Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση κάνει τα πράγματα χειρότερα στην οικονομία

«Η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ως πρόβλημα το ότι οι 6 στις 10 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να λάβουν τραπεζικό δανεισμό», ενώ «υπουργοί μιλάνε για επιχειρήσεις “ζόμπι”» και «η έκθεση Πισσαρίδη θεωρεί ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν βαρίδια για την οικονομία», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη”.

«Το κράτος με απόφαση της ΝΔ δίνει χαμηλές εγγυήσεις και ενισχύει την πολιτική αποκλεισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που ακολουθούν οι τράπεζες», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «οι τράπεζες θέλουν να “παίζουν” μόνο με συγκεκριμένους πελάτες. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν μία τεράστια ρευστότητα από την ΕΚΤ, έχουν πάρει 37 δισ. ευρώ εν μέσω πανδημίας και έχουν δώσει μόλις 2 δισ. στις μικρές επιχειρήσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «όταν ο δανεισμός δίνεται με εγγυοδοσία του ελληνικού δημοσίου, το δημόσιο έχει τη δυνατότητα να θέσει όρους και κριτήρια, ώστε να στηριχθούν συγκεκριμένοι κλάδοι και κάποια μεγέθη επιχειρήσεων που πρέπει να προστατευθούν γιατί έχουν πρόβλημα. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει χρήση αυτού του πλαισίου, αντίθετα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Χρειάζεται παρέμβαση στις τράπεζες για να μην υπάρχει αποκλεισμός».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, ακόμη, ότι για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων «ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή έχει προτείνει την άμεση επιχορήγηση με 3 δισ. ευρώ μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με βάση τον αριθμό των εργαζομένων τους και με υποχρέωση διατήρησης των θέσεων εργασίας και των μισθών», γιατί «αυτές οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να φορτωθούν με νέα χρέη που δεν θα μπορούν να πληρώσουν σε λίγους μήνες. Ήδη έχουν αρχίσει να κλείνουν».

«Η κυβέρνηση απαξίωνε με αλαζονεία κάθε πρόταση. Πριν τρεις μέρες η Κομισιόν ανακοίνωσε ένα τέτοιο πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τις μικρές επιχειρήσεις», αλλά «η κυβέρνηση της ΝΔ με εμμονή, επί έξι μήνες, αρνούνταν αυτή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα μπορούσε να την είχε εφαρμόσει από την αρχή και να μην είχε οδηγήσει πολλές μικρές επιχειρήσεις σε κλείσιμο», σημείωσε.

Best Of

«Καμπανάκι» από Μαξίμου σε όσους έχουν γίνει… συμπαρουσιαστές στα ΜΜΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Το σχετικό καμπανάκι είχε ακουστεί από την...

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μετά την επίσκεψή...

Οικονόμου: Η πορεία που έχει ανοίξει η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακοπεί

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου...

Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει τα πάντα για να ευνοήσει τους τραπεζίτες

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης, να δείξει ότι βρίσκεται σε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Αντώνης Νικοπολίδης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Έρχονται πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 αναλύει τους αγώνες Μαρόκο-Ισπανία...

Παγκόσμιο Κύπελλο: Βγαίνει σήμερα το τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών

Μαρόκο-Ισπανία και Πορτογαλία-Ελβετία με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές από το...

Λ. Κουσούλης: Η χώρα βρίσκεται σε βαθειά παρακμή, και η εξουσία ενδιαφέρεται μόνο για την… αυτοδυναμία

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Παιδικά Χωριά SOS: Εκείνοι που επιλέγουν να αφιερώσουν τον χρόνο τους για να κάνουν τη ζωή κάποιων παιδιών πιο όμορφη

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα τους στο...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

ΕΔΑ Αττικής: Επενδύσεις για τη διάδοση της χρήσης του φυσικού αερίου και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών

Σε μια περίοδο όπου η αγορά ενέργειας λειτουργεί σε ένα περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων και υψηλής αστάθειας, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) συνεχίζει...

Ο Αντώνης Νικοπολίδης στο ΟΠΑΠ Game Time: «Έρχονται πέναλτι στο Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 αναλύει τους αγώνες Μαρόκο-Ισπανία και Πορτογαλία-Ελβετία Τα δύο τελευταία παιχνίδια της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξάγονται σήμερα. Η...

Παγκόσμιο Κύπελλο: Βγαίνει σήμερα το τελευταίο ζευγάρι των προημιτελικών

Μαρόκο-Ισπανία και Πορτογαλία-Ελβετία με αμέτρητες στοιχηματικές επιλογές από το Pamesτoixima.gr   Το παζλ της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου συμπληρώνεται σήμερα. Ήδη γνωρίζουμε τα 3 από...