Αχτσιόγλου: Η οικονομία έχει εκτροχιαστεί και η κοινωνία δεν στηρίζεται

«Το προηγούμενο εξάμηνο έπρεπε να γίνουν πολύ πιο σοβαρές και εντατικές δράσεις από την κυβέρνηση για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, όμως έγιναν ελάχιστα σε σχέση με αυτά που είναι αναγκαία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “OPEN”.

«Δεν έχουν γίνει μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, δεν έγινε η ενίσχυση με ΜΕΘ που ήταν αναγκαία, δεν έγινε δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ για όλο τον πληθυσμό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «παρόμοια αδράνεια επιδείχθηκε στα μέτωπα των μέσων μαζικής μεταφοράς και της δημόσιας παιδείας, όπου τα σχολεία άνοιξαν με περισσότερα παιδιά απ’ ό,τι πριν», δηλαδή «οι συνθήκες που βιώνουμε σήμερα είναι εν πολλοίς συνέπεια της αδράνειας που επέδειξε η κυβέρνηση στα κρίσιμα μέτωπα».

Σχολιάζοντας τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης τόνισε ότι «εδώ και δέκα μήνες επιδοτεί την ανεργία, έχει οδηγήσει πάνω από 100.000 ανθρώπους στην ανεργία και σε όσους παραμένουν τυπικά σε μία θέση εργασίας τους δίνει 530 ευρώ, όταν τους τα δώσει. Επιμένουμε, από την αρχή, να επιδοτήσει την εργασία, να αναπληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν το κάνει, το αρνείται».

Για τις ασφαλιστικές εισφορές υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση κάνει μία πολύ μικρή μείωση», καθώς «ένας εργαζόμενος κερδίζει 5 το πολύ 10 ευρώ τον μήνα», όμως «δεν καλύπτει, ενώ μπορεί, τη μείωση αυτή από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από πηγές της ΕΕ», αλλά «μειώνει πάρα πολύ τα έσοδα του ΟΑΕΔ που αφορούν παροχές, επιδόματα και προγράμματα για ανέργους και εργαζόμενους», γιατί «σύμφωνα με το σχέδιο Πισσαρίδη, δεν θέλει τον δημόσιο ΟΑΕΔ ούτε τις παροχές που έχει σήμερα. Αυτό, προφανώς, δεν μπορούμε να το υπερψηφίσουμε».

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή επισήμανε ότι «είναι δάνειο», το οποίο «εδώ και δέκα μήνες λαμβάνει μία στις πέντε επιχειρήσεις», ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «μη επιστρεπτέα επιχορήγηση», αλλά «η κυβέρνηση αρνείται να το κάνει αν και μπορεί, έχει ταμειακά διαθέσιμα και ρευστότητα από την ΕΕ».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν κάλυψε το δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων που πλήττονται» και «αρνήθηκε το εισόδημα έκτακτης ανάγκης στα νοικοκυριά», μέτρα που «θα κάλυπταν πέντε εκατομμύρια ανθρώπους», αντίθετα «δίνει μόλις 50 εκατ., δηλαδή λιγότερα από το “σκόιλ ελικικού”, είναι κοροϊδία». Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «τα μερίσματα που δίνονταν τα έτη 2016-17-18 ήταν πάνω από 700 εκατομμύρια. Ήταν 15πλάσια και είχαμε μνημόνια, δεν είχαμε μία ΕΕ να λέει: ξοδέψτε για να στηρίξετε τον πληθυσμό».

Τέλος, δήλωσε ότι «η οικονομία έχει ήδη εκτροχιαστεί χωρίς να έχει στηριχθεί πραγματικά η κοινωνία. Ο στρατηγικός προσανατολισμός της ΝΔ φαίνεται στην έκθεση Πισσαρίδη: δεν συμφωνεί με την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις θεωρεί βαρίδια, επίσης, θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι πολύ πιο ευέλικτοι για να επέλθει μία υποτιθέμενη ανάπτυξη».

Best Of

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση αποδιαρθρώνει το ΕΣΥ

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας...

Οικονόμου: Το καλάθι του νοικοκυριού αποδίδει

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου...

Κωνσταντινόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει και ιδιωτικοποιεί τη δημόσια υγεία

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παραχώρησε...

Βαρβιτσιώτης: Γκρεμίζοντας τείχη ενώνουμε ακόμη περισσότερο τη χώρα και τις ψυχές των ανθρώπων

Την ανακήρυξη του Ελβετού γιατρού και φιλέλληνα Ζουλιέν Γκριβέλ...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Παιδικά Χωριά SOS: Ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά, κάνοντας το πρώτο βήμα για την αποϊδρυματοποίηση

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα τους στο...

Η “σιωπηλή επανάσταση” της γενιάς που θέλει να… διορθώσει την Αμερική

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου     Ο Χακίμ Τζέφρις, ως νέος επικεφαλής της...

(Και) οι ευαγγελικοί γυρίζουν την πλάτη τους στον Τραμπ

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Το 2016, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκλογική...

Η προσδοκία ενός πρώην “πρώτου πράκτορα” των ΗΠΑ, ότι μπορεί να γίνει Πρόεδρος

Του Κυριάκου Βελισσάρριου   Ο Ρον ΝτεΣάντις, ο Τεντ Κρουζ, η...

Ο παλμός του Παγκοσμίου χτυπάει στο κατάστημα ΟΠΑΠ στην ΟΠΑΠ ARENA

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία του Παγκοσμίου στο κατάστημα ΟΠΑΠ...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Παιδικά Χωριά SOS: Ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά, κάνοντας το πρώτο βήμα για την αποϊδρυματοποίηση

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook, τα Παιδικά Χωριά SOS αναφέρονται σε δράσεις ευθύνης και πρωτοβουλίες για την ουσιαστική στήριξη...

Η “σιωπηλή επανάσταση” της γενιάς που θέλει να… διορθώσει την Αμερική

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου     Ο Χακίμ Τζέφρις, ως νέος επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, γράφει ήδη Ιστορία. Ο διάδοχος της Νάνσι Πελόζι,...

(Και) οι ευαγγελικοί γυρίζουν την πλάτη τους στον Τραμπ

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Το 2016, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκλογική επιτυχία του Ντόναλντ Τραμπ. Το 2020 ήταν και πάλι εκεί, στη κάλπη, δεν έφταναν ωστόσο...