• Δεκέμβριος 6, 2019

Αγγελική Λάζου: Δυστυχώς χάσαμε… (κύριε Τσίπρα)

 Αγγελική Λάζου: Δυστυχώς χάσαμε… (κύριε Τσίπρα)

 

Της Αγγελικής Λάζου

Δημοσιογράφος

 

Δυστυχώς χάσαμε…  η μόνη φράση που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την τετραετή πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ .  Δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη αυτή η εξέλιξη , αρκούσε ένας ψύχραιμος παρατηρητής για να εκτιμήσει με ακρίβεια τι θα ακολουθούσε του δημοψηφίσματος. Ίσως όχι στην έκταση που τελικά τα πράγματα έλαβαν χώρα κατά την διακυβέρνηση αλλά σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξέλιξη αυτή μπορούσε να εκτιμηθεί.
Η 26η Μαΐου αποτελεί ορόσημο όχι μόνο γιατί κατέγραψε μια ευρεία ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ αλλά γιατί κυρίως από τις ευρωεκλογές και μετά ο χρόνος θα κυλά σε βάρος του κυβερνώντος κόμματος και αυτό γιατί απώλεσε κάθε κοινωνικό έρεισμα. Ακόμα και την ύστατη στιγμή δεν επιχειρήθηκε η προσέγγιση με την κοινωνία αλλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να κινηθεί ως σταρ του σινεμά, γιατί πως αλλιώς να χαρακτηριστεί η φράση του περί της υψηλής τηλεθέασης που χάριζε η παρουσία του στους τηλεοπτικούς σταθμούς, στους οποίους παραχωρούσε συνέντευξη.
Υπήρξαν πολλά μικρά κομμάτια αυτής της διακυβέρνησης που δημιούργησαν τη μεγάλη εικόνα, εκείνη μιας κυβέρνησης που μπήκε πρώιμα στην περιδίνηση της αλαζονείας. Που ενώ κατηγορούσε την αντιπολίτευση για οικογενειοκρατία, την ίδια ώρα      αρκετά από τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου ήταν ζευγάρια. Σε αυτή την περιδίνηση κινήθηκε και στα σκάνδαλα καταργώντας το τεκμήριο της αθωότητας και στην ίδια περιδίνηση διαίρεσε -κατά το δοκούν -την επιχειρηματικότητα σε διαπλεκόμενη και μη, σπεύδοντας μάλιστα να οικειοποιηθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και να χρεώσει την διαπλοκή στους πολιτικούς της αντιπάλους.
Στην ίδια περιδίνηση επέδειξε ατολμία στο να αξιολογήσει στελέχη και συνεργάτες, στην ίδια περιδίνηση επέλεξε τους κόλακες έναντι της καθαρότητας του λόγου και της κριτικής. Εμπέδωσε στην κοινωνία το αίσθημα ,πως όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας. Εν τέλει διατρανώνοντας τη μισή αλήθεια δημιούργησε μια παράλληλη πραγματικότητα μακρυά από την κοινωνική καθημερινότητα.
Η κυβέρνηση δυστυχώς λειτούργησε σαν να μην έχει ηθικούς φραγμούς και κοινωνική ευαισθησία, προχώρησε στην εκπνοή της θητείας της σε  αλλοπρόσαλλες κινήσεις τακτοποίησης ημετέρων αλλά και επιχείρησης παρέμβασης στους θεσμούς.
Η αριστερή παρένθεση άνοιξε με επιλογή της κοινωνίας και όχι με δανεικούς ψηφοφόρους όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός και κλείνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με θορυβώδη τρόπο για τις πληγές που δημιούργησε. Απόρροια της αρνητικής διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  είναι ότι πλέον το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται ο πρωθυπουργός είναι ελάχιστο για αυτό και η νίκη της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη διαφαίνεται ευρεία.
Δυστυχώς χάσαμε από τον κακό μας εαυτό…
Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...