Φώφη Γεννηματά: Το Μαξίμου θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, μέσα στη λάσπη


 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ
Η προσπάθεια σπίλωσης της Δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια καινούργια ιστορία. Η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά ως φάρσα. Στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής πρώτοι διδάξαντες είναι η ΝΔ. Με τους οποίους συμπράξατε το βρώμικο 89. Την εποχή εκείνη περίπου 478 στελέχη κυρίως του ΠΑΣΟΚ παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη και 470 αθωώθηκαν. Η ζημιά όμως έγινε. Η απαξίωση της πολιτικής ξεκίνησε. Δηλητηριάστηκαν οι σχέσεις πολίτη και πολιτικού. Τίποτα δεν διδαχθήκατε.
Είναι στρατηγική επιλογή του Μαξίμου να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές μέσα στη λάσπη. Μέσα σε μια ατέρμονη σκανδαλολογία. Αφού, λοιπόν, απέτυχε η περίφημη «απεύθυνση» του Πρωθυπουργού και κατέρρευσαν με κρότο οι «γέφυρες» με την Κεντροαριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη, επανέρχεται -ω του θαύματος- στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis.
Ε λοιπόν είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με αυτήν την υπόθεση:
Έχει μια περίεργη ιδιότητα να φεύγει και να επιστρέφει στην επικαιρότητα σε χρόνους εξαιρετικά «βολικούς» για την Κυβέρνηση.
Η πρώτη κακοστημένη απόπειρα ανάδειξης του θέματος συνέπεσε με την κορύφωση της λαϊκής αντίδρασης για τους χειρισμούς στο Μακεδονικό.
Και τώρα, η πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο. Τέτοια σύμπτωση ξανά;
Ή είναι μεταφυσικό ή απολύτως ύποπτο!
Ή έχετε το κοκαλάκι της νυχτερίδας ή το… δαιμόνιο του Ρασπούτιν.
Από πέρυσι το μοτίβο παραμένει το ίδιο:
– Ανυπόστατες κατηγορίες, χωρίς κανένα στοιχείο.
– Στυγνές μεθοδεύσεις από το Μαξίμου και τη δεξιά συνιστώσα της κυβέρνησης. Αυτή τη δουλειά την ξέρετε, τα βρίσκετε και τώρα.
Η υπόθεση στήνεται πάλι «σταυροβελονιά». Σε μια σπάνια ενορχήστρωση εισαγγελίας και κίτρινου Τύπου.
Στις 4 Απριλίου μάρτυρας εμφανίζεται και επαναλαμβάνει τις ίδιες αερολογίες που χωράνε σε σακίδιο πλάτης..χωρίς να προσθέσει τίποτε. « Από κύκλους της αγοράς μου είχε μεταφερθεί.»… «Σύμφωνα με πληροφορίες» και άλλα τόσο ακριβή και συγκεκριμένα…
Την επόμενη ημέρα το Documento ανακοινώνει την προσέλευση του μάρτυρα και προαναγγέλλει διαβίβαση φακέλου στη Βουλή.
Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, μέσα σε μία μόλις ημέρα, συντελούνται όλες οι αναγκαίες πράξεις για τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή. Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, η Εισαγγελέας Διαφθοράς και η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρόλαβαν και μελέτησαν όλοι, την ίδια ημέρα τη δικογραφία και έκριναν, όλοι την ίδια ημέρα, ότι πρέπει η υπόθεση να διαβιβαστεί στη Βουλή. Όλα με ταχύτητα φωτός.
Κι όλα αυτά σε μια χώρα που η Δικαιοσύνη και η Εισαγγελία κινούνται με ρυθμούς χελώνας.
Σε μια χώρα που σοβαρές καταγγελίες διαπλοκής για την παρούσα κυβέρνηση αραχνιάζουν.
Σε μια χώρα που ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης με ανευθυνότητα και αλαζονεία μιλάει για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα», χωρίς στοιχεία, χωρίς τεκμήρια. Έτσι, με το εισαγγελικό του δαιμόνιο και την προϋπηρεσία του στην ΕΥΠ. Ούτε η Πυθία να ήταν.
Δεν μας εκπλήσσει τίποτα πια.
Γνωρίζουμε πλέον καλά πως μοναδικός σας στόχος είναι να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις εκλογές. Με όρους σκανδαλοθηρικούς. Με προφανή στόχευση να δηλητηριασθεί η κοινή γνώμη.
Ο ελληνικός λαός, όμως, γνωρίζει να κρίνει και να αξιολογεί. Αντιλαμβάνεται μάλιστα ότι όλα γίνονται για να χτυπήσετε τον βασικό σας αντίπαλο , το Κίνημα Αλλαγής γιατί νοιώθετε πια την ανάσα μας και φοβάστε.
Νομίζετε ότι θα σβήσετε μέσα στη λάσπη τις σπουδαίες μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2009-2011. Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Το Παρατηρητήριο Τιμών. Με χειρισμούς που εξυπηρέτησαν αποδεδειγμένα και μετρήσιμα το δημόσιο συμφέρον. Που χάλασαν το «πάρτι» των πολυεθνικών στο φάρμακο και στη δημόσια υγεία. Μείωσαν τις δαπάνες, εξέθεσαν την απάτη στο χώρο του φαρμάκου.
Ωφέλησαν τον Έλληνα πολίτη. Τους ασθενείς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την ενσωμάτωση νέων θεραπειών και επιστημονικών επιτευγμάτων.
Κι όλα αυτά τα πρώτα χρόνια της μεγάλης κρίσης, τότε που σφυρίζατε αδιάφορα και καταψηφίζατε τις μεγάλες αλλαγές. Την ώρα που εσείς πλάι στη ΝΔ και την Άκρα Δεξιά υποκρινόσαστε τους αντι-μνημονιακούς επαναστάτες στις πλατείες της αγανάκτησης, το ΠΑΣΟΚ κράτησε ζωντανή την Ελλάδα. Με θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, δημόσιες πολιτικές και πολλές θυσίες. Θυσίες αιματηρές που προκάλεσε στον λαό μας η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την Κυβέρνηση Καραμανλή.
Αλήθεια μετά την αμετάκλητη αθώωση του Γεωργίου έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγνώμη; Ή σας εμποδίζει η στενοχώρια σας γιατί εκτίθεται η Καραμανλική συνιστώσα σας και αποκαλύπτεται περίτρανα στον Ελληνικό λαό ότι η ευθύνη της Κυβέρνησης τους το 2004-09 για την κρίση με τα Μνημόνια;
Κανείς δεν ξέχασε ότι το 2016 έγραφε η Αυγή συκοφαντώντας τον: “εξαπάτησε την χώρα και τους Έλληνες με ψεύτικα στοιχεία συμπράττοντας με ξένα συμφέροντα”.
Τώρα καταρρίπτεται και το δικό σας αφήγημα. Η Πυθία που ρωτήσατε έπεσε έξω.
Είναι προκλητικό, την ώρα που η Δημοκρατική Παράταξη επωμίστηκε όλη την ευθύνη, όλον τον πόνο, για τη σωτηρία της χώρας, εκείνα τα δύσκολα χρόνια, εσείς, τώρα, βολεμένοι στις καρέκλες της εξουσίας να μοιράζετε κατά το δοκούν κατηγορητήρια και «συγχωροχάρτια»!
Είναι προκλητικό να κλείνετε τα μάτια στις ακέραιες και πασιφανείς ευθύνες της Δεξιάς για την οικονομική κατάρρευση, την πτώχευση της χώρας.
Είναι υποκριτικό να σιωπά η Βουλή, ο πολιτικός κόσμος, για την εκτόξευση της Δημόσιας Φαρμακευτικής Δαπάνης την περίοδο 2004-2009.
Πότε -επιτέλους- σε αυτή τη χώρα θα εξηγηθεί γιατί η ΝΔ παρέλαβε τη φαρμακευτική δαπάνη στα 2,2 δις. το 2004 και την έφτασε σε 5,6 δις το 2009;
Πότε -επιτέλους- θα αναγνωρισθεί ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που κατέβασε ξανά σε ορθολογικά επίπεδα τη δαπάνη σε 2,8δις €, με τις μεταρρυθμίσεις που φέρουν την υπογραφή του Ανδρέα Λοβέρδου;
Συγκροτήθηκε Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Για ποιο λόγο; Για δύο μόνο υποθέσεις; Τι έμαθε ο ελληνικός λαός; Γιατί δεν εξετάστηκε ποτέ σοβαρά και μεθοδικά το «πάρτι» στο χώρο του φαρμάκου; Γιατί δεν ξεσκεπάστηκαν οι διεφθαρμένες πρακτικές και οι πολιτικές τους προεκτάσεις; Μόνο εμείς το ζητήσαμε, μόνη η δική μας Παράταξη τόλμησε να μιλήσει για την κακο-διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, άξιος συνεχιστής της καραμανλικής περιόδου, εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι των πολυεθνικών στο φάρμακο. Με τους προκλητικούς χειρισμούς του 2015, όταν αρνήθηκε να ανατιμολογήσει τα φάρμακα, ζημιώνοντας το Δημόσιο με μισό δις € και δίνοντας δώρα στις φαρμακοβιομηχανίες.
Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να αρνείστε την αλήθεια.
Ο κόσμος όμως το ‘χει τούμπανο και περιμένει τις εκλογές αυτές που εσείς ξορκίζετε.
Εσείς, λοιπόν, μπορείτε να συνεχίσετε τις επιθέσεις και τον πόλεμο.
Εμείς θα μείνουμε προσηλωμένοι στην ανάδειξη της αλήθειας.
Θα επιμείνουμε ως τέλος να ζητούμε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες για το πραγματικό σκάνδαλο του φαρμάκου στην Ελλάδα.
Και θα δώσουμε μάχη να καταπέσει η σκευωρία που κάποιοι μηχανεύτηκαν και έστησαν πάνω σε μια πραγματική υπόθεση με διεθνείς διαστάσεις.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα λάμψει η αλήθεια: Και θα αποδειχθεί από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη ότι εφαρμόστηκε ο Νόμος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δώσει αποστομωτικές απαντήσεις.
Καταγγέλλουμε και την προβοκάτσια εις βάρος μας: Πήγατε να μας καταλογίσετε μέχρι και ζητήματα παραγραφής. Ε λοιπόν όχι: Δεν επικαλούμαστε παραγραφή, δεν υπάρχει παραγραφή, όταν δεν υπάρχει καν αδίκημα!
Γι’ αυτό το λόγο, το Κίνημα Αλλαγής και ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος ψηφίζουμε σήμερα για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.
Θα αντιμετωπίσουμε επί της ουσίας τις χάρτινες κατηγορίες. Θα παραδώσουμε στη χλεύη της Ιστορίας τους ανώνυμους και επώνυμους μάρτυρες και τις ανυπόστατες μαρτυρίες τους.
Δεν κάνουμε χρήση των θεσμικών δικλίδων του Συντάγματος.
Δεν θα βάλουμε ανάμεσα σε μας και στους πολίτες θεσμικά ζητήματα, ακόμη κι όταν έχουμε δίκιο. Και έχουμε δίκιο.
Σε αντίθεση με πολλά σημαίνοντα και λαλίστατα στελέχη, υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τη μία μέρα βρυχώνται για την κατάργηση των προνομίων του πολιτικού συστήματος και την άλλη κλαίνε πίσω από την ποδιά της ασυλίας τους.
Το κάνατε όπως ο Ζήκος « με κρατάς ; κράτα με κράτα με !!!!
Και την ίδια ώρα κρύβεστε πίσω από το άρθρο 86
Να σας πω κ. Τσίπρα που διαφέρουμε.
Εμείς λέμε και το εννοούμε: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
Διαφάνεια για τους πάντες και παντού.
Νομιμότητα για τους πάντες και τα πάντα.
Γι’ αυτό και λέμε ΝΑΙ στην άρση ασυλίας.
Παρ’ ότι όλοι καταλαβαίνουν την σκευωρία, την έλλειψη κάθε στοιχείου.
Και με επιχειρήματα ουσίας θα καταρρίψουμε όλο το σχέδιό σας.
Εσείς αντίθετα κρύβεστε και επιχειρείτε να κρύψετε τις παράνομες πράξεις των Υπουργών σας.
Και μάλιστα με την επίκληση του άρθρου 86 του Συντάγματος!!
Δηλαδή αυτό για το οποίο εσείς δήθεν καταγγέλλετε τους άλλους.
Αυτό χαρακτηρίζεται μόνο ως ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και χαρακτηρίζει και σας.
Ρωτάμε: Είναι ο κ. Καμμένος συκοφάντης ή ο κ. Κοτζιάς ενεπλάκη σε χρηματισμό για τις Πρέσπες;
Τι από τα δύο ισχύει;
Ρωτάμε: Υπέκλεψε παρανόμως ναι ή όχι, ο κ. Πολλάκης συνομιλία με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος;
Απαντήστε ευθέως και ενώπιον του Ελληνικού λαού. Αφήστε πια την υποκρισία.
Και δεν φαντάζομαι να μας πείτε ότι αυτές οι πράξεις απορρέουν και αφορούν την Υπουργική τους ιδιότητα.
Σε κάθε περίπτωση να ξέρετε ότι τελικά δεν θα αποφύγουν την λογοδοσία. Η νομιμότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη.
Είναι, λοιπόν, ντροπή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κομματικές του εφημερίδες να προσπαθούν να πλήξουν την Παράταξή μας που είναι η πρώτη που ζήτησε την αναθεώρηση των άρθρων 86 και 62 του Συντάγματος για την ποινική ευθύνη υπουργών και τη βουλευτική ασυλία.
Είναι ντροπή, είναι κηλίδα για την Αριστερά και τους αγώνες της, η τόση προπαγάνδα, τα τόσα ωμά ψέματά.
Είμαστε από άλλο υλικό φτιαγμένοι: Δημοκρατικό, συμπαγές, αδιαπέραστο στα βέλη.
Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, αλλά διάφανοι και καθαροί.
Γιατί εμείς έχουμε κάνει σημαία τη διαφάνεια, τη λογοδοσία. Για όλους και για όλα.
Δεν φοβόμαστε.
Δεν εκβιαζόμαστε.
Δεν σιωπούμε.
«Σε μια εποχή γενικευμένου ψέματος, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική»
Και τώρα όπως και τότε, το βρώμικο ’89, η αλήθεια θα λάμψει!
Σας ευχαριστώ.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...