Φώφη Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής ανάχωμα στον εθνικό διχασμό και τα αδιέξοδα


 
 

Ομιλία Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Είναι φανερό τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές ότι προσπαθείτε να διώξετε από πάνω σας το στίγμα της ακροδεξιάς αλλά όπως είπατε:  η Πόλις εσάς θα ακολουθεί,   θα σας καταδιώκει για πάντα.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Καλούμαστε  σήμερα να επικυρώσουμε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών,  μια συμφωνίας επιζήμιας για τα εθνικά συμφέροντα.
Που αντί να κλείνει πληγές ανοίγει καινούργιες.
Που κρατά ζωντανή την ρίζα του αλυτρωτισμού.
Ο κ. Τσίπρας προσέφερε σήμερα στα Σκόπια την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Προσέφερε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Προσέφερε ταυτόχρονα στην γειτονική χώρα την «Μακεδονική γλώσσα», την «Μακεδονική ταυτότητα», τον «Μακεδονικό λαό», δηλαδή « Μακεδονικό Έθνος». Με την υπογραφή σας διατηρείτε ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού, τον μακεδονισμό.
Παραδώσατε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που έδινε τη δυνατότητα εξεύρεσης μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης.
Έλεγε χαρακτηριστικά τον Οκτώβριο του 1993 ότι τα Σκόπια θέλουν το όνομα της Μακεδονίας γιατί στόχος τους είναι η δημιουργία ενός “μακεδονικού” κράτους που θα περιλαμβάνει τα Σκόπια,  τη Μακεδονία του Πιρίν και τη Μακεδονία μας.

«Δεν είναι απλώς ένα θέμα ονόματος, είναι θέμα εθνικού κινδύνου εις χρόνον μακρόν» έλεγε χαρακτηριστικά.

 Εκχωρήσατε ουσιαστικά  το μονοπώλιο του όρου Μακεδονία στην γείτονα χώρα. H Μακεδονία μας αναφέρεται στην συμφωνία των Πρεσπών, απλά ως η «βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους».
Συγχαρητήρια.
Γι αυτό ο Ελληνικός λαός φωνάζει ένα μεγάλο ΟΧΙ, σε αυτή την συμφωνία και κανείς δεν έχει δικαίωμα να αγνοεί την θέλησή του και προφανώς  ούτε ανόητοι είναι, ούτε ακροδεξιοί λαϊκιστές.
Μέλημά σας ήταν να ικανοποιήσετε τους ξένους που ζήτησαν την λύση τώρα, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν τις δικές τους γεωπολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις.
Χωρίς φυσικά να τους νοιάζουν τα προβλήματα που δημιουργούνται για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτό όμως που δεν κατάλαβαν είναι ότι η συμφωνία δεν εξασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή, αντίθετα την ναρκοθετεί.
Αποδειχτήκατε ο πιο ακατάλληλος -και φοβάμαι επικίνδυνος- για το Εθνικό συμφέρον. Δώσατε αυτό που κανένας Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν παραχώρησε .
Διαπραγματευτήκατε χωρίς εθνική γραμμή προκαλώντας εσείς πόλωση και διχασμό.
Επιχειρήσατε να χρησιμοποιήσετε την υπόθεση αυτή ως όχημα για τις κομματικές σας επιδιώξεις και την επίθεση κατά των άλλων κομμάτων.
Καταφέρατε τρεις ζημιές με μια κίνηση,
-Εθνική παραχώρηση
-Διχασμό στο λαό
-Πλήγμα κατά του Κοινοβουλευτισμού
Σήμερα εδώ στην Βουλή, λέμε ένα νέο ΟΧΙ και στην κύρωση του Πρωτοκόλλου για την είσοδο στο ΝΑΤΟ.
Ένα νέο ΟΧΙ στους απαράδεκτους όρους και τις εθνικές υποχωρήσεις που συνοδεύουν την ένταξη των Σκοπίων στην Συμμαχία.
Αυτό είναι το νόημα της ψήφου μας.
Να γνωρίζετε καλά κύριε Τσίπρα, ότι και να κάνετε, την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα την ξεχάσει ο Ελληνικός λαός. Δεν θα την «συμψηφίσει» με κανένα επιδόματα και με τις νέες ανέξοδες υποσχέσεις που πανικόβλητος δίνετε.
Δεν θα ξεχάσει βέβαια κανείς και τις σοβαρές καταγγελίες περί χρηματισμού της Κυβέρνησης σας από ξένα κέντρα, από τον ίδιο τον συνεταίρο σας.
Αλήθεια περιμένουμε ακόμη να δοθεί στη δημοσιότητα το κείμενο παραίτησης του πρώην Υπουργού Εξωτερικών. Τι φοβάστε και δεν το δίνετε;
Κύριε Τσίπρα, στα εθνικά θέματα δεν χωρούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Γιατί η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη. Γι αυτό απαιτείται αφύπνιση, ετοιμότητα και συνεννόηση γύρω από μια εθνική γραμμή και το τονίζω αυτό ιδιαίτερα για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Με την Τουρκία θέλουμε ειρηνικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.
Αλλά στην βάση του σεβασμού των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των αρχών της καλής γειτονίας.
Δεν διεκδικούμε τίποτε και δεν παραχωρούμε απολύτως τίποτε.
Στο Αιγαίο ούτε γκρίζες ζώνες υπάρχουν, ούτε άλλες αμφισβητήσεις.
Όλα ρυθμίζονται με τις Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο.
Θέλω να πιστεύω ότι στη βάση αυτή έγιναν οι συζητήσεις κατά την πρόσφατη συνάντηση σας με κ. Ερντογάν.
Ήταν εξαιρετικά προκλητικό ότι ο Τούρκος εκπρόσωπος με δηλώσεις του έθεσε μονομερώς την ατζέντα της συζήτησης.
Η Τουρκική πλευρά  προανήγγειλε ότι θα συζητηθεί και θέμα «νησιών». Ήταν δε αδιανόητη πράξη από τη μεριά της η επικήρυξη των 8 Τούρκων αξιωματικών, πριν καν προσγειωθεί το αεροπλάνο σας.
Οι απαραίτητες συναντήσεις σε επίπεδο κορυφής πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένες και προετοιμασμένες . Δεν σας δίδαξε τίποτα το ναυάγιο της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα;
Αλήθεια τι συζητήθηκε στη μαραθώνια και «κατά μόνας» συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Ερντογάν;
Υπήρξαν αποφάσεις ή δεσμεύσεις και σε ποια θέματα;
Αλήθεια θέσατε κύριε Τσίπρα στον κ. Ερντογάν θέμα για τις προκλητικές ενέργειες της Κυβέρνησής του την ημέρα της επίσκεψής σας;
Ξεκαθαρίσατε ότι δεν είναι αποδεκτές συμπεριφορές  που παραβιάζουν την συνθήκη της Λωζάνης;
Καταστήσατε σαφές ότι το θέμα της Χάλκης είναι διεθνές θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι διμερές Ελλάδας-Τουρκίας, όπως δημόσια το εμφάνισε ο κ. Ερντογάν;
Οφείλετε να ενημερώσετε τουλάχιστον τα πολιτικά κόμματα για το περιεχόμενο των συνομιλιών σας.
Οφείλετε να κατανοήσετε ότι οι σχέσεις με την Τουρκία δεν προσφέρονται για επικοινωνιακά τρικ, και δημόσιες σχέσεις.
Ρωτάμε και επιμένουμε κ.Τσίπρα γιατί τόσο εμείς , όσο και ο Ελληνικός λαός, δεν σαν έχουμε εμπιστοσύνη. Κάθε φορά που διαπραγματεύεστε προκύπτουν και νέα βάρη για τη χώρα.
Κυρίες και Κύριοι βουλευτές,
Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας στον τόπο. Καθημερινά έρχονται στο φως αλληλοεκβιασμοί, καταγγελίες για ύποπτες συναλλαγές, παρασκηνιακές ίντριγκες και περίεργες δεσμεύσεις.
Δυο λέξεις αποτυπώνουν την κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία μας: Παρακμή και Εκφυλισμός.

  • Βουλευτές αλλάζουν κόμματα σαν τα πουκάμισα.
  • Βουλευτές εμφανίζονται να ανήκουν σε δύο κοινοβουλευτικές ομάδες ταυτόχρονα, να δανείζονται ή να εκχωρούνται με leasing από το ένα κόμμα στο άλλο.
  • Βουλευτές απεμπολούν με επιστολή τους την υποχρέωση που έχουν από το ίδιο το Σύνταγμα, να τοποθετούνται με βάση την συνείδηση τους στα Νομοσχέδια. Δεν διστάζουν να την εκχωρούν με λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίζουν «εκ των προτέρων» νομοσχέδια, χωρίς καν να αποτελούν μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Ο απόλυτος εξευτελισμός με ευθύνη σας κ. Τσίπρα
Δεν διστάζετε κ. Τσίπρα για να μείνετε λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία, να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας. Να επιφέρετε βάναυσο πλήγμα στον κοινοβουλευτισμό, να βάλετε νάρκη στα θεμέλια της Δημοκρατίας.
Και προσπαθείτε να γαντζωθείτε στην εξουσία με διεύρυνση στην ακροδεξιά και διάφορα δεκανίκια , υπολείμματα και γυρολόγους.
Καταστάσεις που δημιουργούν αποστροφή στους πολίτες για την πολιτική.
Όλα αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί. Όλα θα τα πούμε με ονοματεπώνυμο. Ο κ.Τσίπρας από πολιτικός χορηγός της δεξιάς, γίνεται πια και χορηγός της Χρυσής Αυγής.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο κ. Μαδούρο και ο καθεστωτισμός του ήταν γι’ αυτούς το πρότυπο τους για την διακυβέρνηση της χώρας. Γι’ αυτό και τον στηρίζουν ακόμη.
Ξέρουμε ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.
Προσπαθείτε τώρα να παραστήσετε τον προοδευτικό και μας κηρύξατε πόλεμο. Τα αντανακλαστικά σας έχουν ατονήσει, έχουμε καιρό να αντικρύσουμε  το επόμενο χτύπημά  σας.
Δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα με εμάς. Δεν θα πιάσει το ρεσάλτο στην παράταξη μας , ούτε το βρόμικο 2019 που επιχειρείτε να στήσετε.
Κανένας τυχοδιώκτης δεν θα λεηλατήσει τη δημοκρατική παράταξη  που έρχεται από μακριά και θα πάει πολύ μακριά, γιατί αποτελεί παράγοντα προόδου και σταθερότητας στον τόπο.
Κυρίες και κύριοι,
Με την κυβέρνηση σας τα εθνικά θέματα υποχωρούν , η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο. Και έρχομαι και στην οικονομία που όπως είπατε κ. Τσίπρα, είναι το φόρτε σας.
Η ανάπτυξη καρκινοβατεί. Οι Τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την Οικονομία. Οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Και ο Δραγασάκης μίλησε δύο φορές πρόσφατα για τον υπαρκτό κίνδυνο νέας ανακεφαλαιοποίησης με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Μη διανοηθείτε.
Δανειζόμαστε ακριβά με επιτόκιο πολύ μεγαλύτερα από χώρες που πραγματικά βγαίνουν από τα Μνημόνια όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία.
Το Δημόσιο χρέος αυξάνεται φθάνοντας τα 335 δις, στο 182% του ΑΕΠ, αποδεικνύοντας τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί την χώρα η σημερινή Κυβέρνηση.
Και οι μαζικοί πλειστηριασμοί της Α΄κατοικίας των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών είναι προ των πυλών.
Μιλάτε και  για Κοινωνική Πολιτική τη στιγμή που το σύστημα υγείας διαλύεται τα νοσοκομεία έχουν απίστευτες ελλείψεις και φανήκατε εντελώς απροετοίμαστοι  να αντιμετωπίσετε το κύμα της γρίπης που χτυπάει κάθε χρόνο.
Αυξάνετε τον κατώτερο μισθό στα 650 ευρώ, και ξεχνάτε ότι το όφελος θα εξανεμιστεί από την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος ψηφίσατε.
Μιλάτε για μείωση της ανεργίας και «ξεχνάτε» ότι καλπάζει η μερική απασχόληση με μισθούς των 300 ευρώ.
Όποιος πιστεύει πράγματι στην Κοινωνική Πολιτική δεν έχει παρά να ψηφίσει τις διατάξεις που το Κίνημα Αλλαγής καταθέτει στην Βουλή.

  • Προστασία της Α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Άμεση κατάργηση της διάταξης για την μείωση του αφορολόγητου.
  • Επαναφορά του συστήματος προσδιορισμού του κατώτερου μισθού στους ίδιους τους Κοινωνικούς εταίρους, μέσω της  Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αρκετά πια με την «κρατική φιλανθρωπία» που εκδηλώνεται μόνο παραμονές εκλογών.
  • Ενίσχυση των νέων επαγγελματιών με πλήρη απαλλαγή τους από φόρους και εισφορές για μια 3ετία.
  •  Παροχή κινήτρων μέσω ουσιαστικών φορολογικών εκπτώσεων για την πρόσληψη ανέργων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Δώστε τέλος στη παρακμή. Στον εκφυλισμό της πολιτικής ζωής.
Ορίστε ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών το ταχύτερο δυνατόν.
Για να απαλλαγεί ο τόπος από εσάς.
Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο οριστικά Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.
Που παρακαλεί να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ’ αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα.
Η ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ είναι γνωστή, άκρως συντηρητική. Το πολιτικό της αποτύπωμα παραμένει ανεξίτηλο στον τόπο και οι ευθύνες της για την κρίση μεγάλες.
Η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος. Και απέναντί της θα αρθρώνουμε πάντα λόγο προοδευτικό και ανανεωτικό.
Θα λέμε όχι στην κοινωνική και πολιτική συντήρηση, όχι στον νεοφιλελευθερισμό και τις ανθρωποφαγικές επιλογές της αγοράς.
Η χώρα χρειάζεται Κυβέρνηση προοδευτική. Με μια νέα εθνική αφήγηση που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και θα διασφαλίσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.
Αν κάποιοι σήμερα πιστεύουν ότι ψηφίζοντας ΝΔ γλυτώνουν από το ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένοι. Ψηφίζοντας ΝΔ απλώς βγάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα διάστημα από την εξουσία και ταυτόχρονα κινδυνεύουν να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες.
Όσοι λοιπόν συνειδητοποιούν τι πραγματικά είναι ο κ.Τσίπρας και η παρέα του και θέλουν να τελειώσουν μαζί τους έχουν μόνο ένα δρόμο: Να  στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής.
Γιατί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το κύριο ανάχωμα στον διχασμό και στα νέα  αδιέξοδα που αυτός θα δημιουργήσει στον τόπο.

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...