• Δεκέμβριος 12, 2019

Αν ο Κόρμπιν είναι η… τελευταία ελπίδα της Μεγάλης Βρετανίας, αρχίστε από τώρα τα δάκρυα

 Αν ο Κόρμπιν είναι η… τελευταία ελπίδα της Μεγάλης Βρετανίας, αρχίστε από τώρα τα δάκρυα


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Ο ολίγιστος Τζέρεμι Κόρμπιν, η πολιτική ανεπάρκεια του οποίου είχε δραματικές επιπτώσεις για τη Μεγάλη Βρετανία και συνολικά την Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, αρνείται να… αυτοπροστατευτεί.
Σε μια νέα επίδειξη… μεγαλείου, επιχείρησε να συγκροτήσει μια πλατιά πολιτική πλειοψηφία γύρω του, για να ανατρέψει τον Μπόρις Τζόνσον, να εγκαθιδρύσει στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ υπηρεσιακό πρωθυπουργό, και να αποτρέψει έτσι τα σχέδια του νέου ηγέτη των Τόρις για άτακτο Brexit.
Φυσικά, οι Συντηρητικοί… γελούν μαζί του. Όπως έκαναν στο δημοψήφισμα που εξαρχής άνοιξε το δρόμο για το εθνικό δράμα το οποίο βιώνει η Μεγάλη Βρετανία. Όπως έκαναν όταν, η Τερέζα Μέι κέρδισε χρόνο παραμονής στην πρωθυπουργία, επειδή ο ίδιος δεν μπορούσε να πείσει τη βρετανική κοινωνία να τον εμπιστευτεί.
Το δράμα του Εργατικού Κόμματος επαναλαμβάνεται. Είναι άλλωστε προφανές ότι, αν ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι η… τελευταία ελπίδα της Μεγάλης Βρετανίας να αποφύγει το Brexit, τότε η πάλαι ποτέ αυτοκρατορία μπορεί να αρχίσει από τώρα… τα δάκρυα.
 

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...