• Δεκέμβριος 7, 2019

Βενιζέλος: Το πρόβλημα της χώρας είναι κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό

 Βενιζέλος: Το πρόβλημα της χώρας είναι κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό


 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την είσοδο στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου
«Η  Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας-
Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος» (εκδ. ΠΑΤΑΚΗ), απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε:
 
Το νέο βιβλίο έχει τίτλο πολύ χαρακτηριστικό: «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας». Γιατί η δημοκρατία είναι κάτι που κινείται συγκυριακά με βάση τις εκλογές ενώ κρίνεται ιστορικά. Και όλο αυτό το ισορροπεί το Σύνταγμα. Για αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του Συντάγματος ως ευκαιρία αλλά ως κίνδυνος. Και η συζήτηση πρέπει να εστιαστεί σε αυτό ακριβώς. Γιατί το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό. Είναι περισσότερο ζήτημα νοοτροπίας που πρέπει να μας διέπει εάν θέλουμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος.
 
Ερώτηση: Ένα σχόλιο για την σημερινή τουρκική προκλητικότητα
 
Ευ. Βενιζέλος: Εδώ και πολύ καιρό τώρα έχουμε μια αυξημένη ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που οφείλεται στα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία. Και στο εσωτερικό της και στην άλλη πλευρά των συνόρων. Σε σχέση κυρίως με τις κουρδικές δυνάμεις, τη γραμμή των συνόρων της με τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν. Άρα χρειάζεται από την πλευρά μας στρατηγική ψυχραιμία. Σταθερότητα βεβαίως στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων αλλά και εκτίμηση των πραγματικών λόγων για τους οποίους συμβαίνει το καθετί.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...