Χρηστίδης: Η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη, και ο κ. Τσίπρας καταφεύγει σε πυροτεχνήματα


 
Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αναξιόπιστη
Το μεγάλο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα προσωπικά είναι ότι είναι εντελώς αναξιόπιστοι. Αυτό είναι κάτι που το έχουν αντιληφθεί όλοι οι Έλληνες πολίτες σε όλες τις κρίσιμες στιγμές στις οποίες ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε κάτι. Για παράδειγμα, στο ζήτημα των προσλήψεων, υπάρχει ανάγκη για προσλήψεις στην υγεία, προφανώς και υπάρχει; Και πότε έγιναν οι τελευταίες προσλήψεις; Έγιναν με απόφαση της κυβέρνησης το 2014 και υλοποιήθηκε στη συνέχεια, είναι, όμως, απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του 2014. Από τότε, ακούμε τον κ. Τσίπρα σε κάθε Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να υπόσχεται θέσεις εργασίας οι οποίες ποτέ δε γίνονται πράξη. Σε μία σειρά ακριτικών νησιών καθώς και σε νοσοκομεία στην Ηπειρωτική Ελλάδα, δεν υπάρχουν νοσοκομειακοί γιατροί ούτε νοσηλευτικό προσωπικό, πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια των ασθενών, όπως το είδαμε να εξελίσσεται στο Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας. Χρειάζονται προσλήψεις στη χώρα και στην Υγεία και στην Παιδεία και φυσικά και σε άλλους κρίσιμους τομείς. Χρειάζονται επενδύσεις στον κρατικό μηχανισμό, καθώς οι αστυνομικοί μας δεν έχουν ασυρμάτους για να ενημερώνουν ότι γίνονται κλοπές και ληστείες κι όλο αυτό που εξελίσσεται καθημερινά όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά από άκρη σ’ άκρη της χώρας. Χρειάζεται αναβάθμιση και της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και όλων των Σωμάτων, για να υπερασπίζονται τη χώρα μας και εσωτερικά και εξωτερικά. Αυτό, ωστόσο, πρέπει να γίνει μακριά από προεκλογικές κορώνες. Ακούμε 4 διαφορετικά νούμερα. Ο κ. Τσίπρας είπε για 10.000, ο κ. Γαβρόγλου για 16.000 και η κ. Ξενογιαννακοπούλου για 18.000. Δεν έχουν ένα νούμερο να πουν για το πόσοι πραγματικά χρειάζονται για το 2019, το 2020 και το 2021.
Για τα αναδρομικά
Είναι προφανές ότι εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχε ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ το 2010 και το 2011 και, φυσικά, στη συνέχεια στη συγκυβέρνηση, δε θα χρειάζονταν τόσα πολλά αναδρομικά. Ήταν ο Νόμος Κατρούγκαλου ο οποίος, δυστυχώς, δημιούργησε και νέες αδικίες γι’ αυτό και λέμε ότι θα τον καταργήσουμε.
Με απόφαση της Φώφης Γεννηματά, όπου θα μιλήσει και για αυτό απόψε στο Σπόρτιγκ για τον ένα χρόνο από την ίδρυση του Κινήματος Αλλαγής, είναι προφανές ότι κανείς Βουλευτής δεν πρέπει να διεκδικήσει αναδρομικά, είτε είναι νυν είτε τέως.
Τα χρήματα από πού θα βρεθούν για τις νέες προσλήψεις, αφού θα συνεχίσουν να δίνονται τα 210 εκατομμύρια των κληρικών; Εξακολουθούν και στη συμφωνία με την Εκκλησία να είναι αναξιόπιστοι ενώ βάζουν σε μία διαδικασία τους πολίτες χωρίς σχέδιο.
Σχετικά με την ομιλία του κ. Τσίπρα στο SPD
Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιείται και χρησιμοποιεί τις ταμπέλες για να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα. Είτε αυτό αφορά την Ελλάδα είτε το εξωτερικό. Από εκεί και πέρα χρειάζεται οι Ευρωσοσιαλιστές να δημιουργήσουμε μία ριζοσπαστική πολιτική πλατφόρμα εν όψει των Ευρωεκλογών, όπου οι πολίτες παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους και δεν αφήνουν μικρές μειοψηφίες να κάνουν κουμάντο. Ο κ. Τσίπρας κάνει ένα συνεχές πολιτικό πυροτέχνημα, μία με τους σοσιαλιστές, μία με τους πράσινους, μία με την κ. Μέρκελ. Η πολιτική του επιλογή είναι το πρωί με τον κ. Καμμένο και το βράδυ στους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....