• 26 Ιανουαρίου, 2020

Έναν πρώην πρωθυπουργό, δεν τον στέλνεις στο δικαστήριο… Ο Μητσοτάκης με ρητορική Καραμανλή

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Η νίκη της μετριοπάθειας απέναντι στα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν. Το τέλος του εθνικού διχασμού της τρέχουσας δεκαετίας συνεχίζει να υπογράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο σημερινός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, με σχετική διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου, ότι “εγώ, τους πολιτικούς αντιπάλους μου δεν τους στέλνω στα δικαστήρια”, παρκάροντας στην πολιτική λήθη την πιθανότητα να κινηθεί διαδικασία στη Βουλή κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Η αναζήτηση ευθυνών για την υπόθεση Novartis θα επικεντρωθεί στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και ο συμβολισμός της επιλογής Μητσοτάκη προσλαμβάνει ιστορικά χαρακτηριστικά.

Το μακρινό 1989, με αφορμή τη δίωξη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής φέρεται να είχε πει: “Έναν πρώην πρωθυπουργό τον στέλνεις σπίτι του. Όχι στο δικαστήριο ή τη φυλακή”.

Ο πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δεν είχε ακολουθήσει τη συμβουλή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και μετά από σχεδόν τρία χρόνια, ο διωκόμενος Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε πανηγυρικά στην εξουσία, με ποσοστό 48%.

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...