• 2 Ιουνίου, 2020

Απαραίτητος ο Τραμπ, αλλά… τις εκλογές τις κερδίζει ο Πούτιν (σκέφτηκε ο Νετανιάχου)


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Αυτή κι αν ήταν εικόνα… Μερικές μέρες μετά τις χαρούμενες selfie στο Οβάλ Γραφείο, την αναγνώριση από πλευράς Ουάσινγκτον της κυριαρχίας του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, και της εντυπωσιακής στήριξης του Λευκού Οίκου και του Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου βρέθηκε στη Μόσχα.
Έβγαλε τις… σχετικές selfie με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, εξασφάλισε την… ανοχή της Ρωσίας σε όσα σχεδιάζει να κάνει στη Μέση Ανατολή, και έκλεισε με νόημα το μάτι στο εκλογικό σώμα της πατρίδας του.
Ο “Μπίμπι” είναι πλέον… πολύ παλιός. Αυτό που, στην Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία περιγράφουν ως “old school”. Έχει ζήσει πολλές και δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, για να γνωρίζει τι, πώς και πότε πρέπει να κερδίσει από τον καθένα.
Η επιβεβαίωση της στήριξης από τον Ντόναλντ Τραμπ, “τσαλάκωσε” τις προοπτικές του βασικού αντιπάλου του, Μπένι Γκαντζ, να εμφανιστεί εκείνος ως ο εκλεκτός της Ουάσινγκτον.
Η επιβεβαίωση της στήριξης από τον Βλαντιμίρ Πούτιν του… χαρίζει τη νίκη στις εκλογές. Έπρεπε να τα κάνει και τα δυο. Με τη σειρά αλλά και τη χρονική στιγμή που τα έκανε. Είπαμε άλλωστε… “Old school”.
 

 

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...