Χρηστίδης: Χρειάζεται άλλος δρόμος


 
 

 
 
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ”
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΣΟΥΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΡΑ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Είναι βασικό να υπάρχει αποκλιμάκωση της έντασης που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Για εμάς αποτελεί κανόνα αυτό το οποίο έλεγε ο Α. Παπανδρέου, ότι “ο κίνδυνος είναι πάντα εξ ανατολών”. Όσο ο κ. Τσίπρας είναι στην Τουρκία και εκπροσωπεί τη χώρα μας, εμείς είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Δυστυχώς όμως, βλέπουμε την απρέπεια, την προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά την οποία έχει η Τουρκία για μια ακόμη φορά απέναντι στο κράτος δικαίου και στην απόφαση που έχει πάρει η Ελλάδα για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Αυτό που επιχείρησαν να στήσουν ως μία παγίδα στον Έλληνα πρωθυπουργό και μέσω αυτού φυσικά και στην Ελλάδα, είναι κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά προβληματικό.
Τα προβλήματα τα δημιούργησε η επίσκεψή Ερντογάν στην Ελλάδα. Είναι κάτι που πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα πρέπει να λύσει τα ζητήματά της και να προχωρήσει την σχέση της με τις χώρες και των Βαλκανίων και με την Τουρκία. Για εμάς είναι κρίσιμο να μην έχουμε επανάληψη όσων έβαζε ο κ. Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα πριν λίγους μήνες.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕΞΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Έχουμε μια κυβέρνηση με πλειοψηφία a la carte.Αυτό δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση. Έχουμε  παραδοσιακούς δεξιούς βουλευτές οι οποίοι λένε στον κ. Τσίπρα “εμείς είμαστε μαζί σου σε ό,τι και αν αποφασίσεις” και θα τους εντάξει στα ψηφοδέλτιά του. Αυτό δείχνει ότι η Αριστερά του κ. Τσίπρα είναι μια αλλοτριωμένη Αριστερά, η οποία για να παραμείνει έστω και μια μέρα παραπάνω στην εξουσία παίρνει μαζί της ακόμα και αυτούς τους βουλευτές.
Μέσα σε αυτούς είναι και ο κ. Παπαχριστόπουλος που θα κάνει την πέμπτη του μεταγραφή σε κόμμα. Όλη η Ελλάδα τον περιμένει να παραιτηθεί εδώ και 15 μέρες. Από Παρασκευή σε Δευτέρα και από Δευτέρα σε Τετάρτη και από Τετάρτη πάλι σε Παρασκευή. Έφτιαξε τη μηχανή του, έφτιαξε το αυτοκίνητό του, τώρα περιμένουμε να πάει στον πρόεδρο της Βουλής να κάνει πράξη αυτό που έχει πει σε όλες τις τηλεοπτικές εκπομπές που έχει βγει τα τελευταία 3 χρόνια.
Δεν έγινε ποτέ πρόταση στην κα. Μεαγαλοοικονόμου να είναι στο ΚΙΝΑΛ. Είναι ένα πρόβλημα του κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα πασπαρτού. Έχει μαζέψει τα πάντα μέσα και αυτό θίγει το πολιτικό σύστημα της χώρας
Κάποια στιγμή πρέπει να σταθούμε απέναντι στους πολίτες και να αναρωτηθούμε αν πρέπει να στηρίζουμε αυτούς οι οποίοι είναι σταθεροί στις απόψεις τους, σε αυτά τα οποία έλεγαν με βάση αρχές, ιδέες, αξίες, ιδανικά και συνεχίζουν να τα κάνουν πράξη ή αυτούς οι οποίοι για να κρατήσουν την καρέκλα τους αλλάζουν θέσεις απόψεις και κόμματα.
Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει κάνει τη θέρμανση είδος πολυτελείας και δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία. Η νέα γενιά παρακολουθεί “τις Μεγαλοοικονόμου” και “τους Παπαχριστόπουλους” και λέει “μακριά από την πολιτική”. Χρειάζεται ένας άλλος δρόμος.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....