• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Αυτή τη φορά, ο Ερντογάν ρισκάρει…

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Θα έλεγε κανείς ότι η πολιτική διαδρομή του Ταγίπ Ερντογάν είναι περίπου ταυτισμένη με το ρίσκο και το… τζογάρισμα. Κάποια στιγμή ωστόσο, ξεπερνάς τα όριά σου. Και, σε κάθε περίπτωση, η πρόκληση προς την τύχη διατηρεί σωρευτικά χαρακτηριστικά και επιπτώσεις.

Το επώδυνο πολιτικό διαζύγιο με τον Αχμέτ Νταβούτογλου δεν θα είναι εύκολο και απλό. Και σίγουρα, δεν θα έχει σχέση με κανένα άλλο από όσα έχει προκαλέσει ο Ταγίπ Ερντογάν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, υπήρξε ο θεωρητικός του κινήματος… κατάληψης της εξουσίας, που είχε ως βασικούς εμπνευστές τον Φετουλάχ Γκιουλέν και τον Ταγίπ Ερντογάν. Στη διαδρομή αυτή, χρονοβόρα και συναρπαστική, ο Γκιουλέν… αυτοεξορίστηκε στην Πενσιλβάνια, προκειμένου να γλυτώσει από τον Ερντογάν, και ο Νταβούτογλου κάνει το δικό του κόμμα.

Η ζωή θα δείξει αν ο… Κεμάλ της εποχής μας, διάβασε αυτή τη φορά λάθος τις παραμέτρους των δεδομένων που είχε στα χέρια του. Το βέβαιο είναι ότι ρισκάρει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...