Φώφη Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών


 
ΟΜΙΛΙΑ
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΗΝ ΚΩ
Βρίσκομαι σήμερα εδώ με βαθύ αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση της κρισιμότητας των καιρών. Για το Αιγαίο, για την Ελλάδα, για ολόκληρη την Ευρώπη.
Μια Ευρώπη διχασμένη που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί με επάρκεια τη μεγάλη ανθρωπιστική προσφυγική κρίση.
Δεν θέλουμε Ευρώπη φρούριο θέλουμε προστασία των συνόρων
Εδώ στην Κω, με τις ακτές της Μικράς Ασίας ορατές με γυμνό μάτι, εδώ που τα εθνικά μας σύνορα ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά θέλω να επαναλάβω ότι δεν θέλουμε “Ευρώπη Φρούριο”. Αλλά, ναι, χρειαζόμαστε καλύτερη προστασία και διαχείριση των συνόρων μας.
Η ανθρωπιστική τραγωδία της Συρίας, οι χιλιάδες συνάνθρωποι που πέρασαν το Αιγαίο με τα παιδιά στην αγκαλιά για ασφάλεια και ζωή, επιδείνωσε τα χρόνια προβλήματα της περιοχής και δυναμίτισε το κοινωνικό και οικονομικό κλίμα.
Τα νησιά μας έχουν πληρώσει βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα.
Είχαμε προειδοποιήσει για το αδιέξοδο που διαφαινόταν στον ορίζοντα. Η κατάσταση από τα Δωδεκάνησα έως και τη Λέσβο είναι πλέον στο απροχώρητο. Τα νησιά του Αν. Αιγαίου πρέπει να αποσυμφορηθούν τώρα.
Οι εγκλωβισμένοι στα νησιά ξεπερνούν πλέον τις 20.000, παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης ότι θα ήταν οι μισοί.
Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες για την επιβάρυνση των νησιών και για τις απάνθρωπες συνθήκες στα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών παρά την οικονομική βοήθεια που έχει δεχθεί η χώρα.
Έχω προτείνει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές τη σύσταση ενός “Οργανισμού για την Προώθηση της Συνεργασίας ανάμεσα στα Νησιά και τις Συνοριακές Περιοχές της ΕΕ” .
Εμείς θα επιμείνουμε, μακριά από συνωμοσίες και σενάρια, να ζητάμε, θεσμικά, να διαλυθεί η αδιαφάνεια: Για κάθε ευρώ που δαπανάται, είτε από την κυβέρνηση είτε από διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία και διαφάνεια.
Είναι σαφής και ολέθρια η επιλογή της Κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί την προσφυγική κρίση για δικό της όφελος.
Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες.
Οφείλουμε να τους σταματήσουμε.
Για εμάς, αντίθετα, στη Δημοκρατική Παράταξη, τα νησιά δεν βρίσκονται στο περιθώριο.
Για εμάς, η Νησιωτικότητα δεν είναι ευχολόγιο. Αλλά βασικό πολιτικό πρόταγμα.
Η ρήτρα νησιωτικότητας, οι διακριτές πολιτικές για τα νησιά μας, είναι αναπόσπαστο στοιχείο κάθε σχεδιασμού μας.
Εμείς επί Ανδρέα Παπανδρέου νομοθετήσαμε το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ των νησιών. Αρνηθήκαμε την κατάργησή του. Δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εδώ εξαπάτησε τους νησιώτες.
Εμείς θα επαναφέρουμε την πρόταση νόμου που είχαμε καταθέσει στη Βουλή για το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά. Το μεταφορικό ισοδύναμο δεν καλύπτει το αυξημένο κόστος διαβίωσης που θα προκαλέσει η αύξηση του ΦΠΑ.
Οφείλουμε να διορθώσουμε άμεσα αυτήν την ιστορική αδικία, να ακυρώσουμε μια πολιτική επιλογή που αγνοεί προκλητικά την κοινωνική και οικονομική ιδιαιτερότητα των νησιών μας.
Κι ενώ τα νησιά μας στενάζουν την ίδια ώρα στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάποιοι απίθανοι τύποι που υποδύονται τους Υπουργούς κονταροχτυπιούνται για μυστικά κονδύλια και αδιαφανείς πηγές χρηματοδότησης στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.
Οι Έλληνες θα παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας
Την ίδια στιγμή, λίγο πιο ανατολικά από εδώ, η  Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας. Στο Αιγαίο, η επιθετική ρητορική αλλά και πρακτική της γειτονικής μας χώρας έχει κλιμακωθεί.
Η Ελλάδα παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Οφείλει να στείλει σαφές μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχύος για την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων. Σε αυτό οι Έλληνες θα παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί.
Θα μου πείτε βέβαια εδώ δεν έχουμε ούτε καν Υπουργό Εξωτερικών.
· Η Εξωτερική μας πολιτική εργαλειοποιείται με βάση τα κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ.
· Η χώρα μας εκτίθεται διεθνώς με τις συνεχείς «δήθεν διαφωνίες» του κ. Καμμένου, εμφανίζοντας μια πολιτική «κουρελού».
· Και ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί παντελώς για αυτή την εικόνα, θυσιάζει τους Υπουργούς του υποχωρώντας στους εκβιασμούς των ακροδεξιών συνεταίρων του, προκειμένου να διατηρήσει για λίγο ακόμη την καρέκλα της εξουσίας.
Είναι ώρα για μια γνήσια πατριωτική πολιτική, που θα ενώσει τους Έλληνες, που θα υπερασπίσει τα Εθνικά μας δίκαια, θα επιβάλλει τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, θα δημιουργήσει συμμαχίες αξιοποιώντας την γεωπολιτική μας θέση στην Ευρώπη και τον Κόσμο.
Γνήσιο πατριωτισμό, μακριά από άγονους εθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες, μακριά από ακροδεξιές λογικές όπως αυτές που όλο πιο πολύ κυριαρχούν στην Νέα Δημοκρατία.
Κάναμε πράξη τον γνήσιο πατριωτισμό – Ενώσαμε τους Έλληνες
Είμαστε η παράταξη που διαχρονικά έκανε πράξη τον γνήσιο Πατριωτισμό ενώνοντας τους Έλληνες.
Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου που χάραξε την πολυδιάστατη Εθνική Στρατηγική, δημιούργησε και αξιοποίησε διεθνείς συμμαχίες, αναβάθμισε την θέση της χώρας στην Ευρώπη, στάθηκε εμπόδιο απέναντι στις Τούρκικες προκλήσεις υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μας.
Ήταν ο Κώστας Σημίτης που αξιοποίησε την θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνδέοντας την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας με τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας και πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.
Σε αυτή την στρατηγική συνεχίζουμε…. Και θέλω από εδώ από τα ακριτικά νησιά μας, να διακηρύξω ότι ο γνήσιος πατριωτισμός ήταν , είναι και θα είναι κεντρικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας πορείας.
Φίλες και Φίλοι,
Πήγαμε σε όλα πίσω με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ
Είναι η ώρα να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα.
Η χρονική διάρκεια του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου των Τσίπρα/Καμμένου έληξε, η σκληρή επιτροπεία όμως παραμένει και το χειρότερο η κρίση και τα προβλήματα είναι εδώ. Σε κανέναν τομέα η χώρα δεν πήγε μπροστά. Σε όλα πήγαμε πίσω.
· Οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν αναιμικοί, οι επενδύσεις δεν έρχονται, τα επιτόκια για την έξοδο στις αγορές παραμένουν απαγορευτικά, οι Τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την Οικονομία.
· Η υπερφορολόγηση εξοντώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
· Η δημόσια υγεία και η παιδεία, συνεχώς υποβαθμίζονται.
· Η ανεργία δήθεν αντιμετωπίζεται με το να κόβεται μια θέση εργασίας στα δύο.
· Οι πλειστηριασμοί των κατοικιών πολλαπλασιάζονται και η επικείμενη «λήξη» με ευθύνη της Κυβέρνησης της προστασίας του Ν. 3869/2010 του ΠΑΣΟΚ, απειλεί την πρώτη κατοικία και των πιο αδύναμων νοικοκυριών.
· Η κρίση του δημογραφικού απειλεί το μέλλον του Ελληνισμού.
Μετά από 8 χρόνια κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι, μετανάστευσαν, το ΑΕΠ υποχώρησε σχεδόν κατά 25%, η φτωχοποίηση του πληθυσμού είναι δραματική, η αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης είναι γεγονός.
Η όποια δημοσιονομική προσαρμογή δεν αρκεί για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες ενός λαού που μέσα στην κρίση έχασε κάτι πολύ παραπάνω από την περιουσία του: έχασε την αξιοπρέπειά του!
Καταθέτουμε Πρόταση Νόμου για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη,
Γι’ αυτό κι εμείς τις αμέσως επόμενες ημέρες καταθέτουμε Πρόταση Νόμου για τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας στη ζωή του κάθε πολίτη, της κάθε οικογένειας.
Με μέτρα άμεσα εφαρμόσιμα, υπέρ του εργαζομένου, του αγρότη, του ανέργου, του μικρομεσαίου, του κοινωνικά αποκλεισμένου. Βγαίνουμε ξανά μπροστά, όπως έχουμε κάνει τόσες φορές στο παρελθόν.
Και κοιτάζουμε προς το αύριο, αφήνοντας τους άλλους να ξιφουλκούν στις σκιές του χθες.
Ό,τι κι αν λέει η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τις συνέπειες της δικής της πολιτικής.
Όμως αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα.
Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια πολύ σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές. Έχει υποταχθεί στις εντολές των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Όταν έγιναν οι περικοπές τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα δυσθεώρητο έλλειμμα που έπρεπε να καλυφθεί, ένα έλλειμμα που είχε κληρονομήσει στη χώρα η κυβέρνηση του 2004-2009 και γι αυτό δεν μιλά κανείς.
Για το έλλειμμα αυτό χέρι-χέρι ο κ. Τσίπρας και η ΝΔ σιωπούν. Η Ν.Δ δεν αναλαµβάνει τις ευθύνες της για την περίοδο 2004-2009 του κ. Καραµανλή, που οδήγησε στην κρίση και ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά. Ο ένας παθαίνει αμνησία και ο άλλος αφωνία όταν τους λέω ελάτε να κάνουμε εξεταστική όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου αλλά για να δούμε τι έφταιξε, τι πήγε στραβά, τι δεν πρέπει να ξαναγίνει. Τόσο δύσκολο είναι να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα;
Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγήσει στην οριστική αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους. Μέσα από τη φτωχοποίηση που έχει επιφέρει, προσβλέπει σε εκλογική πελατεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την κοινωνική πολιτική σε ελεημοσύνη με ψίχουλα.
Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ο πιο συνεπής και αποτελεσματικός Χορηγός της ΝΔ. Ανοίγει το δρόμο του κ. Μητσοτάκη για να εφαρμόσει και αυτός με τη σειρά του με συνέπεια και αφοσίωση τα αδιέξοδα μέτρα λιτότητας που μας οδηγούν στον βυθό.
Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν, Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να παίζουν με τις τύχες του τόπου μας.
Αρκετά με αυτό το «τανγκό ανευθυνότητας»!
Αρκετά με αυτό το σικέ δικομματικό παιχνίδι, που εντείνει την πόλωση και το διχασμό για μικροκομματικούς λόγους.
Στοχοποιούν το Κίνημα Αλλαγής γιατί βλέπουν την δυναμική του
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αγωνιώδη προσπάθεια του να περιορίσει την πολιτική του συντριβή στα όρια μιας διαχειρίσιμης εκλογικής ήττας σκηνοθετεί το δήθεν «αντιδεξιό – προοδευτικό μέτωπο» την ώρα που συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά ασκεί μια σκληρή δεξιά πολιτική.
Η ΝΔ καμουφλάρει την επιδίωξη της αυτοδυναμίας με δήθεν εκκλήσεις για συγκρότηση του «ευρωπαϊκού μετώπου» ενώ είναι φανερό ότι σχεδιάζει μια παλινόρθωση παλαιοκομματικών συντηρητικών πολιτικών. Με όρους ασύδοτης αγοράς ,που αφορούν τους λίγους και ισχυρούς χωρίς δίχτυ ασφαλείας για τους πολλούς και τους πιο αδύναμους.
Και οι δύο, ενώ συμπεριλαμβάνουν το Κίνημα Αλλαγής στα ψευδεπίγραφα μέτωπα τους, λυσσαλέα το στοχοποιούν γιατί η επιτυχία του πολιτικού τους σχεδίου έχει ως απαράβατο όρο ότι θα έχει δευτερεύοντα συμπληρωματικό ρόλο.
Η πλειοψηφία όμως των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την μη επιστροφή της δεξιάς. Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής.
Γιατί ούτε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.
Ναι, πρέπει να «φύγουν αυτοί». «Να φύγουν τώρα», όχι όμως για να «έρθουν οι άλλοι».
Λύση για τη χώρα δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς.
Η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής πριν να είναι οριστικά αργά.
Χρειάζεται ξανά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους.
Χρειάζεται γι’ αυτό μια νέα διακυβέρνηση που ενώνει αντί να διχάζει. Για αυτό χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του.
Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση (ευρείας πλειοψηφίας) με προοδευτική ατζέντα που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Που θα έχει ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα, ιδιαίτερα όσο αφορά το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα ( από 3,5% στο 2%)και να εξασφαλιστούν πόροι για κίνητρα ανάπτυξης αλλά και εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να καταθέσουμε την πρόταση μας για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Εμείς έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη πρόταση – με στόχους, προτεραιότητες , αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα – για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την δική μας ευθύνη για πολιτική σταθερότητα και εφαρμογή αυτού του σχεδίου, μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης της συνεννόησης και των πολιτικών εξελίξεων. Έχουν ήδη νιώσει τη δυναμική μας και γι’ αυτό προσπαθούν να μας χτυπήσουν με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο.
