Αυτή τη φορά ο "κλόουν" δεν σκοπεύει να κάνει λάθος…


 
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Αυτή τη φορά η κατάσταση φαντάζει πολύ πιο δύσκολη από κάθε προηγούμενη. Αρκεί να προσμετρήσει κανείς δυο δεδομένα: Το γεγονός ότι, ο “κλόουν” έχει επιβιώσει. Και ότι, το νέο κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ καλπάζει στις δημοσκοπήσεις.
Κόντρα σε κάθε λογική, η συγκυρία μοιάζει να ευνοεί τον Μπόρις Τζόνσον, για να αγκαλιάσει το πεπρωμένο του. Και να κερδίσει τη μάχη για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι, παίρνοντας στα χέρια του τα ηνία του Συντηρητικού Κόμματος στη Μεγάλη Βρετανία.
Ο πάλαι ποτέ δημοσιογράφος, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, έχτισε μια ολόκληρη σταδιοδρομία με τον χαρακτηρισμό “κλόουν”. Κάθε άλλο ωστόσο παρά τον πλήρωσε ακριβά. Μπορεί να μην διαδέχτηκε τον Ντέιβιντ Κάμερον μετά το σοκ του Brexit, όπως αρχικά προσδοκούσε και σχεδίαζε, κατάφερε ωστόσο να παραμερίσει τον Τζορτζ Όσμπορν, που μέχρι και σήμερα φαντάζει ως η μοναδική φωνή της λογικής για τους Τόρις.
Καθώς η μάχη για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι θα ξεκινήσει σύντομα, ο Μπόρις Τζόνσον υποστηρίζει ότι έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος. Και θέλει να το αποδείξει στην πράξη.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος