Άδωνις: Δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να κλείσουν και τους εργαζομένους να χάσουν τη δουλειά τους

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

«Όταν κάτι γίνεται γρήγορα, προφανώς και έχει πολλές αστοχίες. Ο λόγος που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός την απόσυρση του προγράμματος ήταν ακριβώς αυτές οι αστοχίες και η πολύ χαμηλότερη ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού από αυτήν που εμείς θα θέλαμε. Θα αδικείτο και το πρόγραμμα και η τηλεκατάρτιση ως εργαλείο αλλά και η συνολική κυβερνητική προσπάθεια από την ανάδειξη προχειροτήτων και αστοχιών που έδιναν ευκαιρία στην κακόπιστη πλευρά της αντιπολίτευσης να χαλάσουν μια συνολική κυβερνητική προσπάθεια».

«Με εξοργίζει η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Εμφανίζεται σαν την «αθώα περιστερά» και αποφάσισε τώρα να αναδείξει όπως λέει «το σκάνδαλο των ΚΕΚ». Όταν κύριε Τσίπρα, η Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ότι η Υπουργός σου έκανε φωτογραφικούς διαγωνισμούς και μοίραζε χρήματα στα ΚΕΚ, ποια ήταν η αντίδρασή σου; Δεν έχει το ηθικό ανάστημα να κάνει τέτοια ερωτήματα. Η λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ εμάς δεν μας αγγίζει. Για αυτό και καταργήσαμε το πρόγραμμα».

«Τους ανθρώπους που εκτιμώ έχω μάθει να τους υπερασπίζομαι και στις δύσκολες στιγμές τους. Ο κύριος Γιάννης Βρούτσης, ως Υπουργός Εργασίας και επί Σαμαρά και επί Μητσοτάκη, έχει πιστωθεί τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις. Τι είναι πιο σημαντικό; Οι αστοχίες του ΚΕΚ που διορθώθηκαν με παρέμβαση Μητσοτάκη ή ότι δουλεύει ο «Άτλαντας» και σε δύο μήνες από σήμερα με το πάτημα ενός κουμπιού θα παίρνεις τη σύνταξή σου; Γιατί και αυτό είναι έργο Βρούτση».

«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουμε δύο εργαλεία που «τρέχουν» και είναι κρίμα να μην κάνουν αίτηση όλοι όσοι δικαιούνται επειδή ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν και να χάσουν χρήματα: Το ένα εργαλείο αφορά στην πληρωμή των τόκων των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Γι’ αυτό θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr/mis.Το δεύτερο αφορά στην πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ. Επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις μέχρι 5 εργαζόμενους θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Μάλιστα, σήμερα καταθέτουμε στη Βουλή τροπολογία για ν’ αυξήσουμε την περίμετρο των δικαιούχων και στις επιχειρήσεις έως 20 εργαζόμενους ώστε από αύριο να μπορούν να κάνουν αίτηση».

«Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ούτε στην Ελλάδα ούτε στον κόσμο: μετά από οριστικό κλείσιμο της οικονομίας, να την ξαναβάλουμε μπρος. Προφανώς θα χρειαστούν κι άλλα οικονομικά μέτρα και θα είμαστε εδώ να τα λάβουμε στο χρόνο που πρέπει. Δεν θα φεισθούμε καμίας προσπάθειας κατά τον ρυθμό που η εξέλιξη του ιού θα μας επιτρέψει. Έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να κλείσουν και τους εργαζόμενους να χάσουν την δουλειά τους».

Best Of

Μητσοτάκης: Θα σαρώσουμε όλα τα εμπόδια

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των...

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του το βαθύ κράτος της Ελλάδας

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογος» με τον δημοσιογράφο...

Τσίπρας: Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση επιδιώκει τη συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών του δυστυχήματος

«Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει τα πάντα για...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο… λάθος Ανδρέας του μετά-ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα δεδομένα με...

Γιώργος Λακόπουλος: Το σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλά Ποτάμι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Σε πολιτισμένα πολιτικά συστήματα, όταν...

Η Γαλλία. Πάντα η Γαλλία. Όλα ξεκινούν από τη Γαλλία

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Σε αντίθεση με το έθνος μας, που...

Μήπως είναι… ρωσική τράπεζα η Deutsche Bank, και μας το έχουν κρύψει;

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η κρίση που έρχεται καλπάζοντας στο τραπεζικό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο… λάθος Ανδρέας του μετά-ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα δεδομένα με περίσσευμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας. Στο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Λοβέρδου υπάρχει διπλό, συστημικό λάθος. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το...

Γιάννης Πρετεντέρης: Είναι πάντα ευκολότερο να υπερασπιστείς εκείνο που υπάρχει, παρά να κατανοήσεις εκείνο που πρέπει να αλλάξει

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: Το Βήμα   Από το 1789, ίσως και παλαιότερα, η Γαλλία είναι η πατρίδα των «κοινωνικών αντιδράσεων». Ενας εμβριθής αναγνώστης του «Αστερίξ» θα...

Γιώργος Λακόπουλος: Το σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλά Ποτάμι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Σε πολιτισμένα πολιτικά συστήματα, όταν η Δικαιοσύνη ερευνά έναν πολιτικό για ενδεχόμενη ανάμειξη σε ποινικές υποθέσεις, αναστέλλεται η κομματική του...