Φώφη Γεννηματά: Κομμένη η πλάκα με θύμα τον ελληνικό λαό από Τσίπρα-Μητσοτάκη


 
 

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού Σταθμού Σκαϊ με τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη
Οι Έλληνες πολίτες γυρνούν την πλάτη στην αδιέξοδη κοκορομαχία
Το Κίνημα Αλλαγής «ακούγεται» περισσότερο από τον καθέναν αυτή την εποχή γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που παρακολουθεί αυτή τη δήθεν μονομαχία τους γυρίζει την πλάτη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν δυο μονομάχοι στο πολιτικό σκηνικό, δεν εκφράζουν την αγωνία του ελληνικού λαού ούτε για το τι θα γίνει στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, ούτε για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα στην Ελλάδα.  Δεν έχουν απαντήσεις  και δεν βλέπω ποιες είναι οι σημαντικές τους διαφορές.  Η ποιότητα της αντιπαράθεσης που παρακολουθήσαμε ακόμα και μέσα στη Βουλή περισσότερο ζημιά έχει κάνει στο πολιτικό σκηνικό παρά έχει δώσει απαντήσεις.  Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν ότι η κοκορομαχία οδηγεί  μονάχα σε αδιέξοδο, δεν έχει λύση.
Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι σε όσους πρεσβεύουν συντηρητικές πολιτικές (ΝΔ) και σε όσους τις εφαρμόζουν (ΣΥΡΙΖΑ)
Εμείς κάνουμε τη διαφορά.  Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι σε αυτά τα δύο κόμματα που στην πραγματικότητα εκφράζουν τη συντήρηση στην Ελλάδα. Ο ένας πρεσβεύει συντηρητικές πολιτικές και ο άλλος εφαρμόζει τις πιο συντηρητικές. Έχει πει «ναι» σε όλα, στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων και προσπαθεί να παραστήσει ότι είναι δήθεν η Αριστερά ενώ έφτιαξε τη Νέα Δεξιά.
Η κρίση προκλήθηκε λόγω του ελλείμματος που παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή
Σε μια άλλη περίοδο με ένα δυσθεώρητο έλλειμμα που παρέδωσε στη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή το 2004-2009 για αυτό βρέθηκε η χώρα με την πλάτη στον τοίχο, για αυτό χρειάστηκαν τα μνημόνια.  Η κρίση προκλήθηκε ακριβώς λόγω του ελλείμματος που παρέδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή. Έπρεπε να γίνει λοιπόν μια πολύ σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή. Δεν δόθηκε ποτέ ο χρόνος να  γίνει αυτό ομαλά στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα ο οποίος παρέλαβε μία χώρα που πήγαινε να βγει από την κρίση και τα μνημόνια και με την τυχοδιωκτική πολιτική του 2015 χρέωσε στην οικονομία 200 δις.
Ο  κ. Τσίπρας έχει πάρει από τους πολίτες δέκα και τους επιστρέφει ένα
Έχω χαρακτηρίσει την περίφημη 13η σύνταξη εκλογικό επίδομα.  Είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα να δίνεται επίδομα σε αυτούς που συμμετέχουν στις εκλογές.  Τώρα ο κ. Τσίπρας δίνει σε όλους όσοι ψηφίζουν σε αυτές τις εκλογές.  Οι Έλληνες πολίτες που έχουν υποστεί περικοπές λόγω της πολιτικής του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του  έχουν πραγματικά ανάγκη και το τελευταίο ευρώ που τους επιστρέφει.  Αλλά ο κ. Τσίπρας έχει πάρει από τους πολίτες δέκα και τους επιστρέφει ένα. Λέει ότι τους δίνει τη 13η σύνταξη ενώ τους είχε κόψει και τη 12η με την αύξηση της εισφοράς υγείας, με την επιβάρυνση για τα φάρμακα, με την περικοπή του ΕΚΑΣ.  Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι συνταξιούχοι γιατί τα έζησαν στο πετσί τους.  Για ποια 13η σύνταξη μιλάει λοιπόν;  Ο συνταξιούχος που  τον κοροϊδεύει ότι θα του δώσει τη 13η σύνταξη, θα πάει στο καφενείο να πιει ένα καφέ και θα τον πληρώσει με 24% ΦΠΑ. Διότι παρέλαβε τον ΦΠΑ στο 13%, τον πήγε στο 24% και τώρα πανηγυρίζει ότι επιστρέφει εκεί που το βρήκε και μάλιστα μισό. Οι 120 δόσεις στην πραγματικότητα είναι 24. Στους πιο αδύναμους, στις μικρές ομόρρυθμες επιχειρήσεις έρχεται και δίνει μόνο 24 δόσεις και τους ταυτίζει με τα νομικά πρόσωπα τα οποία είναι κερδοσκοπικά.
Χάρισμα στον κ. Τσίπρα  όσοι αναζητούν προσωπικά ανταλλάγματα και καρέκλες
Αυτό που χαρακτηρίσατε  «προσπάθεια ανοίγματος και διεμβολισμού του χώρου», έχει δημιουργήσει πληγή στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι σε εμάς.  Έχει  δημιουργηθεί ένας πολιτικός αχταρμάς ο οποίος περιλαμβάνει – εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ βέβαια –  ακροδεξιούς, δεξιούς, αζήτητα της κεντροαριστεράς,  γυρολόγους, κάθε λογής καιροσκόπους. Στην Κεντροαριστερά δεν περισσεύει κανείς από αυτούς που πιστεύουν στον αγώνα για προοδευτικές λύσεις υπέρ του ελληνικού λαού.  Περισσεύουν αυτοί που ψάχνουν να βρουν καρέκλα για τον εαυτό τους. Αυτούς δεν τους θέλουμε. Χάρισμά του, του κ. Τσίπρα!  Στην πολιτική χρειάζεται και ηθική.   Όταν επιδίωξα να εκλεγώ επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής το 2017, σας είχα πει σε μια συνέντευξη ότι για μένα έχει πολύ μεγάλη σημασία η ηθική στην πολιτική.  Όσοι αναζητούν προσωπικά ανταλλάγματα και καρέκλες σε μία τόσο δύσκολη περίοδο πάνω στις πλάτες και τις θυσίες του ελληνικού λαού δεν μας αφορούν.
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το τι σημαίνει η ψήφος στις ευρωεκλογές και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα
Είναι μία ώρα μάχης που πρέπει να δικαιωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να μιλήσουμε για το τι σημαίνει η ψήφος στις ευρωεκλογές και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Γιατί κάνουν όλη αυτή τη φασαρία ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ,  ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας;  Γιατί δεν θέλουν να καταλάβει ο ελληνικός λαός ακριβώς πού θα πάει η ψήφος του στις ευρωεκλογές. Ψηφίζοντας κάνεις ΝΔ στις ευρωεκλογές λέει «ναι» στον κ. Βέμπερ, λέει «ναι» στον κ. Όρμπαν. Μας  κάνει εντύπωση που δίνει τα συγχαρητήρια ο κ. Τραμπ για την πολιτική του, μα μόνο για τις ευρωεκλογές τον απομάκρυναν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Η ευρωπαϊκή Δεξιά είναι αυτή που έχει επιβάλλει τη σκληρή, διαρκή λιτότητα η οποία έχει επηρεάσει και τη χώρα μας.
Από την άλλη ψηφίζοντας Τσίπρα, ψηφίζουν τη χαοτική ευρωπαϊκή Αριστερά. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, ένα χαοτικό κόμμα που έχει δύο υποψηφίους για τις θέσεις της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήταν πάντα απέναντι στους αγώνες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Ο κ. Τσίπρας δεν ανήκει στο PES,  είναι παρατηρητής στις διαδικασίες που αφορούν τις Συνόδους Κορυφής κ. Κοσιώνη. Υλοποιεί πρόγραμμα και έχει αποκτήσει δικαίωμα να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ούτε στα συνέδρια συμμετέχει  ούτε στις διεργασίες του κόμματός μας.  Εμείς ανήκουμε  στη σοσιαλιστική ευρωπαϊκή οικογένεια που στήριξε την Ελλάδα, που μπορεί να αλλάξει την Ευρώπη και να βάλει φρένο στη διαρκή λιτότητα του κ. Βέμπερ και του κ. Μητσοτάκη.  Είναι η μοναδική ευρωπαϊκή οικογένεια που μπορεί να φράξει και το δρόμο στους εθνικιστές και στους φασίστες που κερδίζουν  έδαφος αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.
Ισχυροί δήμαρχοι και ισχυροί περιφερειάρχες για να μην υπάρξει χάος και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι
Ο ΣΥΡΙΖΑ – το έχω πει πολλές φορές – επειδή δεν έχει στελέχη στην αυτοδιοίκηση προσπάθησε να βρει πετυχημένους δημάρχους και περιφερειάρχες και μετά από την πετυχημένη τους πορεία και τη διαχρονική στήριξη από το δικό μας κόμμα, έρχεται τώρα ως «ουρά» από πίσω να πει: είμαι και εγώ εδώ.  Μα δεν νομίζω ότι κοροϊδεύει κανέναν. Όχι μόνο δεν έχει στελέχη στην αυτοδιοίκηση, αλλά προσπάθησε να διαλύσει την αυτοδιοίκηση επειδή δεν μπορεί να ελέγξει αυτόν το χώρο. Προσπάθησε με τον Κλεισθένη να διαλύσει την αυτοδιοίκηση που έχτισε τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και στηρίζει τόσο δυναμικά το Κίνημα Αλλαγής. Προσπαθεί μέσα από το σύστημα εκλογής να καταστήσει ομήρους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες το επόμενο διάστημα σε διάφορα μικρά ή μεγαλύτερα τοπικά συμφέροντα, τα οποία μπορεί μερικές φορές να μην είναι και τόσο διαφανή  και υπέρ των τοπικών κοινωνιών. Είναι λοιπόν πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό που μπορεί να προκύψει στις αυτοδιοικητικές εκλογές για αυτό και έχει τόσο μεγάλη αξία να προκύψουν ισχυροί δήμαρχοι και ισχυροί περιφερειάρχες οι οποίοι θα έχουν και εμπειρία και γνώση και προοδευτικές απόψεις και λύσεις για τις περιοχές τους για να μπορούν να διοικηθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες και να μην έχουμε χάος και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.
Ο ελληνικός λαός να γυρίσει την πλάτη στους δύο δήθεν μονομάχους και να ψηφίσει τώρα Κίνημα Αλλαγής
Μιλώντας για δημοσκόπηση, ο κ. Τσίπρας δείχνει πόσο μεγάλη αξία δίνει στη ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να βάλει κανείς στην ίδια ζυγαριά, στην ίδια αξία μια δημοσκόπηση με την ψήφο. Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για δημοψήφισμα θεωρεί ότι είναι μόνο δύο υποψήφιοι, υπάρχει ένα δίλημμα ανάμεσα σε κείνον και στον κ. Τσίπρα. Λοιπόν εδώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, διότι ο ελληνικός λαός πρέπει σε αυτές τις εκλογές να στείλει μήνυμα αλλαγής. Να γυρίσει την πλάτη σε αυτούς τους δύο δήθεν μονομάχους και να ψηφίσει τώρα Κίνημα Αλλαγής.  «Κομμένη η πλάκα» που λέει και η νεολαία του Κινήματος Αλλαγής.
Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει για μήνες μέσα στην τοξικότητα και την πόλωση
Εδώ και έναν χρόνο λέω ότι ο κ. Τσίπρας έπρεπε να έχει προκηρύξει εκλογές.   Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή, όταν έγινε αυτή η πολύ απογοητευτική συζήτηση ανάμεσα στους δύο,  με τον ελληνικό λαό απογοητευμένο να  παρακολουθεί  την κουβέντα των δύο μονομάχων πήρα τον λόγο και ζήτησα να πάμε στη Βουλή να ψηφίσουμε μέτρα ανακούφισης των πιο αδύναμων και να πάμε άμεσα σε εκλογές.  Καταθέσαμε σχετική τροπολογία με έξι πολύ συγκεκριμένα μέτρα με πρώτο την κατάργηση της διάταξης για τη μείωση του αφορολόγητου, που χτυπάει πραγματικά τους πιο αδύναμους και στη συνέχεια να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.  Μπορείτε να φανταστείτε τη χώρα να συνεχίζει για πάρα πολλούς μήνες μέσα σε αυτή την τοξικότητα, σε αυτή την πόλωση, και σε αυτό το κλίμα; Πιστεύετε ότι σε αυτό το κλίμα μπορούν να έρθουν επενδυτές, να δημιουργηθεί ανάπτυξη, να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις αγωνίες των άνεργων νέων;
Ο λαός δεν θα επιτρέψει να  μας γυρίσουν πίσω ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης.
Δεν μπορώ να ακούω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας μιλάει για «ψυκτικούς από το Περιστέρι». Αυτά τελείωσαν πριν από  χρόνια, το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές του Κηφισού γεφυρώθηκε με τις πολιτικές των κυβερνήσεων του  ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά λοιπόν ανήκουν στο χθες. Κανείς δεν θα μας γυρίσει στο χθες. Ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης όσο κι αν το θέλουν γιατί είναι άλλη η βούληση του ελληνικού λαού.
Δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής τώρα, για να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές
Δεν έχουμε βάλει πήχη. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται  να δώσει ο ελληνικός λαός δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής τώρα, για να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή που χρειάζεται στις εθνικές εκλογές

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών εξελίξεων. Ειδικά όταν διατηρείς την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά, να κοιτάζεις τις μεγάλες εικόνες...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν εκείνη της επόμενης χρονιάς. Το 1995. Στη Σαραγόσα. Με τα τρίποντα...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...