Ακαδημία εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, από την Κορίνα Λιούτα


 
Τρεις ακτιβίστριες από τον χώρο του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ, ενώνουν τις δυνάμεις και την εμπειρία τους με την Πρόεδρο του “ΘΕΛΩ” κα Κορίνα Λιούτα στο χώρο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και αποφασίζουν να συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στη χώρα μας. Στόχος η θεσμική θωράκιση του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, αλλά και η διαμόρφωση μιας νέας εθνικής συλλογικής συνείδησης που θα δημιουργεί υπεύθυνους, ηθικούς και αλληλέγγυους πολίτες, που ενδιαφέρονται για τα κοινά και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο τους.
 
Για το σκοπό αυτο ιδρύουν την “ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” με τον διακριτικό τίτλο “HELPHELLAS” που θα είναι ο πρώτος επιστημονικός Φορέας που θα έχει σαν στόχο την στήριξη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για την οργανωμένη ανάπτυξη, διαμόρφωση και διάδοση κουλτούρας και πνεύματος ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στην χώρα μας.
Οι άξονες δράσης της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ θα είναι η παροχή και υποστήριξη:
 

  • Ολοκληρωμένου Προγράμματος Εκπαίδευσης, κατάρτισης, επιμόρφωσης και πιστοποίησης ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ σε συνεργασία με πιστοποιημένο φορέα εκπαίδευσης, σε πολλαπλούς τομείς θεματικών δράσεων.

 

  • Δημιουργίας ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ και ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩ-ΣΕΩΝ με τη δημιουργία συνεργαζομένων δικτύων πανελλαδικά.

 

  • Καλλιέργειας εθελοντικής συνείδησης και πνεύματος κοινωνικής ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενεργών Πολιτών με αξιακό υπόβαθρο, που θα βασίζεται στην ενσυνείδητη επιλογή ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους.

 

  • Δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Ελέγχου – Συντονισμού και Άμεσης Βοήθειας ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ σε φυσικές καταστροφές, σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

  • Δημιουργίας ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για την συλλογή βοήθειας και προσφοράς, με οργανωμένη και αδιάβλητη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου διανομής.

 

  • Διοργάνωσης Πρωτοβουλιών – Δράσεων – Συνεργειών Εθελοντισμού στα πλαίσια της ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σε συνεργασία με εθελοντικούς, κοινωνικούς φορείς και πιστοποιημένους εθελοντές.

 

  • Καθοδήγησης ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για τις δυνατότητες προσφοράς, συνεργασίας, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ και δράσης σε συγκεκριμένους εθελοντικούς φορείς και οργανισμούς.

 
 
Η ολοκληρωμένη παρουσίαση της “ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙ-ΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” θα γίνει τον Ιανουάριο 2019, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά όλο το οργανόγραμμα, το πρόγραμμα δράσης, τα στελέχη και ο τρόπος λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Best Of

Κικίλιας: Οι προσπάθειές μας συνεχίζουν να αποδίδουν καρπούς

Στα φετινά εντυπωσιακά επίπεδα των ταξιδιωτικών εσόδων, στη ψήφο...

Μάχες χαρακωμάτων για τον Δήμο Χαλανδρίου, ενόψει εκλογών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δήμος Χαλανδρίου εξελίσσεται σε έναν από...

Η νεολαία δίπλα στον Κικίλια

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Την άνεση που τον διακρίνει στη σχέση...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα...

Το “ευχαριστώ” της Κατερίνας Παναγοπούλου για την πρωτιά που της χάρισαν οι τηλεθεατές

Του Μανώλη Κομνηνού Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Ακόμη να παραιτήσει κάποιος τη διορισμένη που υποδεικνύει στον ιταλικό λαό τι να ψηφίσει;

Του Νίκου Φυλάγγελου   Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Ο ιστορικός...

Ο Γιάννης Παπαγιάννης για το εκσυγχρονιστικό μέτρο κατά των αποδείξεων-μαϊμού

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Γιάννης Παπαγιάννης ήταν καλεσμένος του Γιώργου...

Μαρία Καρακλιούμη και Διονύσης Μαρίνος συζητούν για το πώς μπορούμε να φρενάρουμε την (εθνική) φθορά

Του Μανώλη Κομνηνού   Μια συζήτηση που έδωσε αφορμές για τα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η ντροπιαστική… υπόκλιση της ισχυρότερης χώρας της Ενωμένης Ευρώπης στο καθεστώς των “δολοφόνων”

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Που είσαι Άνγκελα (Μέρκελ)... Η ντροπιαστική εικόνα του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς στον Οίκο των Σαούντ, συνιστά μια ντροπιαστική υπόκλιση της ισχυρότερης...

Το “ευχαριστώ” της Κατερίνας Παναγοπούλου για την πρωτιά που της χάρισαν οι τηλεθεατές

Του Μανώλη Κομνηνού Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Κατερίνα Παναγοπούλου είπε ένα μεγάλο "ευχαριστώ", στους τηλεθεατές που της χάρισαν μια ακόμη...

Ακόμη να παραιτήσει κάποιος τη διορισμένη που υποδεικνύει στον ιταλικό λαό τι να ψηφίσει;

Του Νίκου Φυλάγγελου   Καμία αμφιβολία να μην έχετε. Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα είναι επιεικής με την εποχή μας. Με την ατυχή συγκυρία να...