Φώφη Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός της ΝΔ


 
 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
 ΣΤOΝ Ρ/Σ «REAL»
ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σχετικά με το πόρισμα για την πυρκαγιά στο Μάτι
Μπορώ να μιλήσω για τις πολιτικές ευθύνες και οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες. Το πόρισμα απλά επαληθεύει αυτή τη στιγμή τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Δηλαδή ότι δεν υπήρχε καμία οργάνωση, δεν υπήρχε συντονισμός. Υπήρξε απίστευτη ανικανότητα. Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν λάθος και με καθυστέρηση και οι άνθρωποι αφέθηκαν, όπως φαίνεται, στην τύχη τους. Μάλιστα η απόφαση να κλειστεί η Μαραθώνος και να διοχετευθεί όλη η κίνηση από τον παραλιακό δρόμο του Ματίου επιδείνωσε την κατάσταση και εγκλώβισε δεκάδες ανθρώπους με τα αυτοκίνητά τους εκεί. Άνθρωποι κάηκαν έξω από τα σπίτια τους. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπήρχαν αντανακλαστικά, δεν υπήρχε σχέδιο.
Αμφισβητείται από το πόρισμα ακόμα και το εάν υπήρχε προετοιμασία ή πρόληψη και κοιτάξτε κ. Χατζηνικολάου μέχρι ενός σημείου τι μπορεί να πει κανείς για την ανικανότητα.  Όμως εγώ δεν μπορώ να μην κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτή την τεράστια αναλγησία. Για το έλλειμμα ευαισθησίας να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του. Να μην υπάρχει η στοιχειώδης ευθυξία να παραιτηθεί κάποιος. Και το ακόμα χειρότερο ενώ γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί, το βράδυ της ημέρας εκείνης έστησαν ένα θέατρο με παρόντα τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν αναρωτήθηκε καν αν κινδύνευσαν άνθρωποι, εάν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί. Και αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι γνώριζαν όλοι ότι υπήρχαν ήδη θύματα την ώρα που τα παρουσίαζαν όλα εξαιρετικά.
Εγώ λοιπόν να σταθώ και στην ανικανότητα και στην αναλγησία και στον απίστευτο κυνισμό και πραγματικά αναρωτιέμαι οι άνθρωποι που φαίνεται ότι έχουν τόσο μεγάλες ευθύνες για την απώλεια τόσων ζωών, είναι δυνατόν να είναι στο τιμόνι αυτών των κρίσιμων ευθυνών και να εξακολουθούν να είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων του λεκανοπεδίου;
Για τις τιμές των φαρμάκων
Εμείς δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε τη ρύθμιση αυτή, γιατί οδηγεί σε αύξηση των τιμών των φαρμάκων και είμαστε απολύτως απέναντι. Έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ευθύνες της κυβέρνησης σε σχέση με τις τιμές των φαρμάκων. Έχουμε ζητήσει να διερευνηθούν. Όμως όπως συνήθως ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αρνούνται να κάνουν οποιοδήποτε έλεγχο στα δικά τους πεπραγμένα.
Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός της Ν.Δ. και της επιστροφής της στην εξουσία.
Εμείς έχουμε ξεκινήσει ένα κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο, να ενισχύσει το Κίνημα Αλλαγής για να σταθούμε απέναντι στην παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και στη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα. Εμάς δεν μας χωρίζει απολύτως τίποτα με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους του χώρου, τους αγωνιστές της αριστεράς και μάλιστα έχω πει κατ’ επανάληψη ότι όταν θα τελειώσει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του από την ηγεσία αυτού του χώρου, εμείς είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους. Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια έχει φτιάξει στην πραγματικότητα τη νέα δεξιά. Περικοπές, καταστροφή του κοινωνικού κράτους, στοχοποίηση της μεσαίας τάξης.
Και θέλω να σας πω και κάτι άλλο. Το πραγματικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και στο λαϊκισμό στην Ευρώπη υπάρχει και εκφράζεται από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Πριν από λίγο καιρό στην Ισπανία παρουσιάσαμε μια ριζοσπαστική ατζέντα για την Ευρώπη που στηρίζεται στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Είναι επικεφαλής ο Φρανς Τίμερμανς και ο κ. Τσίπρας είναι τελείως απών από όλα αυτά και μάλιστα είναι απέναντι και στο Φρανς Τίμερμανς. Και στην πράξη τι κάνει στην Ελλάδα; Συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά και εξακολουθεί να στηρίζεται σε αυτήν για να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Εξάλλου φαίνεται ότι έχει στηριχθεί στην καραμανλική συνιστώσα και για να φτάσει στην εξουσία, αλλά και για να την διατηρήσει τη θέση αυτή.
Επομένως εμείς δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με ανθρώπους που εφαρμόζουν πολύ σκληρές και συντηρητικές πολιτικές. Αντίθετα αγωνιζόμαστε για να ηττηθούν οριστικά αυτές οι πολιτικές γιατί είναι προϋπόθεση για να βγει  η χώρα από την κρίση. Κινδυνεύουμε να γίνουμε μια οικονομία με χαμηλούς μισθούς και με πολύ χαμηλές δεξιότητες και με περιορισμένη καινοτομία. Δεν είναι αυτό το όραμά μας για την Ελλάδα και τη νέα γενιά.
Σχετικά με τις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ περί μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ
Αυτά είναι τα λόγια του πανικού του κ. Τσίπρα μπροστά στην ήττα του στις εκλογές που έρχονται. Εμείς έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία. Τη στηρίζουμε σταθερά όλο αυτό το διάστημα, έχουμε παρουσιάσει το σχέδιο Ελλάδα που είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, πραγματικά προοδευτικό, για το πώς μπορεί να πάρει μπροστά η ανάπτυξη, αλλά και πώς μπορούμε να έχουμε παράλληλα κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο.
Είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές μας και από τη Ν.Δ. και από το ΣΥΡΙΖΑ και σε σχέση με τα ζητήματα της ανάπτυξης, αλλά και με τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους. Για παράδειγμα θα σας πω κάτι πολύ απλό. Είδαμε πριν από λίγες ημέρες διευθύντρια κάποιας επιχείρησης να λέει στους εργαζόμενους ότι πρέπει να είστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και να χαμογελάτε που παίρνετε 300 ευρώ γιατί είναι 300 ευρώ παραπάνω από το 0 που παίρνουν οι άνεργοι.
Αυτή είναι η πραγματικότητα του κ. Τσίπρα και αυτή είναι η ασύδοτη αγορά που ο κ. Μητσοτάκης διακηρύττει ότι θα επιλύσει όλα τα προβλήματα στον τόπο. Είμαστε κάθετα αντίθετοι και σε αυτές τις δυο λογικές. Δεν μπορεί σήμερα το 1/3 των εργαζομένων να έχουν τόσο μικρές απολαβές που ούτε με το ζόρι δεν τα φέρνουν βόλτα.
Έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα μια νέα κατηγορία που είναι οι πολύ φτωχοί εργαζόμενοι. Δεν είναι αυτό το όραμά μας για τη νέα γενιά του τόπου. Γι’ αυτό φεύγουν τα παιδιά από την Ελλάδα και γιατί δεν έχουν προοπτικές και γιατί απογοητεύονται από ένα δίπολο που προσπαθεί να στηθεί ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη που στην πραγματικότητα δεν έχουν διαφορές. Παλεύουν για την εξουσία και όχι για την ουσία.
Εμείς παλεύουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των νέων ανθρώπων. Να εξασφαλίσουμε αξιοπρέπεια και για τους νέους και για τους ηλικιωμένους. Να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους και να φέρουμε όλα αυτά που έφυγαν στο εξωτερικό. Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να γυρίσουν πίσω. Γιατί κάποια στιγμή, ακόμα και εάν έχουμε το καλύτερο εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη χωρίς ανθρώπινο δυναμικό να το υλοποιήσει θα είναι πάρα πολύ αργά για να υλοποιηθεί. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Χρειάζεται πολιτική ανατροπή και χρειάζεται και προοδευτική αλλαγή. Αλλά πραγματικά προοδευτική αλλαγή. Χορτάσαμε με τα ψέματα του κ. Τσίπρα.
Το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ, Τσίπρα είναι η έξοδος από τα μνημόνια.
Είδατε την έκθεση της Κομισιόν που μιλάει για ενισχυμένη επιτροπεία και περιγράφει και μια κατάσταση όπου τα έσοδα είναι οριακά γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν πια να πληρώσουν, όπου οι πλειστηριασμοί είναι προ των  πυλών γιατί ακόμα δεν έχουμε δει ποια θα είναι η πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας και πόσο θα ισχύσει ή θα είναι τελικά μόνο μέχρι να φτάσει ο κ. Τσίπρας στις εκλογές. Τελικά ο στόχος των ρυθμίσεών του είναι πώς θα προστατεύσει τον εαυτό του από την οργή των πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι παντού υπήρχε μόνο κοροϊδία;
Διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνουν οι 120 δόσεις στην Κομισιόν και την ίδια στιγμή λέει στην Ελλάδα ότι θα γίνει, αλλά με μια καθυστέρηση; Πότε λέει αλήθεια; Και εν τω μεταξύ η ακρίβεια έχει ξαναχτυπήσει. Όλοι εμείς που τρέχουμε και για να εφοδιάσουμε τα σπίτια μας, έχουμε και την καθημερινότητα παράλληλα να φροντίσουμε. Το έχουμε αντιληφθεί εδώ και αρκετούς μήνες το τι συμβαίνει.
Είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθούν μεταξύ τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αφού ο ένας υλοποιεί τις πολιτικές που πρεσβεύει ο άλλος.
Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτές τις δυο λογικές, αλλά δεν είναι λύση να κυβερνήσουν μαζί για να συνεχίσουν να υλοποιούν αυτές τις σκληρές συντηρητικές και αντιλαϊκές πολιτικές.
Ο κ. Τσίπρας φεύγει, αλλά η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα και για αυτό θέλουμε ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών εξελίξεων. Ειδικά όταν διατηρείς την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά, να κοιτάζεις τις μεγάλες εικόνες...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν εκείνη της επόμενης χρονιάς. Το 1995. Στη Σαραγόσα. Με τα τρίποντα...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media: Εθιμοτυπική επίσκεψη από τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας κ....