Ένα “σκάσε”, που μπορεί να κόστισε στον Μπάιντεν το Οβάλ Γραφείο

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Τα γέλια του επιτελείου Τραμπ ακούγονται μέχρι… την από εδώ πλευρά του Ατλαντικού. Η στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν, ως… κανονικός άνθρωπος, έχασε την ψυχραιμία του από τις διαρκείς διακοπές όσων έλεγε από τον Ντόναλντ Τραμπ, και προέτρεψε τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου να… “σκάσει”, πιθανότατα συμπυκνώνει τη στρατηγική του επιτελείου του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ γνωρίζει ότι, ένα σημαντικό κομμάτι Αμερικανών αναζητούν κάποιον “θεραπευτή”, που θα διορθώσει το χάος το οποίο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η Προεδρία του, την τελευταία τετραετία.

Το επιτελείο Μπάιντεν καλλιεργούσε με συνέπεια όλο το προηγούμενο διάστημα τη συγκεκριμένη “ταυτότητα” για τον Αμερικανό πρώην Αντιπρόεδρο της περιόδου Ομπάμα. Και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η στρατηγική είχε αποτέλεσμα, μεταξύ των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Αυτό το “σκάσε”, που είπε ο Τζο Μπάιντεν προς τον Ντόναλντ Τραμπ, όταν έχασε την ψυχραιμία του και αγανάκτησε, τον έκανε δημοφιλή σε όσους επιδιώκουν μια χαοτική αντιπαράθεση. Όχι όμως στην κρίσιμη μάζα των αναποφάσιστων.

Εκείνοι, δεν θέλουν κάποιον που να… βρίζει σαν τον Τραμπ. Αλλά κάποιον με τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά.

Written by Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας