Χρηστίδης: Δεν θα γίνουμε ουρά κανενός


 
Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή “Μαζί το Σαββατοκύριακο” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Ευρυδίκη Χάντζιου
Ο κ. Τσίπρας να αντιμετωπίσει την δεξιά πρώτα στο εσωτερικό του κόμματος του.
θέλω να είμαι πολύ σαφής. Πρώτον έχω και έχουμε διαφορετική άποψη αυτό το οποίο είπε ο κ. Θεοχάρης, υπάρχει πολιτικό και κοινωνικό αποτύπωμα σε καθετί το οποίο σήμερα υπάρχει στην κοινωνία μας, και αυτό έχει χαρακτηριστικά τα οποία τέμνουν και οριζόντια και κάθετα τους πολίτες.
Αν αυτό ονομάζεται σήμερα κεντροαριστερά, ή αριστερά πρόοδος, ή συντήρηση αριστερά ή δεξιά, είναι κάτι το οποίο μπορώ να το συζητήσουμε.
Είναι πολύ διαφορετικό όμως όταν απευθυνόμαστε στα παιδιά τα οποία σήμερα αμείβονται με 200 και 300 ευρώ την ώρα, και καταλαβαίνω ότι χρειάζεται μία ριζική αλλαγή στη ζωή τους σε σχέση με αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι αυτό είναι μία κανονικότητα.
Αυτοί που το θεωρούν ως μία κανονικότητα είναι μία δεξιά αντίληψη σε σχέση με αυτούς οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να το αντιμετωπίσουμε. Λέει ο κ. θεοφύλακτος να αντιμετωπίσουμε τις δεξιές πολιτικές, συμφωνούμε, αυτές τις δεξιές πολιτικές όμως πρέπει πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ να τις αντιμετωπίσει πρώτα από όλα στο δικό του κόμμα.
Σήμερα στηρίζεται σε 145 βουλευτές και να σας πω και δυο πράγματα για τους προηγούμενους για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ . Λέει ο κ. Θεοφύλακτος απέναντι στις δεξιές πολιτικές, 145 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε βουλευτές με τους ΑΝΕΛ, μία βουλευτίνα η κα. Μεγαλοοικονόμου με τη γνωστή παρουσία στα πράγματα.
Αυτή είναι η δεξιά αντίληψη στα πράγματα. Πάμε στις δικές μας προτάσεις. Εμείς κάθε εβδομάδα, πριν από τρεις μέρες παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
Πριν από 10 μέρες για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, όλα αυτά τα εντάσσουμε στο σχέδιο Ελλάδα, διότι όπου πηγαίνουμε στην Ελλάδα, σήμερα η Φώφη Γεννηματά είναι στην Πρέβεζα και στην Άρτα, αύριο θα είναι στην Κοζάνη.
Όπου πηγαίνουμε αντιλαμβανόμαστε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από μία νέα πολύ μεγάλη αλλαγή, αυτή η αλλαγή δεν μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά του 2015, διότι ο κ Τσίπρας όσα υποσχέθηκε τα άφησε λόγια, εδώ χρειάζονται πράξεις, και εμείς τη λέμε ότι δεν θα γίνουμε ουρά κανενός.
Δεν πιστεύουμε στα συνονθυλεύματα και τα συμπληρώματα, θέλουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές και στο συνέδριο το οποίο έχουμε στις 30 και 31 Μαρτίου, έχουμε τη διάθεση τη δυνατότητα και τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι έχουν εκλεγεί από χιλιάδες ανθρώπους, για να αλλάξουμε το ρου της πολιτικής ιστορίας
Δεν υπάρχει αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ , ο ΣΥΡΙΖΑ Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή κάνει όπως λέει ο κ. θεοφύλακτος ο οποίος συμπεριφέρεται τουλάχιστον εδώ σε μας με πολύ μεγάλη μετριοπάθεια και είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αναγνωρίσω, Τρίτη Πέμπτη Σάββατο βγαίνουν κάποιοι άλλοι και λένε ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ας καταλήξουν και σε αυτό το αφήγημα διότι και το ρεσάλτο το οποίο επιχείρησαν να κάνουν με τις τελευταίες υπουργοποιήσεις έμεινε κενό γράμμα .
Για την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη χρεοκοπία της χώρας Είναι μία ωραία συζήτηση αυτή. Η Ελλάδα το 2004 ήταν κυρίαρχη στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, και μεσολάβησε μία περίοδος από το 2004 μέχρι το 2009 που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.
Εάν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία κ η Νέα Δημοκρατία κυρίως η ΝΔ που είχε την κεφαλαιώδη ευθύνη και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαζαν πλάτη αντί να φτιάξουνε τις πλατείες των αγανακτισμένων, θα είχαμε βγει πολύ πιο γρήγορα από την κρίση . Επειδή όμως ο κόσμος αυτό το ξέρει πάμε στην ουσία του ζητήματος.
Εμείς το 2010 κάναμε ένα νόμο με τον οποίο προστατεύαμε την πρώτη κατοικία ,δεν τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ εννέα χρόνια μετά ο νόμος αυτός έχει λήξει και ενώ 6 μήνες πριν έλεγε ο κ. Τσίπρας από την Ιθάκη ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και την κρίση, δεν μας αφήνουν οι ευρωπαίοι να κάνουμε νέο νόμο ,δεν μας αφήνουν να κάνουμε 120 δόσεις, δεν μας αφήνουν να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα, μακάρι να γίνουν και εμείς θα τα στηρίξουμε.
Αλλά σε αυτή την κατεύθυνση Θέλω να πω ότι εμείς πριν από ενάμιση χρόνο καταθέσαμε πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, πριν από 6 μήνες καταθέσαμε πρόταση για την οριστική απαλλαγή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά τα οποία έχει αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ΦΠΑ, και μια σειρά ακόμα πολιτικών επιλογών που σχετίζονται με τους αγρότες με πράγματα τα οποία τα ξέρει ο κ. Θεοφυλακτος γιατί προέρχεται από αγροτικές περιοχές.
Για την τριμερή.
Είμαστε πολύ περήφανοι για την πρωτοβουλία την οποία πήραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το 2010 με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, για να φτιάξουν την τριμερή και να διασφαλίζουν τα εθνικά μας συμφέροντα .
Και το λέω γιατί και η σχέση οποία αναπτύχθηκε με την Αίγυπτο αλλά και η σχέση με το Ισραήλ ,όπως Φυσικά και με την Κύπρο, είναι κάτι το οποίο ξεκίνησε επί δικών μας κυβερνήσεων και έχει το αποτέλεσμα της, το αποτύπωμά της ,το οποίο είναι πάντοτε θετικό για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων .
Για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και τη στάση του κ. Ερντογάν.
Το 2014 ήμασταν περίπου στα ίδια με την Κύπρο όσον αφορά το τι γινόταν με τους υδρογονάνθρακες . Δυστυχώς πέντε χρόνια μετά εμείς έχουμε μείνει πολύ πίσω, ενώ Η Κύπρος έχει και τα αποτελέσματα τα οποία έχει.
Τι λέμε σε αυτό, ότι προφανώς υπάρχει μία πολιτική ευθύνη, το κρίσιμο όμως είναι και θα μπορούσε να πει ο κύριος θεοφύλακτος τώρα τι κάνουμε τι συζητάμε πάλι για το ποιος έχει ευθύνη; υπάρχουν ευθύνες είναι αυτονόητο αυτό ,ταυτόχρονα όμως πρέπει να δούμε πώς θα καλύψουμε το κενό το οποίο δημιουργήθηκε γιατί αυτά είναι χρήματα τα οποία θα μπορούν να πάνε στις επόμενες γενιές.
Εμείς λέμε ότι από τα χρήματα τα οποία μπορούμε να βγάλουμε από όλη αυτή τη διαδικασία μπορούμε να ακολουθήσουμε το νορβηγικό μοντέλο, αυτή είναι η δικιά μας πρόταση προς την Ελληνική πολιτεία.
Είναι αυτή την οποία είχαμε υιοθετήσει και το 2014 όσο συμμετείχαμε στην κυβέρνηση, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες στο ασφαλιστικό τους σύστημα θα παίρνουν χρηματοδότηση από τα έσοδα τα οποία θα έχουν από υδρογονάνθρακες. Μπορεί ο κ. Ερντογάν να αναλώνεται σε μία διαδικασία η οποία έχει προεκλογικά χαρακτηριστικά, από την άλλη και σε αυτή την προεκλογική περίοδο παράγουν συνέπειες αυτά τα οποία λέει, και εκτός από την Ελλάδα η οποία θα πρέπει να έχει τα αντανακλαστικά της πολύ ψηλά, όπως και τα είχε χθες, οφείλει και η Ευρώπη να δει πώς στέκεται απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.
Είχαμε το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου πριν από λίγες ημέρες, όσο και να προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε κάποιους ο κ. Ερντογάν σε όλες τις προεκλογικές περιόδους έχει πει ακρότητες , δεν μπορεί όλα αυτά να περνάνε χωρίς συνέπειες και στις ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και στις διμερείς μας επαφές.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....