• 16 Ιανουαρίου, 2021

Ένα “μαιευτήριο” λύσεων για τις κρίσεις του μέλλοντος… σήμερα. Το CEO Clubs και ο Δημήτρης Μιχόπουλος προετοιμάζουν τους CEOs για τις επόμενες “καταιγίδες”


 
Του Μανώλη Κομνηνού
 

Είναι βέβαιο ότι, αν το επιτελείο του Μπιλ Κλίντον περπατούσε στη σημερινή συγκυρία την πολιτική ενηλικίωσή του,  δεν θα δίσταζε να παραφράσει την ιστορική ρήση-φετίχ, των προεδρικών εκλογών του 1992 στην Αμερική.

“Είναι η… διαχείριση κρίσεων”, ανόητοι, θα αποτύπωνε η καινούρια συνταγή επιτυχίας, για καιρούς σύνθετους, απαιτητικούς και θυελλώδεις,  ως προς την ταχύτητα εμφάνισης, εκδήλωσης και γιγάντωσης δεδομένων και περιστατικών, που οδηγούν στα βράχια και τους καλύτερους καπετάνιους.

Στην Ελλάδα της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης των τελευταίων ετών, τα παραπάνω λειτουργούν σε υπερθετικό βαθμό.

Γι’ αυτό και αξίζει να κοντοσταθεί κανείς στην πρωτοβουλία ουσιαστικού ενδιαφέροντος τουCEO Clubs, να καλωσορίσουν τους κορυφαίους των μεγαλύτερων εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σε ένα “μαιευτήριο” λύσεων για τις κρίσεις του μέλλοντος. Αντανακλώντας τη στρατηγική προσήλωση να νοιάζονται να έχουν τα μέλη τους την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και προετοιμασία, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος, το οποίο θα αναπτύξει ο κατάλληλος και πιο έμπειρος στη χώρα μας Δημητρης Μιχοπουλος.

Το βιογραφικό “διαχείρισης κρίσεων” του Δημήτρη Μιχόπουλου άλλωστε, “μιλάει” από μόνο του: Η υπόθεση της Vodafone και οι υποκλοπές, η ανάκληση της ανάθεσης των Μεσογειακών Αγώνων στην Ελλάδα από τη ΔΟΕ και η παραχώρησή τους στην Τουρκία, η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, και πλείστες ακόμη περιπτώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στις οποίες είχε την ευθύνη του συντονισμού τους, ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Weber Shandwick, μιας εταιρείας με αναγνωρισμένο κύρος παγκοσμίως στις δημόσιες σχέσεις, και παρουσία σε 78 χώρες.  

Με την ιδιότητα και του μέλους του Advisory Board του CEO Clubs, ο Δημήτρης Μιχόπουλος θα μιλήσει στις 26 Σεπτεμβρίου, σε μια εκδήλωση, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, με χαρακτήρα κλειστής συνάντησης, ηδη fully booked, και κρατώντας σε απόσταση από τη δημοσιότητα, όσα θα ειπωθούν.

 Όλα αυτά, στο μεταίχμιο μιας συγκυρίας-γέφυρα, από την κρίση στην επόμενη μέρα, προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελεί η αποτελεσματική διαχείριση των επόμενων κρίσεων.

Που μπορούν να μας επισκεφτούν ανά πάσα στιγμή, για να καθυστερήσουν ή να χλωμιάσουν την επόμενη μέρα.

Προετοιμάζοντας τους CEOs για τις επόμενες “καταιγίδες”. 

Εγκαίρως και με πληρότητα ιδεών και πρακτικων λύσεων.

Ένα storytelling, από εκείνους που διεκδικούν να συνεισφέρουν στη “διόρθωση” του μέλλοντος, εκκινώντας από το δύσκολο παρόν.

Γιατί, νοιάζεται πραγματικά, όταν δεν σταματάς να ονειρεύεσαι. 

Μανώλης Κομνηνός

Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος

Διαβάστε Ακόμα...