Φώφη Γεννηματά: Προσφέρουμε εγγύηση ενότητας και αλλαγής για το μέλλον του τόπου


 
Ομιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στην Βουλή
Κύριε Πρόεδρε τα καταφέρατε και πάλι να διαλύσετε την Ολομέλεια. Προσπαθείτε απεγνωσμένα να παρουσιάσετε στον Ελληνικό λαό ότι στο πολιτικό σκηνικό υπάρχουν μόνο δύο κόμματα, πως υπάρχουν δήθεν μόνο δύο μονομάχοι, ο κος Τσίπρας και ο κος Μητσοτάκης, αλλά ό,τι και να κάνετε δεν θα τα καταφέρετε.
Και βεβαίως για άλλη μια φορά ο κος Πρωθυπουργός αφού έκανε το θέατρο που ήθελε να κάνει με την βοήθεια του Προέδρου της Βουλής αποχώρησε από την αίθουσα γιατί νομίζει ότι είπε όσα όφειλε να πει. Δεν είναι έτσι όμως.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα , τελικά δεν είχαμε δει τίποτα.
Υπάρχει όριο στη γελοιοποίηση; Αποδείξατε κ. Τσίπρα πως όχι. Και πιστεύω ότι με ακούτε έστω από την ασφάλεια του γραφείου σας.
Μετά από  όσα έγιναν την Κυριακή, θα έπρεπε να προκηρύξετε εκλογές για να μιλήσει ο λαός. Μόνο οι εκλογές δίνουν απάντηση δίνουν  ένα τέλος σε αυτό που ζούμε στον τόπο, κλείνουν τα στόματα για τις συναλλαγές. Αλλά δεν θέλετε να μιλήσει ο λαός, γιατί τον φοβάστε.
Γιατί φοβάστε πάρα πολύ το τι θα βγει από αυτή την κάλπη και δείξατε για δεύτερη φορά το μεγάλο σας φόβο. Προσπαθώντας να καλύψετε όλα αυτά που κάνετε αυτές τις μέρες, προσπαθήσατε να παρομοιάσατε την Κυβέρνηση Παπαδήμου με μια  κυβέρνηση «κουρελού» και με ό,τι συμβαίνει αυτές τις μέρες στη Βουλή.
Ακούστε κύριε Τσίπρα: η Κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εθνικού σκοπού, μια κυβέρνηση που στηρίχτηκε από τρία κόμματα. Το πρώτο κόμμα είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν είχε χάσει την δεδηλωμένη. Δεν υπάρχει καμία σχέση με το έργο που παίζεται αυτές τις μέρες στη Βουλή και στην Ελλάδα.
Δεν ξέρετε βέβαια τι σημαίνει συνεννόηση, την αναζητήσατε όμως όταν για άλλη μια φορά δείξατε το φόβο σας όταν ήσαστε με την πλάτη στο τοίχο το καλοκαίρι του 2015 όταν η χώρα ήταν έτοιμη να βρεθεί εκτός  Ε.Ε. και να ζήσει την άτακτη χρεωκοπία και βρεθήκαν τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου που υπεύθυνα στο συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έβαλαν πλάτη για να παραμείνει ο τόπος συντεταγμένα εντός Ευρώπης στην πρώτη γραμμή της Ε.Ε.
Δεν παίζετε δημοκρατικά, ούτε καθαρά και  τίμια.
Η πατρίδα μας δεν ανέχεται  άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και την φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήσατε μαζί με τον κ. Καμμένο.
Θέλω να πω και κάτι για όσα ακούστηκαν για τον κ. Αποστολάκη. Είναι ντροπή σας να κρύβεστε πίσω από το ήθος του ανθρώπου αυτού και από την προσφορά του στο στράτευμα. Είναι δική σας επιλογή και έπρεπε να υπερασπιστείτε τη δική σας επιλογή αλλά δεν τολμάτε να το κάνετε ούτε αυτό.
Και αν εν πάση περιπτώσει υπάρχει σοβαρό Εθνικό ζήτημα που απαιτούσε αυτή την επιλογή, έπρεπε να έρθετε σε αυτή την αίθουσα και να ενημερώσετε αμέσως το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τον Ελληνικό λαό.
Τυπικά μόνο διαλύθηκε ο συνεταιρισμός σας, που έκανε ήδη μεγάλη ζημιά στη Χώρα.
Με ψέματα, ταξίματα, διαμοιρασμό αξιωμάτων, με τακτικισμούς και διευθετήσεις στα παρασκήνια χωρίς αρχές, με μόνο οδηγό μια ωμή σχέση με την εξουσία.
Η παραίτηση του κ. Καμμένου -μετά από τις δεκάδες προαναγγελίες και απειλές- υλοποιήθηκε στον πιο βολικό για την Κυβέρνηση χρόνο και με τον πλέον ωφέλιμο για την ίδια τρόπο. Μελετημένη δουλειά. Τα μιλήσατε, τα συμφωνήσατε.
Ένας γάμος από έρωτα για την εξουσία,  τελειώνει όπως πρέπει σε κάθε γάμο συμφέροντος: Ο ευγνώμων Πρωθυπουργός στέκει στο κατώφλι του Μαξίμου και αποχαιρετά τον ηρωικό Στρατηλάτη του.
Του λέει ένα θερμό ευχαριστώ και του εύχεται καλή συνέχεια στον Μακεδονικό Αγώνα.
Εκείνος αποδεικνύει έμπρακτα τη γενναιοδωρία του: του αφήνει προίκα όσους υπουργούς και βουλευτές χρειάζεται για να μείνει ζωντανή η Κυβέρνηση.
Τους μισούς κατά πλήρη κυριότητα και τους άλλους μισούς κατ’ επικαρπία, για να έχει και Κοινοβουλευτική Ομάδα!
Κι έπειτα φεύγει ανενόχλητος για να πάει να υποδυθεί τον νέο του ρόλο.
Όλα καλώς καμωμένα, σαν ταινία. Η δήθεν «έντιμη» συνεργασία τους, συνεχίζεται με νέα εξαπάτηση.
Η χώρα, όμως, δεν “τσιμπάει”.
Εξάλλου όλοι έχουν αντιληφθεί  πια τη βουλιμία σας για την εξουσία.
Ο χρόνος σας τελειώνει.
Η καταδίκη των Ελλήνων πολιτών θα είναι αμείλικτη  και για τους δύο στις ερχόμενες εκλογές.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Ζητά σήμερα ο Πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης. Λογικό θα πει κάποιος αφού αποχώρησε ο εταίρος που εξασφάλιζε την πλειοψηφία.
Για ποια Κυβέρνηση όμως ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης; Στα έδρανα βλέπω τους ίδιους Υπουργούς που έχασαν τη δεδηλωμένη. Μάλιστα μια εξ αυτών συμμετείχε και στην κυβέρνηση κουρελού που είπε ο κος Τσίπρας. Τι άλλαξε ; για ποια κυβέρνηση ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης;
Ευτελίζετε τα πάντα. Όπως και την κορυφαία Κοινοβουλευτική διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Υπονομεύετε μεθοδικά τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.
Ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης κ. Τσίπρα, όπως ο ίδιος ομολογήσατε για την ολοκλήρωση της πολιτικής και των στόχων που θέσατε.
Η δεδηλωμένη όμως προκύπτει από τη βούληση του λαού και όχι από μεταγραφικά παζάρια.
Τι σχέση έχουν τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης σας με τις ανάγκες του Ελληνικού λαού και την ανοδική πορεία που χρειάζεται η χώρα ; Καμία. Απολύτως καμία. Και δηλώνουμε ρητά δεν σας εμπιστευόμαστε.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

  • Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, για τον χειρισμό των ΕΘΝΙΚΩΝ μας θεμάτων.

Είδαμε τι έγινε με τη συμφωνία των Πρεσπών.  Είχατε όλες τις προϋποθέσεις για να δώσετε μια βιώσιμη και οριστική λύση. Είχατε στήριξη από παντού. Ποτέ δεν υπήρχε καλύτερη συγκυρία από αυτή. Δεν καταφέρατε να την αξιοποιήσετε. Γιατί θέλετε για άλλη μια φορά απλά να είστε ο βολικός, ο χρήσιμος, ο πρόθυμος στις απαιτήσεις των εταίρων και όχι στις ανάγκες της Ελλάδας. Για αυτό κλείσατε μια συμφωνία που αντί να κλείνει πληγές, ανοίγει νέες, διατηρεί ζωντανό  τον αλυτρωτισμό.
Για τους χειρισμούς σας απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις που κλιμακώθηκαν, αλλά και για την αδυναμία υπεράσπισης των συμφερόντων των ομογενών μας απέναντι στις απαράδεκτες ενέργειες της Αλβανικής Κυβέρνησης.

  • Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την ανασυγκρότηση της Οικονομίας.

Έχετε εγκλωβίσει με τις συμφωνίες σας την χώρα  στα υπερπλεονάσματα, στην εξοντωτική φορολογία που υπονομεύει την ανάπτυξη και οδηγεί σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε επενδύσεις, να βγείτε αξιόπιστα στις αγορές, έχετε εκχωρήσει με αποικιακούς όρους την εθνική περιουσία στο ελεγχόμενο από τους ξένους Υπερταμείο.

  • Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, γιατί στερείτε τις δυνατότητες εξέλιξης και δημιουργίας στην Ελλάδα της παραγωγής, για τη νέα γενιά της πατρίδας μας, που την οδηγείτε όλο και περισσότερο να αναζητά μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Γιατί υποβαθμίζετε συνειδητά τη Δημόσια Παιδεία, το σχολείο, το Πανεπιστήμιο, στερώντας την ευκαιρία στα παιδιά μας να  έχουν πρόσβαση σε ποιοτική γνώση που θα αποτελέσει ασφαλές διαβατήριο για το αύριο.
Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη γιατί διαλύετε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αντικαταστήσατε το κοινωνικό κράτος με τη λογική της δεξιάς , τη λογική της φιλανθρωπίας.

  • Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, γιατί με τις ενέργειές σας δημιουργείτε σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο. Με σχέδιο απαξίωσης και διάλυσης των κομμάτων που αποτελούν τους πυλώνες της Δημοκρατίας.

Γιατί οι διαρκείς μεθοδεύσεις σας για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης φθάνουν στα όρια της θεσμικής εκτροπής. Δίπλα σας , με την ανοχή και υποστήριξή σας, εξακολουθούν να λειτουργούν τα παραθεσμικά συστήματα εξουσίας, δεξιάς κοπής και προέλευσης.

  • Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη γιατί δεν μπορείτε να προστατέψετε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Γιατί ανέχεστε την βία, την ανομία και το άβατο μέσα στο κέντρο της Αθήνας.
Γιατί δεν ξεχάσαμε τον κυνισμό και την αδιαφορία που επιδείξατε στην καταστροφή στο Μάτι, που στοίχισε τόσες ανθρώπινες ζωές και κάνατε ότι δεν το ξέρατε.

  • Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη για τον χειρισμό του Μεταναστευτικού, όταν κλείνετε τα μάτια στη Μόρια και στα άλλα κολαστήρια προσφύγων όπου καθημερινά δοκιμάζεται  ο ανθρωπισμός μας. Είναι η ντροπή της Ευρώπης και έχει την δική σας υπογραφή.

Και σήμερα έρχεστε να μας ζητήσετε εν λευκώ. Να συνεχίσετε τον κατήφορο. Ομολογώ ότι σε ένα πράγμα είστε ικανοί. Τρέχετε πολύ γρήγορα προς τον κατήγορο κο Τσίπρα. Για εμάς. Είστε εξ ορισμού κυβέρνηση μειοψηφίας. Και λέμε Κατηγορηματικά ΌΧΙ.
Ξέρετε κ. Τσίπρα η πολιτεία σας που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες ή σε λίγους μήνες  το πολύ , μοιάζει με μια σελίδα της ιστορίας λευκή από επιτεύγματα.
Η μόνη πράξη, το μόνο έργο σας που σε διεθνές επίπεδο φέρει την υπογραφή σας είναι η kolotoumpa.
Εξοντώσατε τον λαό με την φορολογία, τον ταπεινώσατε προδίδοντας τις ελπίδες του, του κλέψατε τα όνειρα και τώρα παίζετε με τον φόβο όπως οι σουλτάνοι της Ανατολής.
Βρήκατε έναν λαό πληγωμένο αλλά περήφανο και προσπαθείτε να τον μετατρέψετε σ’ έναν λαό προσκυνημένο και εξαγορασμένο. 
Υμνείτε δήθεν τον λαό αλλά την ίδια στιγμή τον απεχθάνεστε όταν διαδηλώνει, όταν ψηφίζει, όταν μιλά, όταν πονά, όταν ζητά, όταν διεκδικεί. Αντίθετα του επιτίθεστε με χημικά. Αλήθεια αυτά δεν είναι που θα καταργούσατε; H από τα καταργημένα ρίξατε χθες στους δασκάλους;
Όχι, αυτή η Κυβέρνηση και αυτό το συγκυριακό κομματικό μόρφωμα που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να πείσουν ότι είναι το “αύριο”, η προοδευτική απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις του τόπου.
Τη Δημοκρατική Παράταξη πολλοί την πολέμησαν, τη συκοφάντησαν αλλά και την διεκδίκησαν. Λίγοι όμως μπορούν  να την εκφράσουν αυθεντικά.
Το ΠΑΣΟΚ, βασικός πυλώνας του Κινήματος Aλλαγής,  είναι το κόμμα που ταυτίστηκε γνήσια με το λαϊκό αίτημα για Αλλαγή.
Για εμάς οι ανισότητες ποτέ δεν ήταν «φυσικές» ή «αναμενόμενες». Παλέψαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε να εμπεδώσουμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη στον τόπο. Η Δημοκρατική Παράταξη  πάντοτε αναλάμβανε δράση σε καιρούς δύσκολους για τον τόπο , έτσι και τώρα το Κίνημα Αλλαγής θα πρωταγωνιστήσει για να βγει πραγματικά η χώρα από τη κρίση.
Αφήστε τα κόλπα και τις κουτοπονηριές  κ. Τσίπρα για τον προοδευτικό πόλο.
Δεν είναι σημαία ευκαιρίας, ούτε μηχανισμός εξουσίας.
Δευτέρα- Τέταρτη – Παρασκευή: ριζοσπαστική αριστερά.
Τρίτη-πέμπτη- Σάββατο: πλυντήριο της Καραμανλικής περιόδου,
την Κυριακή οι μισοί θεομπαίχτες στην εκκλησία και οι άλλοι μισοί στη σοσιαλδημοκρατία!!!! Και κάθε μέρα σκληρή δεξιά πολιτική.
Εσείς έχετε υπογράψει ένα συμβόλαιο με την πιο βαθιά δεξιά αυτού του τόπου.
Το συμβόλαιο εξόντωσης της δημοκρατικής παράταξης.
Της παράταξης που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και συνέχισαν ο Παπαναστασίου, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτή η παράταξη έχει αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια από το 1911 έως σήμερα.
Δεν είστε απλώς ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη αλλά και ο στρατηγικός εταίρος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα όπως αποδεικνύεται αυτό  όχι μόνο από την συμμαχία σας με τον Πάνο Καμμένο αλλά και από άλλα γεγονότα, όπως ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν λέει να τελειώσει εδώ και τέσσερα χρόνια. Τον Ιούλιο του 2015 συμμαχήσατε με τους πιο σκοταδιστικούς κύκλους της Εκκλησίας και με τις πιο σκληρές παραθρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες στήριξαν το «όχι» στην Ευρώπη.
Κύριε Τσίπρα, εσείς δεν είστε δύναμη ανατροπής, είστε δύναμη καταστροφής. Είστε τοξικός.  Δεν θα τα καταφέρετε όμως. Θα σταθεί εμπόδιο απέναντι σας ο Ελληνικός λαός.
Ο Καμμένος φεύγει, αλλά αφήνει δανεικούς. Όχι ιδανικούς αλλά μαζί με τους  Καμμένους των Πρεσπών και τους χαμένους αναλαμβάνουν…
Τυχόν Κυβερνητική συνέχεια όμως με υπολείμματα και γυρολόγους της πολιτικής, ακόμα και αν εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει.
Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στον ετερόκλητο Κυβερνητικό θίασό του. Για αυτό μια είναι η λύση , Φύγετε τώρα.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Σήμερα, είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ η  υπέρβαση του διχασμού και της τοξικότητας που παράγεται με  τη μετατροπή της πολιτικής ζωής σε αρένα λάσπης. Αλλά και η ήττα της συντήρησης και του λαϊκισμού σε κάθε απόχρωση.
Η λύση για τη χώρα δεν μπορεί να βρεθεί στο «φύγε εσύ για να έρθω εγώ».
Μια Κυβέρνηση γαντζωμένη στις καρέκλες της και μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που απλά λαχταρά να την αντικαταστήσει δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις εθνικές αναγκαιότητες.  Αναπαράγουν τα ίδια αδιέξοδα.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι τα παιχνίδια εξουσίας των κ Τσίπρα – Καμμένου ούτε η διαδοχή αυτής της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη. Η χώρα χρειάζεται ριζική αλλαγή πορείας.
Βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.
Η μία κατεύθυνση επιτρέπει την τυφλή πολιτική σύγκρουση, την πόλωση και το διχασμό και οδηγεί σε νέες περιπέτειες. Χωρίς ουσία αλλά μόνο για την εξουσία γίνονται όλες οι αντιπαραθέσεις σε αυτή την αίθουσα Τις ίδιες πολιτικές θα εφαρμόσει ο κος Μητσοτάκης.
Ο άλλος δρόμος οδηγεί σε ευρύτερη συνεννόηση για την οριστική και ασφαλή υπέρβαση της κρίσης. Και αυτός είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς στο Κίνημα Αλλαγής.
Γιατί πέρα από τους θεατρικούς πανηγυρισμούς για «το τέλος των μνημονίων» είναι σαφές ότι χρειάζεται ακόμη αρκετός δρόμος και μεγάλη προσπάθεια, για να εγγυηθούμε στους Έλληνες κα τις Ελληνίδες ότι παίρνουμε ξανά τη χώρα μας πίσω και μπορούμε να ανταποκριθούμε στην απαίτηση για αξιοπρέπεια στη ζωή τους.
Και το γνωρίζετε αυτό πολύ καλά όλοι εδώ μέσα! Αλλά κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε τι έχει ανάγκη ο τόπος. Γιατί μετά  από τόσα χρόνια στην κρίση, τόσο που καθυστερήσαμε, τόσο που ακρίβυνε, ακριβώς με αυτές τις παρωπίδες, δεν έχετε καταλάβει τις ευθύνες σας. Γιατί δεν συνεννοηθήκαμε ποτέ ως πολιτικό σύστημα για να βρούμε ένα πρόγραμμα Ελληνικής ταυτότητας και ιδιοκτησίας και να φύγουμε από το τέλμα. Και επιμένετε ως σήμερα. Για άλλη μια φορά προτεραιότητά σας δεν είναι η χώρα αλλά ποιος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός και πόση δύναμη θα κρατήσει ο καθένας στα κόμματα του. Λυπάμαι πάρα πολύ. Λυπάμαι για αυτό κλίμα και αυτή την αδυναμία του πολιτικού συστήματος στην αγωνία ιδιαίτερα των νέων παιδιών που μας κοιτούν και περιμένουν από  εμάς μια κουβέντα που τους αφορά,  που μιλάει στην ψυχή τους,  στην καρδιά τους.
Ξυπνήστε επιτέλους, πριν να είναι αργά για την Δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο. Χρειάζεται μια κυβέρνηση προοδευτική. Με μια ατζέντα που θα κερδίσει την χαμένη αξιοπιστία της χώρας. Στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να πυροδοτήσει την ανάπτυξη αυτό που δεν κάνατε τόσα χρόνια. Γιατί το θέλουμε αυτό; Γιατί αν δώσουμε κίνητρα και κρατήσουμε ζωντανές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια θα διασφαλίσουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν σ’ αυτές και θα δημιουργήσουμε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για να μείνουν τα παιδιά μας εδώ να μπορούν να εργαστούν.
Την ίδια περίοδο που το ρευστό διεθνές περιβάλλον, απαιτεί την συμφωνία και υπηρέτηση Εθνικής Στρατηγικής με νέους Εθνικούς Στόχους, σε μια Ευρώπη που αλλάζει συνεχώς και η γεωπολιτική αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή εγκυμονεί νέους κινδύνους.
Χρειάζεται μα Κυβέρνηση με προοδευτική ατζέντα που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ώστε :

  • Να προκαλέσει το αναγκαίο αναπτυξιακό σοκ με κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που άντεξαν και εξασφαλίζουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Για να μείνουν τα παιδιά μας εδώ να μπορέσουν να εργαστούν. Δεν είναι άδειες κουβέντες αυτά που λέμε στο Σχέδιο Ελλάδα. Πίσω τους κρύβεται και από ένας άνθρωπος, μια οικογένεια, ένα σπιτικό, μια ελπίδα.
  • Να δώσει τέλος στην υπερφορολόγηση που γονατίζει τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους αγρότες. Αυτούς που έχουν βάλει πλάτη για να φύγει η χώρα από την κρίση εσείς τους γονατίζετε. Όσο αντέξουν. Για να αντέξετε εσείς λίγο ακόμα στην καρέκλα. Είστε ευχαριστημένοι; Να σας χειροκροτήσουμε όλοι μαζί; Να σας πούμε ότι τα καταφέρατε;
  • Να ανασυστήσει το κοινωνικό κράτος, με σταθερές λύσεις για τους πιο αδύναμους και όχι περιστασιακά βοηθήματα που από τη μία λίγα δίνουν και από την άλλη τους τα παίρνουν πολλαπλάσια. Λέμε όχι στην λογική της φιλευσπλαχνίας του Υπουργού. Δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις τον αδύναμο άνθρωπο που βρίσκεται αποκλεισμένος στο περιθώριο, με επιδόματα που του δίνεις περιστασιακά και μόνο για να κρέμεται από τα χέρια σου η ζωή του. Χρειάζεται ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που θα κάνει τον πολίτη να αισθανθεί ότι η Δημοκρατία νοιάζεται για αυτόν -έτσι δεν θα την αμφισβητήσει αύριο. Έχετε καταλάβει σε τι κίνδυνο βρίσκεται σήμερα η Δημοκρατία, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;
  • Να αποκεντρώσει τις εξουσίες, να προχωρήσει σε μια επανάσταση στο κράτος με αξιοπρέπεια στον δημόσιο υπάλληλο και τους αιρετούς στην πρώτη γραμμή, όχι στους αρεστούς και τους κολλητούς.
  • Να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να μπει ένα τέλος στην κατάχρηση της εξουσίας. Δεν μπορεί να παρεμβαίνει ο Πρωθυπουργός με τους εκάστοτε μανδαρίνους του στο έργο της Δικαιοσύνης. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας και αισθάνεσαι ότι μπορεί να ξυπνήσεις αύριο το πρωί και η χώρα σου είναι εχθρική απέναντι σου, γιατί κάποιος σε έχει βάλει στο μάτι. Κάνεις δεν θα έρθει να  επενδύσει σε μια χώρα που ξέρει πως αύριο το πρωί μπορεί να ποινικοποιηθεί η δουλειά του. Πυροβολούμε τα πόδια μας με όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα!
  • Να θέσει επί τάπητος προς τους εταίρους μας το ύψος των πλεονασμάτων, την αποπληρωμή του χρέους, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τα κόκκινα δάνεια, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τον ρόλο του Υπερταμείου.

Γιατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Γιατί με αυτές απλώς θα φυτοζωούμε, θα ενισχύουμε τους φασίστες, τους ακροδεξιούς, τους εθνικιστές. Γι’ αυτό πρέπει να προκύψει από την επόμενη Βουλή μια ισχυρή Κυβέρνηση που θα κάνει μια νέα συμφωνία και θα αλλάξει τους όρους που με την πλάτη στο τοίχο συμφώνησε το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Τσίπρας και μας αρνήθηκε να γίνει Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης ώστε να αλλάξουν από τότε οι όροι της Εθνικής συμφωνίας. Θα τα είχαμε αφήσει όλα πίσω. Αλλά προτεραιότητα του κ. Τσίπρα τότε ήταν να διώξει από το κόμμα του τους πρώην συντρόφους του που τον έκαναν αρχηγό και έπειτα Πρωθυπουργό για να κάνει ό,τι νομίζει σε αυτόν τον  τόπο. Σε αυτές τις λογικές ακόμη κοιμάται ο κ. Τσίπρας.
Εμείς έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη πρόταση – με στόχους, προτεραιότητες , αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα – για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Με συγκεκριμένα μέτρα απαντάμε στο έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι στην πολιτική που επιδεινώθηκε από την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης.
Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι πολύ μεγαλύτερο από την εφήμερη νομή της εξουσίας.
Είναι η κρίσιμη επιλογή ανάμεσα σε εκείνους που υψώνουν τείχη για να κρύψουν την κομματική τους αλαζονεία και ανικανότητα κι εκείνους που χτίζουν γέφυρες συνεννόησης και συνθέσεων.
Ανάμεσα στο «χώρια» και το «μαζί». Ανάμεσα στον εγκλωβισμό στα διχαστικά διλήμματα του «εγώ ή αυτός» ή τη λυτρωτική απελευθέρωση του «εμείς».
Τελικά οι πολίτες θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα αποφασίσουν.
Αντί τη διχαστική συντήρηση θα επιλέξουν την προοδευτική ανατροπή.
Αντί τον διχασμό και τους νέους κινδύνους για τη χώρα θα επιλέξουν ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής εγγύηση ενότητας και αλλαγής.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...