100.000 παραγγελίες για το νέο Opel Insignia

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Posted on January 26, 2018, 10:14 pm
38 secs

Σε λιγότερο από ένα χρόνο από την έναρξη των πωλήσεων, η Opel έχει ήδη λάβει πανευρωπαϊκά περισσότερες από 100.000 παραγγελίες για το νέο Insignia. Το νέο Insignia κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Rüsselsheim (Γερμανία) και διατίθεται ως Grand Sport sedan, Sports Tourer station wagon και τετρακίνητο Country Tourer station wagon. Οι εκδόσεις εξοπλισμού ξεκινούν από το ήδη ολοκληρωμένο Selection και φτάνουν μέχρι το κορυφαίο μοντέλο Innovation. Στην κορυφή της γκάμας του νέου Opel Insignia βρίσκεται το δυναμικό GSi – μία σπορ έκδοση για όσους αναζητούν κάτι ξεχωριστό – ένα αυτοκίνητο που υπόσχεται στον οδηγό μέγιστη απόλαυση σε οποιοδήποτε δρόμο.

Το νέο Insignia αντλεί ισχύ από μία γκάμα υπερτροφοδοτούμενων, τετρακύλινδρων κινητήρων diesel και βενζίνης 1.5 – 2.0-L, σε συνδυασμό με εξατάχυτο μηχανικό ή εξατάχυτα και οκτατάχυτα αυτόματα κιβώτια. Οι ισχυρότεροι κινητήρες diesel και βενζίνης προσφέρονται επίσης με καινοτόμο σύστημα τερακίνησης με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring all-wheel drive).

Το νέο Insignia είναι εξαιρετικά ελκυστικό τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρικούς πελάτες (fleet) – πρόσφατα μάλιστα απέσπασε τον τίτλο “Company Car Today CCT100” (Company Car Today) στη Μ. Βρετανία. Οι αγοραστές επωφελούνται από τις πολυάριθμες προηγμένες τεχνολογίες του, όπως το Σύστημα Διατήρησης & Προσαρμογής Ταχύτητας – adaptive cruise control (που προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα σε αυτήν του προπορευόμενου οχήματος, σύμφωνα με την επιλεγμένη απόσταση), προβολείς IntelliLux LED matrix (που προσαρμόζονται αυτόματα σε όλες τις συνθήκες κυκλοφορίας) και εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από τους ειδικούς πλάτης του Aktion Gesunder Rücken e. V. Επιπλέον, το κόστος ιδιοκτησίας παραμένει σε μέσο επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό στις premium κατηγορίες.

 

Τα εννέα στα δέκα νέα Insignia που έχουν παραγγελθεί μέχρι τώρα, είναι εξοπλισμένα με το προαιρετικό, κορυφαίο σύστημα infotainment Navi 900 IntelliLink. Το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει μία έγχρωμη, οθόνη αφής οκτώ ιντσών. Το Navi 900 IntelliLink είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, που σημαίνει ότι φέρνει τον κόσμο των smartphones μέσα στο αυτοκίνητο. Εάν το όχημα διαθέτει OnStar, τα smartphones μπορούν επίσης να συνδεθούν στο ισχυρό 4G/LTE Wi-Fi Hotspot του αυτοκινήτου – π.χ. για άριστο online audio streaming.

Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος