Χωρίς τον Γιώργο Αυτιά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ


 
Πηγή: alphafreepress.gr
 
Η υποψηφιότητα του Γιώργου Αυτιά με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές ήταν μια φήμη που κυκλοφορούσε εδώ και μήνες στους διαδρόμους της Βουλής και σαφέστατα, κάτι τέτοιο θα απογείωνε την αξιωματική αντιπολίτευση.
Από την αρχή όμως, τα σενάρια ακολουθούσαν πολλές αμφιβολίες, με την ίδια την εκπρόσωπο του κόμματος Μαρία Σπυράκη τη μία να το “ξεκόβει” και την άλλη να αφήνει το ενδεχόμενο ανοιχτό.

Γαλάζιες πηγές επισήμαιναν διαρκώς την ώθηση που θα έδινε στη Νέα Δημοκρατία ένα τόσο “βαρύ” όνομα, με… μπροστάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που τοποθετήθηκε δημόσια.

 

“Η υποψηφιότητα του Γιώργου Αυτιά μόνο προσθέτει, δεν αφαιρεί”, είπε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Παρόλα αυτά, όσοι γνώριζαν λεπτομερώς τις καταστάσεις, ανέφεραν από την πρώτη στιγμή ότι το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του επιτυχημένου Γιώργου Αυτιά στο ευρωψηφοδέλτιο, προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων στο εσωτερικό της Πειραιώς.

Για την ακρίβεια και μόνο στο άκουσμα ότι θα κατέβει στις ευρωεκλογές τους ανέβηκε… πυρετός, αφού ο κορυφαίος δημοσιογράφος θα σάρωνε και θα κατατρόπωνε τους επίδοξους ευρωβουλευτές. 

 

Η γκρίνια, είχε αρχίσει να προκαλεί ρωγμές.

Αν και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας άσκησαν πιέσεις στον πρόεδρο του κόμματος, με κοινή συνιστώσα την μέγιστη βοήθεια που θα προσφέρει η υποψηφιότητά του, τα καλά νέα δεν ήρθαν.
Οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις μετά και την αρχική άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιο τον γνωστό δημοσιογράφο δεν κατάφεραν εν τέλει να αλλάξουν την απόφαση του.

Ο πρόεδρος του κόμματος έχοντας πάρει όλο το βάρος της απόφασης πάνω του, όπως άλλωστε προβλέπεται, δεν έκανε πίσω, παρά τις αντίθετες γνώμες τόσο πρώην πρωθυπουργού όσο και πρώην αρχηγού κόμματος. 

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Alphafrepress, απόλυτα επιβεβαιωμένες, όλες οι κουβέντες για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, αποτελούν οριστικό παρελθόν.

Η βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει ο Γιώργος Αυτιάς ως ευρωβουλευτής δεν θα εξαντλείτο στα στενά όρια μίας παράταξης, διότι ως γνώστης πολλών οικονομικών και κοινωνικών θεμάτων, έγινε θεμελιωτής αλλαγών προς όφελος του απλού πολίτη. Όλων αυτών, που ανήκουν στα στρώματα τα οποία επιδιώκει να προσεγγίσει η Νέα Δημοκρατία.
Από την άλλη, η είδηση περί υποψηφιότητάς του είχε προκαλέσει αναβρασμό και στον ΣΚΑΙ.

Είναι γνωστό ότι η… “Καλημέρα” του, κάνει τα μηχανάκια της AGB να χτυπούν “κόκκινο” τα Σαββατοκύριακα και σίγουρα η αποχώρησή του θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στα νούμερα που τώρα απολαμβάνει το κανάλι του Φαλήρου. 

 

Όσο για τον δημοσιογράφο, η πικρία είναι σίγουρα μεγάλη, καθώς ήταν φανερό πως είχε όλο το πακέτο για να εκπροσωπήσει επάξια την παράταξη στην οποία πιστεύει στο δύσκολο τερέν της ευρωβουλής.

Κάτι που τόνιζαν διαρκώς στις τελευταίες εκπομπές οι καλεσμένοι του…
Βέβαια, οι εκπλήξεις δεν έχουν τελειώσει καθώς η κατάρτιση των ψηφοδελτίων δεν έχει ολοκληρωθεί. Μη λησμονούμε λοιπόν ότι για τα πρόσωπα ευρείας αποδοχής, άλλο οι εκλογές για την ευρωβουλή και άλλο για το ελληνικό κοινοβούλιο!

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...