Ας το πάρει απόφαση ο Τσίπρας (να… απαλλαγεί από τα “λούτρινα”)

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Της… διαδικασίας το ανάγνωσμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει εγκλωβισμένος στην ανάγκη να τηρήσει εσωκομματικές ισορροπίες με τους νοσταλγούς του κόμματος… τσέπης (του 3%), με αποτέλεσμα να προχωρεί με νηπιακά βήματα προς τη φυσική μετεξέλιξή του σε… νέο ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά, ο πρώην πρωθυπουργός παίζει εκ του ασφαλούς. Γνωρίζει ότι, για τα επόμενα δυο χρόνια τουλάχιστον, η πολιτική ηγεμονία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι ακλόνητη. Είναι μάταιο λοιπόν για τον ίδιο να σχεδιάζει… επαναστατικές ανατροπές.

Ορθή η προσέγγιση, με την αυθόρμητη ένταση ότι… ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί η κοινωνική βάση του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ να έχει μετακομίσει σχεδόν σύσσωμη στο “κόμμα Τσίπρα”, από την εποχή της αυτοκτονικής επιλογής Βενιζέλου να συγκυβερνήσει με τη “Δεξιά του Σαμαρά”, κανείς ωστόσο δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι, το… κενό δεν θα καλυφθεί κάποια στιγμή.

Ο πρώην πρωθυπουργός λοιπόν, θα πρέπει να κοιτάξει περισσότερο προσεκτικά τον καθρέφτη. Και να πάρει τη μεγάλη απόφαση. Να απαλλαγεί από τα… λούτρινα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι άλλωστε δεν έχουν την παραμικρή κοινωνική αναφορά. Εκπροσωπούν τον εαυτό τους και μόνο. Κάποιοι δεν εξ αυτών… ούτε τον εαυτό τους.

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής