των ανδρών είναι κατά πολύ χαμηλότερο στο 17%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των ανδρών εργοδοτών είναι τριπλάσιος από αυτόν των γυναικών

Η εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων στην αγορά εργασίας,εκτός από δίκαιη και επιβεβλημένη,μπορεί να αποβεί κ οικονομικά επωφελής. Εκτιμάται ότι για κάθε 2% αύξησης της γυναικείας απασχόλησης,το ελληνικό ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί σε ποσοστό 1% δηλαδή κατά 1,8 δισ.!

Μια Ελληνίδα δεν κάνει οικογένεια για τα μάτια του κόσμου. Για να μην μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά της. Για να μην μπορεί να τους προσφέρει εκπαίδευση. Ο @kmitsotakis έχει βάλει τις γυναίκες μπροστά, έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την προστασία της οικογένειας!

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...