Mercedes E-Class cabriolet: Ανοικτή για έντονες απολαύσεις

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Posted on November 05, 2017, 6:51 pm
32 secs

Η Mercedes-Benz συμπληρώνει την οικογένεια E-Class με τη νέα E-Class Cabrio. Το ανοικτό τετραθέσιο με την κλασική υφασμάτινη μαλακή οροφή συνδυάζει τη λιτή, αισθησιακή σχεδίαση με την υψηλή άνεση για τέσσερις επιβάτες σε μεγάλες διαδρομές και την τεχνολογία αιχμής. Περιλαμβάνει την πλήρη ενσωμάτωση smartphone με ασύρματη φόρτιση και λειτουργία κλειδιού, κόκπιτ ευρείας οθόνης και τα πιο καινούρια συστήματα υποβοήθησης.

Πανίσχυροι κινητήρες και συστήματα άνετης ανάρτησης διασφαλίζουν μία οδηγική εμπειρία σπορ πολυτέλειας. Στον βασικό εξοπλισμό, η cabrio έκδοση εξοπλίζεται επίσης με το σύστημα αυτόματου αλεξήνεμου AIRCAP ενώ προεραιτικά μπορεί να επιλεχθεί και το σύστημα θέρμανσης αυχένα AIRSCARF –  για περισσότερη άνεση κατά την οδήγηση με ανοικτή οροφή. Για πρώτη φορά, το Cabrio διατίθεται και με τετρακίνηση 4MATIC.

Το νέο μοντέλο cabrio είναι το πέμπτο και νεότερο μέλος της οικογένειας E-Class της Mercedes-Benz, η οποία ανανεώθηκε εξολοκλήρου μέσα σε διάστημα ενός έτους. Ταυτόχρονα, η μάρκα με το αστέρι συνεχίζει την παράδοση των κορυφαίων cabrio με την κλασσική υφασμάτινη μαλακή οροφή.

Με κλειστή οροφή, η E-Class Cabrio έχει παρόμοια σιλουέτα με εκείνη της E-Class Coupé και επιδεικνύει τις ίδιες εκφραστικές αναλογίες. Οι στενοί δεσμοί των δύο μοντέλων είναι επίσης εμφανείς στη λιτή σχεδίαση με έμφαση στις επιφάνειες με καθαρές γραμμές και αισθησιακές καμπύλες. Η σχεδιαστική γραμμή της, αισθησιακή και ταυτόχρονα μοντέρνα, αντιπροσωπεύει την κομψότητα και την ευφυΐα. Αυτό είναι το καθοριστικό γνώρισμα του Cabrio , το οποίο αποπνέει ένα μοναδικό χαρακτήρα – ειδικά με ανοικτή οροφή.

Το εντυπωσιακό μπροστινό τμήμα με χαμηλά τοποθετημένη μάσκα ψυγείου diamond και κεντρικά ενσωματωμένο το αστέρι, προβολείς LED High Performance (ή προαιρετικά προβολείς MULTIBEAM LED υψηλής ανάλυσης), το μακρύ καπό κινητήρα με power domes και τα πλήρως βυθιζόμενα πλαϊνά παράθυρα υπογραμμίζουν το δυναμισμό του Cabrio. Η κομψά σχεδιασμένη μαλακή οροφή με γυάλινο πίσω παρμπρίζ ενσωματώνεται αρμονικά στο μυώδες πίσω τμήμα.

Οι επιμηκυμένοι, αισθησιακά σμιλευμένοι ώμοι και τα επίπεδα πίσω φώτα LED δύο τμημάτων τονίζουν τον σπορτίφ χαρακτήρα του τετραθέσιου. Επιπλέον, όταν είναι αναμμένα, τα πίσω φώτα θυμίζουν τη λάμψη που αφήνει πίσω του ένας αεριωθούμενος κινητήρας. Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι το φωτεινό θέαμα που δημιουργούν τα πίσω φώτα όταν ο οδηγός απομακρύνεται ή πλησιάζει το αυτοκίνητο.

Με ανοικτή οροφή, αναδεικνύεται η αρμονία μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής σχεδίασης, υπογραμμίζοντας μοναδικά τις υψηλής ποιότητας λεπτομέρειες. Το διακοσμητικό πλαίσιο στην κολόνα A και το μπροστινό παρμπρίζ μαζί με τη διακοσμητική λωρίδα στη βάση των παραθύρων και τη φαρδιά διακοσμητική λωρίδα γύρω από τη θήκη της μαλακής οροφής, δημιουργούν  ένα χαρακτηριστικό οπτικό στοιχείο από ανοδιωμένο, στιλπνό αλουμίνιο (AMG Line σε ματ αλουμίνιο). Το τρίτο φως φρένων με φακό καθαρού κρυστάλλου ενσωματώνεται αρμονικά σε αυτό το πλαίσιο.

Η κατά 15 χιλιοστά χαμηλωμένη ανάρτηση σε σύγκριση με το saloon τονιζει επίσης τον πολυτελή σπορ χαρακτήρα της E-Class Cabrio. Έτσι, διατηρεί το αθλητικό της παράστημα σε συνδυασμό με τους τροχούς 18 ιντσών του βασικού εξοπλισμού.

Το εσωτερικό της νέας E-Class Cabrio έχει καθαρή και λιτή σχεδίαση. Το επάνω τμήμα του ταμπλό  οργάνων μοιάζει να αιωρείται επάνω στον γενναιόδωρο διάκοσμο που εκτείνεται μέχρι και τις δύο μπροστινές πόρτες. Τα εξαιρετικά, υψηλής ποιότητας υλικά και η αριστοτεχνική κατεργασία τονίζουν τον σπορ και κομψό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και αποπνέουν μία άκρως αριστοκρατική ατμόσφαιρα.

Δύο προαιρετικά διαθέσιμες οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών, μοναδικές σε αυτή την κατηγορία, τοποθετούνται πίσω από ένα ενιαίο κρύσταλλο δημιουργώντας μία ευρεία οθόνη που μοιάζει να αιωρείται στον αέρα, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνεται ομαλά ανάμεσα στο επάνω και το κάτω τμήμα του ταμπλό. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία στυλ για τα εικονικά όργανα του πίνακα οργάνων: “Classic”, “Sport” και “Progressive”.

Οι τιμές της Ε-Class Cabrio στην Ελλάδα

E200 Cabrio €75.560

E200 4MATIC Cabrio €79.029

E300 Cabrio €85.182

E400 4MATIC Cabrio €104.380

E220d Cabrio €74.763

E220d 4MATIC Cabrio €80.435

E350d 4MATIC Cabrio €96.019

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος