• 28 Μαΐου, 2020

Αλεξάνδρα Σαγρή: Ένα καλύτερο μέλλον για όσους δεν μπορούν να το δουν


 
Γράφει η Αλεξάνδρα Σαγρή
Υποψήφια βουλευτής Κινήματος Αλλαγής στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών
Πηγή: amarysia.gr
 
Η  κατάτμηση της Β’ Εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας σε τομείς για τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες σε εθνικό επίπεδο, είναι πλέον γεγονός. Συνεπώς γίνεται πολύ πιο συγκεκριμένη, πολύ πιο ουσιαστική, πολύ πιο στοχευμένη η προσέγγιση των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, από τους ανθρώπους που καλούνται να εκπροσωπήσουν τους πολίτες στην επόμενη Βουλή. Οι στενοί δεσμοί με την τοπική κοινωνία είναι το στοίχημα, η επαφή με τους πολίτες γίνεται πιο άμεση, πιο σαφής, πιο ξεκάθαρη. Έχουμε συγκεκριμένους δήμους πλέον,  στους πολίτες των οποίων αναφερόμαστε και απευθυνόμαστε. Πρέπει να είμαστε γνώστες των προβλημάτων του κάθε δήμου και των παρεμβάσεων που αξίζει να γίνουν σε κεντρικό επίπεδο για την προώθηση λύσεων, ώστε να γίνει η καθημερινότητα των συμπολιτών μας ακόμη πιο ανθρώπινη.
Συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία των εθνικών εκλογών στο Βόρειο Τομέα με το Κίνημα Αλλαγής. Για μένα ο Βόρειος Τομέας είναι ο πιο οικείος, μεγάλωσα στις γειτονιές του Αμαρουσίου, εργάζομαι στο Μαρούσι, το Μαρούσι είναι η πόλη μου. Η  περιήγησή μου όμως από μικρή με την οικογένεια μου, ύστερα με τις παρέες μου και έπειτα κατά την  πολιτική μου δραστηριοποίηση στο περιφερειακό συντονιστικό Βορείου Τομέα του Κινήματος Αλλαγής στις γειτονιές στα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, το Ηράκλειο και την Κηφισιά, στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας και του Χαλανδρίου, στην Αγ. Παρασκευή, το Ψυχικό ή το Χολαργό, με κάνει να γνωρίζω καλά την ανθρωπογεωγραφία αυτού του τομέα. Στην παρούσα μου δραστηριοποίηση  στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας πάντα υπάρχει κάτι καινούριο που ανακαλύπτω, που δε γνώριζα και η επαφή μου με όλους σας είναι για μένα ανάγκη, ανάγκη για επικοινωνία και προσφορά.

Σε μια περίοδο απόλυτης κατάρριψης αρχών και αξιών στο βωμό της διατήρησης των προνομίων της εξουσίας, είναι αναγκαίο να δημιουργήσει ο καθένας από μας που επιλέγει την ενεργό δράση και συμμετοχή, ένα νέο πολιτικό παράδειγμα, ένα νέο πολιτικό ήθος. Ο πολιτικός που έχει συναίσθηση του έργου, του ρόλου, της βαριάς ευθύνης του να εκπροσωπεί τους ανθρώπους που τον εξέλεξαν και να δίνει λύσεις, ξέρει  από πολιτικά όρια, ξέρει να βάζει διαχωριστικές γραμμές όταν οι αρχές του καταπατώνται και θίγονται. Δε συνδιαλέγεται, δεν κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
-Ξέρει να διεκδικεί και να πιέζει στην κατεύθυνση της ισονομίας και του δικαίου, ξέρει να επιλέγει το συλλογικό από το ατομικό συμφέρον, βάζει πάνω απ’ όλα το εμείς από το εγώ.
-Ξέρει ότι πρέπει να προάγει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο σε όλα τα επίπεδα.
-Ξέρει ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.

-Ξέρει ότι σημείο αναφοράς του είναι ο πολίτης.
-Ξέρει ότι η στάση του θα εμπνεύσει τους συμπολίτες του, ή θα τους μεταφέρει το όραμά του.
Σήμερα καλούμαστε:
-να σχεδιάσουμε μια προσεκτικά επιμελημένη Χάρτα Ανάπτυξης για τη Νέα Ελλάδα,
-ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Και ειδικά, με όλους αυτούς τους νέους επιστήμονες που η κρίση και το κυνήγι του ονείρου, τους ανάγκασε να φύγουν στο εξωτερικό,
-να εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον σε αυτούς που δεν μπορούν να το δουν μέσα από το πέπλο απαισιοδοξίας που σκεπάζει τη χώρα μας.
Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Το νέο πολιτικό ήθος είναι η αρχή και είναι το σύνθημά μου.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...