Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες

«Η κυβέρνηση κάνει μία εντελώς αβάσιμη πρόβλεψη για ανάπτυξη 7,5% το 2021,την ώρα που η πρόβλεψη για ανάπτυξη στην ΕΕ είναι 5,8%. Δεν πρόκειται για απλή αισιοδοξία, αλλά για ανεδαφικές προβλέψεις που θα δημιουργήσουν τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού στο “Κόκκινο 105,5”.

«Από τα τέλη του 2019, πολύ πριν τον κορονοϊό, η ΝΔ είχε φέρει την οικονομία σε τροχιά ύφεσης και αυτό καταγράφεται στον προϋπολογισμό», κάτι που «χρεώνεται αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης», ο οποίος στη συνέχεια «δεν έλαβε μέτρα τη στιγμή και στην κατεύθυνση που έπρεπε εν μέσω πανδημίας, όχι από ανεπάρκεια αλλά από σχέδιο», το οποίο είναι η «αναδιάρθρωση της αγοράς εις βάρος των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «οι δαπάνες που η κυβέρνηση προβλέπει το 2021, για τη στήριξη της υγείας και της παιδείας, των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων, είναι πάρα πολύ χαμηλές», επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «φέτος έχουν δώσει ψίχουλα, τα περίφημα 24 δισ. του κ. Μητσοτάκη είναι μία αστειότητα. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου είχαν δώσει μόλις 4,6 δισ. στην πραγματική οικονομία. Και ενώ αυτή η πολιτική οδηγεί την κοινωνία σε διάλυση, επιμένουν σε αυτή και μάλιστα το 2021 με ακόμη λιγότερες δαπάνες».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημείωσε, ακόμη, ότι «ο προϋπολογισμός της ΝΔ περιλαμβάνει πολύ μεγάλη αύξηση στα έσοδα τους κράτους από φόρους, 5 δισ. πάνω στους φόρους που θα καταβάλουν οι πολίτες το 2021 σε σχέση με φέτος. Επιβαρύνουν πάρα πολύ τα νοικοκυριά, δεν τους δίνουν καμία ρύθμιση, και θα βρεθούν με σωρευμένο χρέος».

Τόνισε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα για να συγκρατήσει την ύφεση, αν και είχε τη δυνατότητα. Λένε ότι ακολουθούν συνετή πολιτική και κρατάνε λεφτά, αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Με την πολιτική τους διαλύουν το ΑΕΠ και εκτοξεύουν το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Οδηγούν De jure ή De facto σε μνημόνια».

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «η κοινωνία έχει αρχίσει και κινείται, παρότι βρίσκεται σε μία κατάσταση τεράστιας αβεβαιότητας και ανασφάλειας, παρότι ο κ. Μητσοτάκης κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες και τους λέει εσείς φταίτε, παρά την ακραία προπαγάνδα από τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης που τροφοδοτούνται από τον κ. Πέτσα με απευθείας αναθέσεις».

Best Of

«Καμπανάκι» από Μαξίμου σε όσους έχουν γίνει… συμπαρουσιαστές στα ΜΜΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Το σχετικό καμπανάκι είχε ακουστεί από την...

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μετά την επίσκεψή...

Οικονόμου: Η πορεία που έχει ανοίξει η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακοπεί

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου...

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει τα πάντα για να ευνοήσει τους τραπεζίτες

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης, να δείξει ότι βρίσκεται σε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Αντώνης Νικοπολίδης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Έρχονται πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 αναλύει τους αγώνες Μαρόκο-Ισπανία...

Παγκόσμιο Κύπελλο: Βγαίνει σήμερα το τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών

Μαρόκο-Ισπανία και Πορτογαλία-Ελβετία με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές από το...

Λ. Κουσούλης: Η χώρα βρίσκεται σε βαθειά παρακμή, και η εξουσία ενδιαφέρεται μόνο για την… αυτοδυναμία

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Παιδικά Χωριά SOS: Εκείνοι που επιλέγουν να αφιερώσουν τον χρόνο τους για να κάνουν τη ζωή κάποιων παιδιών πιο όμορφη

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα τους στο...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

ΕΔΑ Αττικής: Επενδύσεις για τη διάδοση της χρήσης του φυσικού αερίου και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών

Σε μια περίοδο όπου η αγορά ενέργειας λειτουργεί σε ένα περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων και υψηλής αστάθειας, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) συνεχίζει...

Ο Αντώνης Νικοπολίδης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Έρχονται πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 αναλύει τους αγώνες Μαρόκο-Ισπανία και Πορτογαλία-Ελβετία Τα δύο τελευταία παιχνίδια της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξάγονται σήμερα. Η...

Παγκόσμιο Κύπελλο: Βγαίνει σήμερα το τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών

Μαρόκο-Ισπανία και Πορτογαλία-Ελβετία με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές από το Pamesτoixima.gr   Το παζλ της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου συμπληρώνεται σήμερα. Ήδη γνωρίζουμε τα 3 από...