Ακαδημία εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, από την Κορίνα Λιούτα


 
Τρεις ακτιβίστριες από τον χώρο του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ, ενώνουν τις δυνάμεις και την εμπειρία τους με την Πρόεδρο του “ΘΕΛΩ” κα Κορίνα Λιούτα στο χώρο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και αποφασίζουν να συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στη χώρα μας. Στόχος η θεσμική θωράκιση του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, αλλά και η διαμόρφωση μιας νέας εθνικής συλλογικής συνείδησης που θα δημιουργεί υπεύθυνους, ηθικούς και αλληλέγγυους πολίτες, που ενδιαφέρονται για τα κοινά και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο τους.
 
Για το σκοπό αυτο ιδρύουν την “ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” με τον διακριτικό τίτλο “HELPHELLAS” που θα είναι ο πρώτος επιστημονικός Φορέας που θα έχει σαν στόχο την στήριξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την οργανωμένη ανάπτυξη, διαμόρφωση και διάδοση κουλτούρας και πνεύματος ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στην χώρα μας.
Οι άξονες δράσης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ θα είναι η παροχή και υποστήριξη:
 

  • Ολοκληρωμένου Προγράμματος Εκπαίδευσης, κατάρτισης, επιμόρφωσης και πιστοποίησης ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ σε συνεργασία με πιστοποιημένο φορέα εκπαίδευσης, σε πολλαπλούς τομείς θεματικών δράσεων.

 

  • Δημιουργίας ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ και ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩ-ΣΕΩΝ με τη δημιουργία συνεργαζομένων δικτύων πανελλαδικά.

 

  • Καλλιέργειας εθελοντικής συνείδησης και πνεύματος κοινωνικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενεργών Πολιτών με αξιακό υπόβαθρο, που θα βασίζεται στην ενσυνείδητη επιλογή ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους.

 

  • Δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Ελέγχου – Συντονισμού και Άμεσης Βοήθειας ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ σε φυσικές καταστροφές, σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

  • Δημιουργίας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την συλλογή βοήθειας και προσφοράς, με οργανωμένη και αδιάβλητη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου διανομής.

 

  • Διοργάνωσης Πρωτοβουλιών – Δράσεων – Συνεργειών Εθελοντισμού στα πλαίσια της ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σε συνεργασία με εθελοντικούς, κοινωνικούς φορείς και πιστοποιημένους εθελοντές.

 

  • Καθοδήγησης ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για τις δυνατότητες προσφοράς, συνεργασίας, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και δράσης σε συγκεκριμένους εθελοντικούς φορείς και οργανισμούς.

 
 
Η ολοκληρωμένη παρουσίαση της “ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙ-ΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” θα γίνει τον Ιανουάριο 2019, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά όλο το οργανόγραμμα, το πρόγραμμα δράσης, τα στελέχη και ο τρόπος λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Best Of

Με «πιλότο» τη συνέντευξη στο Mega προεκλογικά ο Τσίπρας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη...

Όλια Νικολοπούλου: Εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πώς να φέρνουμε το φως της Άνοιξης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο πλευρό γυναίκων που ξεχώρισαν, αποτελούν έμπνευση,...

Ο Μητσοτάκης αξιοποιεί τον μετριοπαθή λόγο Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας είναι από...

Περιζήτητη η Λατινοπούλου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Το πολιτικό διαζύγιο της Αφροδίτης Λατινοπούλου με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μια “κουτσή πάπια” στις Βρυξέλλες, σαν… βρεγμένη γάτα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Απολαυστικός ο φωτογράφος του περιοδικού "Politico", στην...

Από την Καϊλή, στον Λοβέρδο. Οι “εχθροί εντός των τειχών” για το ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Για (σχετικά) νέος άνθρωπος, τουλάχιστον από εκείνους...

Το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό… τη Ντόρα

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στα πολιτικά παρασκήνια, τα σενάρια για το...

Μανώλης Κοττάκης: Το διακύβευμα της διατήρησης της εξουσίας

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Εικαστικά, η σκηνοθεσία της συνέντευξης...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μια “κουτσή πάπια” στις Βρυξέλλες, σαν… βρεγμένη γάτα

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Απολαυστικός ο φωτογράφος του περιοδικού "Politico", στην αποτύπωση της άφιξης του Εμμανουέλ Μακρόν στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο...

Από την Καϊλή, στον Λοβέρδο. Οι “εχθροί εντός των τειχών” για το ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Για (σχετικά) νέος άνθρωπος, τουλάχιστον από εκείνους που ασχολούνται με την πολιτική, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδεικνύει δραματικά αργά αντανακλαστικά. Άργησε να βγάλει στο...

Το ΠΑΣΟΚ θα συμφωνούσε σε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό… τη Ντόρα

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στα πολιτικά παρασκήνια, τα σενάρια για το πολιτικό πρόσωπο που θα πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας του...