• 22 Ιανουαρίου, 2021

"Αντίο"… μέσω Twitter. Ο Καμμένος διέγραψε την Κουντουρά


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος προχώρησε στη διαγραφή της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Η Έλενα Κουντουρά, από την Κίνα όπου βρίσκεται, είχε παράσχει από νωρίς το πρωί στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα, με δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.
Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.
Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.
Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον», ήταν η δήλωση της Έλενας Κουντουρά.
Μερικές ώρες αργότερα, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter:
 
“Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα.
Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”.
 

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...