Χριστοδουλάκης: Το Κίνημα Αλλαγής έχει επιλέξει να ακούει τον ελληνικό λαό


 
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALPHA
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
ALPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΡΑΝΙΑ ΤΖΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠΡΟΥ
Για την πολιτική ίσων αποστάσεων του Κινήματος Αλλαγής:
Με κανέναν από τους δύο δεν είμαστε πιο κοντά, με κανέναν δεν είμαστε πιο μακριά, έχουμε επιλέξει να ακούσουμε τον ελληνικό λαό. Είμαστε κάτι τελείως διαφορετικό, ο μόνος δρόμος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, με ένα πειστικό σχέδιο. Από τη μία πλευρά για το πώς θα μπορέσουμε να παράξουμε πλούτο, που είναι αυτό που δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις παραγωγικές δυνάμεις, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον για αυτόν που θέλει να έρθει να δημιουργήσει στη χώρα μας και από την άλλη, σε αντιδιαστολή με τη ΝΔ, για το πώς αυτόν τον παραγόμενο πλούτο θα τον διανείμουμε δίκαια.
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες:
Τα πράγματα είναι απλά, έχουμε ένα σχέδιο, το καταθέτουμε στον ελληνικό λαό και ζητάμε τη δύναμη για να μπορέσουμε να το κάνουμε πράξη. Εάν την έχουμε, θα συζητήσουμε με όποιον το επιθυμεί στη βάση ακριβώς αυτού του πολιτικού μας σχεδίου. Το θέμα της κυβέρνησης δεν είναι αριθμητικό: «έχω 100, δως μου 51, έλα να κάνουμε κυβέρνηση».
Δεν είναι θέμα θέσης, είναι θέμα ισχυρής εντολής, να μπορούμε να επιβάλλουμε το δικό μας πρόγραμμα, όχι από εμμονή, αλλά γιατί θεωρούμε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση. Το θέμα δεν είναι μόνο απλώς να φτιάξουμε κυβέρνηση, το θέμα είναι τι κυβέρνηση και τι θα εφαρμόσει. Δεν είναι μόνο με ποιους θα πάμε αλλά και γιατί. Εάν ο ελληνικός λαός θέλει ισχυρή κυβέρνηση και θέλει το Κίνημα Αλλαγής, να ψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής. Ό,τι ψηφίζουμε βγαίνει.
Για το χρόνο των εκλογών:
Ας μην παίρνουμε όρκο ότι ο κ. Τσίπρας θα πάει μέχρι τον Οκτώβριο, το λέμε για το καλό της χώρας. Η χώρα δεν αντέχει ένα χρόνο ακόμη με αυτήν την πολιτική που δεν δίνει καμία προοπτική για την επόμενη μέρα. Δεν είναι μόνο το θέμα των συντάξεων των παλιών και των νέων που έχουν περικοπεί, είναι το αφορολόγητο, είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι συντάξεις χηρείας και κυρίως τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% έως το 2060. Θεωρούμε ότι για το καλό της χώρας δε μπορεί αυτή η κυβέρνηση να πάει μέχρι τον Οκτώβριο. Πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή.
Για την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής:
Όπου υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν. Η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της, αλλά με στοιχεία, όπου υπάρχουν στοιχεία, να καταλήξουν. Αλλά, δε μπορεί σε αυτή ακριβώς τη λογική να γίνεται μία προσπάθεια συγκροτημένη να ποινικοποιηθεί η πολιτική ζωή της χώρας. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Όταν για την υπόθεση Novartis, για παράδειγμα, γνώριζαν τα στελέχη της κυβέρνησης τη δικογραφία πριν βγει στο φως της δημοσιότητας, οι συνειρμοί μας πάνε αυτόματα εκεί. Δεν εμπλέκουμε καμία υπόθεση με άλλη. Εμείς είμαστε απόλυτα καθαροί και είμαστε οι μόνοι που έχουμε κάνει την πολιτική και ηθική μας αυτοκάθαρση. Με νόμο της δικής μας κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου αυτές οι περιπτώσεις έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη, αυτό είναι προς απάντηση αυτών που τότε ψήφιζαν όχι και σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο για θέματα ηθικής. Δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
Για τα fake news των 19.000.000 ευρώ:
Το Σάββατο βγήκε ένα δημοσίευμα που έλεγε ότι βρήκαν 19 εκατομμύρια σε ένα σεντούκι με φωτογραφίες από τη Μαγιόρκα και η ίδια η Ελληνική Αστυνομία βγήκε επίσημα και είπε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όσο μας χτυπάνε, τόσο δυναμώνουμε.
Υπάρχουν στελέχη της κυβέρνησης σε κρίσιμες θέσεις για τέτοια θέματα τα οποία έχουν δηλώσει ότι «εάν δεν ρώταγα τον Καραμανλή, θα ήμουν εδώ πέρα;». Υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας ο οποίος στοχοποιεί το Κίνημα Αλλαγής και είναι εμφανές σε όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις γύρω από τέτοια θέματα.
Για την παρουσία Τσίπρα στο SPD:
Αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία έχει ένα πρόβλημα και αυτό είναι τα χαμηλά ποσοστά. Το λάθος που γίνεται είναι το πώς προσπαθούμε να το λύσουμε. Με μεταγραφές του τύπου «να πάρουμε κόμματα που έχουν υψηλά ποσοστά», δε λύνεται. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία πρέπει να βρει ξανά ένα πειστικό αφήγημα για τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα. Σε αυτήν την κατεύθυνση ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα.
Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, σοσιαλδημοκράτης δε γίνεσαι επειδή μπορεί να δηλώνεις ή επειδή σε συμφέρει ή για να βρεις ένα προεκλογικό αφήγημα και να πείσεις ότι κάτι έχει αλλάξει. Όταν στην πράξη, όντας ήδη 3.5 χρόνια κυβέρνηση, εφαρμόζεις τις πλέον καθεστωτικές πρακτικές παρεμβάσεων στα Μέσα Ενημέρωσης, και τη Δικαιοσύνη, υιοθετείς πολιτικές πρακτικές λαϊκισμού, τυχοδιωκτισμού και δημαγωγίας, την αποθέωση του κρατισμού, επιλέγεις την εξοντωτική φορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Εάν η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία θεωρεί ότι θα λύσει το πρόβλημα της ανακαλύπτοντας ένα σοσιαλδημοκράτη, επειδή στην Ελλάδα είναι κυβέρνηση, κάνει μεγάλο λάθος. Πρέπει να μιλήσουμε ξανά με τους πολίτες, να βρούμε λύσεις συγκεκριμένες γιατί οι συντηρητικές πολιτικές της κρίσης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό και όλα τα προβλήματα που έχουν οξύνει την κοινωνική κρίση, θέλουν απάντηση. Απάντηση δεν είναι οι συντηρητικές συνταγές λιτότητας, ούτε το να γίνουμε ακολούθημα του Λαϊκού Κόμματος ή των συντηρητικών δυνάμεων, αλλά ούτε να τα βρίσκουμε με τους λαϊκιστές που στις χώρες τους έχουν οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.
Απάντηση είναι να βρούμε τη δική μας πρόταση, ένα σχέδιο για να πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτό κάνουμε και εμείς ως Κίνημα Αλλαγής.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...