Σε κάθε περίπτωση εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή τη νομή αξιωμάτων δεν θα γίνουμε. Γιατί αυτή θα είναι μια αδύναμη Κυβέρνηση που δεν θα προωθήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας.
Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί!
Μεθοδεύουν ένα μπαράζ σκανδαλολογίας για να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους.
Παίζουν και με τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ο καθένας για τα δικά του οφέλη και οι δύο μαζί για να συμπιέσουν τον δικό μας ζωτικό πολιτικό χώρο. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι:
Ήμαστε οι πρώτοι που διαμορφώσαμε στέρεες θέσεις για το Σύνταγμα και τις θέσαμε στο δημόσιο διάλογο. Ας τοποθετηθεί ο καθένας πάνω σε αυτές για να δούμε αν θέλουν πραγματικά συγκλίσεις ή παίζουν -ξανά- φθηνό θέατρο!
Για να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους, δεν διστάζουν να μεθοδεύσουν ένα μπαράζ σκανδαλολογίας.
Θα το ξαναπώ: Να έρθουν όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού.
Αφήστε όμως την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει το έργο της. Αξιοποιώντας τους θεσμούς με τους οποίους εμείς θωρακίσαμε το Κράτος Δικαίου, θεσμούς που παράγουν ήδη αποτελέσματα.
Όχι, δεν θα επιτρέψουμε όμως η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία.
Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!
Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα.
Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση.
Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας.
Ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους.
Φίλες και φίλοι,
Πηγαίνοντας προς τις κάλπες, γίνεται καθαρό πως το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα των εκλογών είναι ένα:
Πως θα ανοίξουμε νέους δρόμους;
Με την πόλωση και τον διχασμό;
Θέλουμε ενωμένους τους Έλληνες πάνω σε μια νέα κοινωνική εθνική συμφωνία;
Πάνω σε ένα νέο ριζοσπαστικό και προοδευτικό πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα μας βγάλει με ασφάλεια στο ξέφωτο; Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή για να έχουμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε προοδευτική διακυβέρνηση.
Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ.  Όχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση.
Σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή.
Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους.
Μια νέα διακυβέρνηση που θα ενώνει αντί να διχάζει.
Ναι στο Κίνημα Αλλαγής – Ναι σε μια Νέα Ελλάδα
Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα.
Σε μια Άλλη Ελλάδα.
Ζητάμε ισχυρή εντολή ώστε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής να λειτουργήσουμε ως ο κρίσιμος καταλύτης για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας που θα δώσει, επιτέλους, βιώσιμη λύση για τη χώρα.
Μια χώρα Ισχυρή στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Με ενισχυμένη αξιοπιστία, στην αυγή της νέας εποχής, η Ελλάδα οφείλει να έχει ένα πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, δικής της ιδιοκτησίας, Ένα πρόγραμμα με τον άνθρωπο στο επίκεντρο.
Είναι τώρα η ώρα:
– Να ξαναχτίσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος.
– Να δημιουργήσουμε ξανά μια Ελλάδα δυνατή, ισχυρό παράγοντα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της μεταναστευτικής κρίσης που εντείνεται.
– Να ανασυγκροτήσουμε τη Δημοκρατία μας, με μια Νέα Μεταπολίτευση.
– Να ανασυντάξουμε την Πολιτεία μας, με βάση ένα Αποκεντρωμένο, Σύγχρονο Κράτος.
– Να θέσουμε σε εφαρμογή το «Σχέδιο Ελλάδα», την πρότασή μας για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Να ανοίξουμε ένα δρόμο ασφάλειας, αξιοπρέπειας και ελπίδας.
Μας ρωτούν συχνά με ποιον είστε πιο κοντά και με ποιον πιο μακριά. Απαντώ ευθέως με κανέναν από τους δυο.
Είμαστε με την Ελλάδα που μπορεί και θέλει να ζήσει διαφορετικά.
Με την Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί.
Είμαστε με αυτούς που γνωρίζουν ότι μας αξίζει και μπορούμε, να ζήσουμε καλύτερα.
Για να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω. Για να μη φύγουν άλλα μακριά.
Για μια χώρα με περισσότερο Φως, Αισιοδοξία, Δικαιοσύνη.
Γιατί το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει άλλο!

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών εξελίξεων. Ειδικά όταν διατηρείς την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά, να κοιτάζεις τις μεγάλες εικόνες...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν εκείνη της επόμενης χρονιάς. Το 1995. Στη Σαραγόσα. Με τα τρίποντα...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...