• 25 Φεβρουαρίου, 2020

Βασίλης Φεύγας: Η υποψηφιότητά μου εκπροσωπεί ένα τέλος στον παλαιοκομματισμό

 

Ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, Βασίλης Φεύγας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος”.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:

 

Ποια θεωρείτε πως μπορεί να είναι η διαφορά των δύο κομμάτων στος βουκευτικές εκλογές μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών;

Εμείς ξεκινάμε από το μηδέν. Θέλουμε να πείσουμε κάθε έναν Έλληνα και κάθε μία Ελληνίδα πως η χώρα με μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα φύγει μπροστά. Η βασική μας διαφορά και πριν τις ευρωεκλογές ήταν πως επενδύσαμε στο θετικό αφήγημα και στην ανάδειξη όλων εκείνων που θα μας κάνουν να ξεφύγουμε από τον κλοιό των τελευταίων ετών. Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας είναι στην πρώτη γραμμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί θεωρούμε πως μόνο έτσι μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Και για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημα μας θεωρώ πως με εφόδια αυτά, πάμε να πετύχουμε μία ξεκάθαρη νίκη στις εθνικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ μιλούν συνεχώς για ενότητα. Πιστεύετε πως αποτελεί βασικό διακύβευμα των εκλογών;

Από τα μεγαλύτερα! Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε συνειδητά, είτε απλά επειδή έγινε δεύτερη φύση του επενδύει διαρκώς στον διχασμό. Είδατε και πριν τις ευρωεκλογές πως μιλούσε συνεχώς για τους πολλούς και τους λίγους και πήρε την απάντηση από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Από τους πολλούς! Συνεπώς το να μιλάμε εμείς για ενότητα δεν είναι κάποια στρατηγική. Είναι το χρέος μας απέναντι στην ίδια την πατρίδα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας χωρίζουν και να χτίσουμε πάνω σε αυτά που μας ενώνουν.

Αν καταφέρετε να πάρετε την αυτοδυναμία με ποιον θα συνεργαστείτε;

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη πει πως η ΝΔ θα επιδιώξει συνεργασίες ακόμα και αν είναι αυτοδύναμη. Αρα οι συνεργασίες είναι κάτι παραπάνω από απλοί αριθμοί: είναι το μήνυμα πως ενωμένοι μόνο μπορούμε να φύγουμε εμπρός. Για να απαντήσω όμως στο ερώτημα σας. Προσωπικά ως υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, μάχομαι για την αυτοδυναμία. Και πιστεύω πως θα την κατακτήσουμε, όχι για να κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για να έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή να τα αλλάξουμε όλα.

Είστε υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Γιατί μπήκατε σε αυτή την μάχη και γιατί στην Αιτωλοακαρνανία;

Μπήκα καταρχήν στην μάχη για την χώρα. Για τις ιδέες μου. Μετά από μία πολυετή πορεία στον χώρο της επικοινωνίας που είχα την τιμή να συνεργαστώ με σημαντικούς πολιτικούς και με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο γνωρίζω σχεδόν 20 χρόνια, γνωρίζω πολύ καλά αυτό που λέμε αγορά εργασίας. Είναι σημαντικό άνθρωποι που έχουν πραγματικά ένσημα να μπουν στην μάχη στη πρώτη γραμμή. Αυτό αποφάσισα να κάνω με την παρότρυνση φίλων. Και από την στιγμή που πήρα την απόφαση δεν θα μπορούσε να γίνει αλλού πλην της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι ο τόπος που μεγάλωσα, που έζησα μέχρι τα 18 μου χρόνια. Εκεί ήταν είναι και θα είναι πάντα ο πυρήνας της ζωής μου.
Και ξέρετε η Αιτωλοακαρνανία συμβολίζει αυτό που θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλη την Ελλάδα. Είναι ενας νομός με απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης αρκεί να απελευθερωθούν οι δυνάμεις του. Αυτό εκπροσωπεί και η υποψηφιότητα μου: ένα τέλος στο παλιό παλαιοκομματικό σύστημα και μία προσπάθεια να καταστεί σαφές πως μέσα από το συλλογικό θα έχουμε όλοι όφελος.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...