Έντονη φημολογία για… παραμονή της Σπυράκη στις Βρυξέλλες


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Έντονη είναι η φημολογία στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα, για αλλαγή πλάνων από πλευράς Μαρίας Σπυράκη, ώστε να είναι εκ νέου υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντί θα μετακομίσει εντός συνόρων, και να εκτεθεί στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Η Μαρία Σπυράκη, η οποία βραβεύτηκε πρόσφατα ως ευρωβουλευτής της χρονιάς, ήταν εκείνη που, μαζί με την Ελίζα Βόζεμπεργκ, ξεχώρισαν την τελευταία πενταετία για την παρουσία τους στις Βρυξέλλες.
Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράφοντας την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο περιθώριο της θητείας της ως εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, φημολογείται στο παρασκήνιο ότι έχει “κλειδωμένη” μια θέση στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της γαλάζιας παράταξης, εφόσον η ΝΔ επικρατήσει στις εκλογές.
Το προηγούμενο διάστημα, η Μαρία Σπυράκη είχε ανοίξει περπατησιά στην Α’ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, τα πλάνα έχουν αλλάξει, και εξετάζεται πλέον σοβαρά η εκ νέου υποψηφιότητά της για την ευρωβουλή.

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής