Άλλα τέσσερα χρόνια. Το “σενάριο συνωμοσίας” για τη Μέρκελ… υλοποιείται

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Δεν χρειαζόταν φυσικά περίσσευμα σκέψης, για να οδηγηθεί κανείς στο προφανές συμπέρασμα. Το μέχρι και πριν από μερικούς μήνες “αδιανόητο”, δηλαδή η προοπτική να θέσει η Άνγκελα Μέρκελ υποψηφιότητα για την Καγκελαρία για 5η φορά, στις προσεχείς εθνικές εκλογές, δεν φαντάζει και τόσο… παράλογο.

Η… Καγκελάριος της καρδιάς μας κατάφερε να αναδειχθεί στη μοναδική ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Η δική της Γερμανία έκανε πλήθος τεστ, είχε λίγα κρούσματα, και το σύστημα Υγείας δεν αισθάνθηκε ποτέ τη φονική πίεση των αντίστοιχων στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Και η δική της Γερμανία πάλι, βγήκε πρώτη από την εθνική καραντίνα, με στοχευμένα, μεθοδικά και προσεκτικά βήματα, ώστε να ξαναβάλει μπροστά την οικονομία στην οποία στηρίζεται ολόκληρη η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διόλου τυχαίο λοιπόν ότι ο Χορστ Σεεχόφερ, Υπουργός Εσωτερικών, επικεφαλής του CSU και εκ των επικριτών της μέχρι πρότινος, παραδέχτηκε ότι η Άνγκελα Μέρκελ τα πήγε περίφημα. Και γι’ αυτό δεν του κάνει εντύπωση που, το τελευταίο διάστημα ακούει συχνότερα το σενάριο της “πέμπτης φοράς”.

Που, αν επιβεβαιωθεί, θα οδηγήσει την Άνγκελα Μέρκελ στο απόλυτο πάνθεον της Ιστορίας. Μετά τον Κόνραντ Αντενάουερ και τον Χέλμουτ Κολ, θα έχει ξεπεράσει και τον Ότο φον Μπίσμαρκ σε θητεία, με περισσότερα από 18 χρόνια, με μια νέα τετραετία. Όχι κι άσχημα…

Written by Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας