Ήξερε κάτι η Φώφη και… είχε νεύρα με τον Μητσοτάκη;

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Ο Αλέξης Τσίπρας περιορίστηκε σε μια, μάλλον άβολη, συζήτηση τύπου… τσάι και συμπάθεια. Βαρουφάκης και Βελόπουλος επιβεβαίωσαν ότι… δεν έχουν ουσιαστικό ρόλο στα δημόσια πράγματα. Την έκπληξη λοιπόν την έκανε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και… του ΠΑΣΟΚ είχε την πιο προωθημένη και επιθετική στάση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Φώφη Γεννηματά αναγκάζεται το τελευταίο διάστημα να κρατάει ευαίσθητες ισορροπίες. Από τη μια, να μην ταυτίζεται με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη να μην εμφανίζεται ως… διόσκουρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παρόλο που μια σειρά στελεχών, κυρίως σημιτικής προέλευσης… σκίζουν τα ρούχα τους για συμπόρευση, αν όχι… μεταγραφή στο σημερινό κυβερνητικό σχήμα.

Ο πολιτικός εκνευρισμός της Φώφης Γεννηματά απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ωστόσο, ενδεχομένως εξηγείται από τη γνώση που έχει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρόσωπο από τον δικό της πολιτικό χώρο.

Πρόσωπο που θα τη φέρνει σε δύσκολη, αν όχι… άβολη θέση.

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής