Φώφη Γεννηματά: Θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων


 
ΟΜΙΛΙΑ
ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ
Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, είμαστε ο μόνος δρόμος για  πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές.
Εκλογές ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της χώρας.
Όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο καλύτερα για τον τόπο.
Όλοι γνωρίζουν ότι αυτός ο ευκαιριακός και τυχοδιωκτικός Κυβερνητικός συνασπισμός είναι ετοιμόρροπος, τρίζει μπροστά στην επερχόμενη ήττα.
Αυτό όμως που ενδιαφέρει τους πολίτες δεν είναι πότε θα φύγουν οι ΑΝΕΛ από την Κυβέρνηση αλλά πότε θα φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλοι μαζί. Πότε θα τελειώσουν οι καταστροφικές πολιτικές  για τις ζωές των ανθρώπων.
Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βγούμε επιτέλους από την κρίση, να περάσουμε σε μια εποχή ανάπτυξης, ασφάλειας, αξιοπρέπειας. Αυτό είναι το νόημα των εκλογών.
Εμείς είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΤΟΙΜΟΙ για αυτή την μάχη.
Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος, είμαστε ο μόνος δρόμος για
πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή:
Για να βγούμε οριστικά από την κρίση.
Για ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην ζωή μας.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνειδητοποιούν καθημερινά ότι τους χαλάμε τη σούπα του δικομματισμού.
Γιατί ξέρουν ότι όλο και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν, ότι αυτοί που Κυβερνούν δεν είναι αριστερά και ότι η επιστροφή της δεξιάς δεν είναι λύση για τη χώρα και θα οδηγήσει σε νέα αδιέξοδα.
Γι αυτό καταφεύγουν στην τεχνητή πόλωση.
Οι κατασκευασμένες κοκορομαχίες δεν συσπειρώνουν, δεν αφορούν τον κόσμο. Δεν απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα του. Απογοητεύουν και τους απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από την πολιτική.
Ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό και με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη Δημοκρατική παράταξη. Εμείς είμαστε το πραγματικό τους πρόβλημα. Γιατί εμποδίζουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς. Και διαλύουμε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει καθεστώς.
Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ιστορία μας.
Γι’ αυτό στρέφονται συνεχώς στο παρελθόν. Γι’ αυτό θέλουν να ακυρώσουν τη διαδρομή και τα επιτεύγματα της παράταξής μας. Γι’ αυτό αγωνίζονται να στήσουν «βρώμικο 19». Δεν θα τα καταφέρουν. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την ιστορία μας. Είμαι αποφασισμένη να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την Χώρα και την Δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα.
Θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία σε βάρος της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ.
και για έναν ακόμα λόγο,  να καλύψουν τις καταστροφικές περιόδους ‘89-’93,2004-2009,2015-2018.
Τις περιόδους που με Πρωθυπουργούς Μητσοτάκη, Καραμανλή και Τσίπρα αυξήθηκε το χρέος.
Θα μείνουν με την όρεξη.
Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τους δημοκρατικούς πολίτες που σε όλη την Ελλάδα θα δώσουν την δική τους απάντηση στις εκλογές με την καθοριστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής.
Ας το πάρουν απόφαση δεν θα επιτρέψουν οι Έλληνες, σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να παίξουν στα ζάρια το μέλλον του τόπου.
Η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δεδομένη για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.
Δεν έχει υπάρξει βέβαια από την Μεταπολίτευση και εδώ Πρωθυπουργός, που χωρίς περίσκεψη και προετοιμασία, ανοίγει θέματα που απασχολούν τον τόπο, με μοναδικό ζητούμενο το προσωρινό κομματικό όφελος, όπως ο κ.Τσίπρας.
Χωρίς να κλείνει παλιούς λογαριασμούς ανοίγει νέους.
Μας είπε ότι η χώρα γίνεται ξανά ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή την ώρα που αντιμετωπίζουμε προκλήσεις από παντού.
Η Τουρκία εντείνει τις προκλήσεις της απέναντι στην χώρα μας.
Η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δεδομένη για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι με αποφασιστικότητα και  τη διπλωματία να διασφαλιστούν οι  σχέσεις καλής γειτονίας και η ειρήνη στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητη η εκμετάλλευση της έντασης για μικροκομματικούς λόγους. Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί καθημερινά, έχουμε προβλήματα με τα Σκόπια και προστίθενται σοβαρότατα θέματα και με την Αλβανική κυβέρνηση στα ζητήματα της περιουσίας των ομογενών.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Ο κ. Τσίπρας λέει ότι έκανε το μνημόνιο παρελθόν και  έβαλε θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού.
Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία ο τελευταίος Προϋπολογισμός της κυβέρνησης και παρά τα όσα ισχυρίζεται δεν κατάφερε να γυρίσει σελίδα για τη χώρα. Η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση προϋποθέτει 3 πράγματα:

  • Έξοδο στις αγορές
  • Ανάπτυξη της οικονομίας
  • Κοινωνική Δικαιοσύνη για αποκατάσταση των ανισοτήτων που βάθυναν όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτά που δεν πέτυχε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Καθηλώνει τη χώρα σε αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Δεν μπορεί να προσελκύσει  επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Φτωχοποιεί τους Έλληνες με την εξοντωτική φορολογία και τα μέτρα . Είναι η Κυβέρνηση του 10-1. Δέκα παίρνει, ένα δίνει μέσω προσωρινών επιδομάτων.
Είναι θράσος να μιλάει για τη δικαιοσύνη της πολιτικής του. Όταν:

  • Οι Έλληνες χρωστούν πάνω από 100δις στην εφορία.
  • Σε 1,5 εκ Έλληνες γίνονται κατασχέσεις λογαριασμών .
  • Οι φόροι αυξάνονται κατά 582 εκ. ευρώ.
  • Οι κοινωνικές παροχές του Προϋπολογισμού για δράσεις κατά της ανεργίας και παροχές ασθένειας του ΕΟΠΥΥ μειώνονται κατά 470 εκ. ευρώ.
  •  Αυξάνεται η συμμετοχή στα φάρμακα.
  • Οι συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν 279 εκ. ευρώ ακόμη.
  •  Η επιδότηση των Νοσοκομείων μειώνεται κατά 366 εκ. ευρώ και 3.000 γιατροί απολύονται από τα Νοσοκομεία και τα ΠΕΔΥ, την ίδια ώρα που τα ΤΟΜΥ αποδείχτηκαν τραγική αποτυχία.

Ο κ. Τσίπρας διαλύει την δημόσια υγεία, υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία, κόβει μια θέση εργασίας στα δύο, αφήνει την πρώτη κατοικία έρμαιο στους πλειστηριασμούς.
Παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Επιχειρεί με λάσπη να εξοντώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο.
Κυβερνά με μια ομάδα κολλητών που καταπάτησαν αρχές και αξίες. Έγιναν βάρος για τη χώρα και βαρίδι της αριστεράς.
Ειλικρινά ανατρίχιασα ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να ξύνει τις πληγές του Εμφυλίου από το βήμα της Βουλής.
Πραγματικά με έκπληξη άκουσα τον Πρωθυπουργό στη Βουλή να λέει ότι είχε ακούσει ακραίους της ΝΔ να κατηγορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη» και δεν κοιτούσε στο διπλανό έδρανο που βρισκόταν ο άνθρωπος, ο οποίος κατηγορούσε ακριβώς γι’ αυτό τον Ανδρέα στα βιβλία του και τώρα είναι ο συγκυβερνήτης του.
Ειλικρινά ανατρίχιασα ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να ξύνει τις πληγές του Εμφυλίου από το βήμα της Βουλής.
Από το ίδιο βήμα που ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιώργος Γεννηματάς έκλεισαν με τη φωνή τους αυτές τις πληγές.
Είναι ντροπή!
Είναι ντροπή να παίζεις με το συναίσθημα των ανθρώπων μόνο και μόνο για να πάρεις μερικά ψηφαλάκια.
Έχασε  μία ευκαιρία ο κ.Τσίπρας να φανεί χρήσιμος στην πολιτική και στον τόπο. Αφού εκμεταλλεύτηκε το μπόνους των 50 εδρών για να γίνει Κυβέρνηση, ψήφισε όψιμα την απλή αναλογική για την πολιτική του διάσωση. Ενώ δεν πιστεύει ούτε στη εθνική συνεννόηση , ούτε στις προγραμματικές συμφωνίες. Και το δήλωσε περίτρανα. Έτσι υπονομεύει τις ομαλές εξελίξεις στην πολιτική ζωή.
Στην πραγματικότητα είναι αυτός που προσφέρει στην Δεξιά το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος». Είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός της ΝΔ, πάνω σε αυτή τη λογική στήνεται το αδιέξοδο για τον τόπο, δίπολο.
Έτσι βέβαια αναδεικνύεται με τον πιο καθαρό τρόπο στους πολίτες, ότι η μόνη ασφαλής ψήφος δημιουργίας και όχι πόλωσης, διεξόδου και όχι αδιεξόδου, η μόνη ψήφος για να ανασάνει ο τόπος και να μην πνιγούμε μέσα στην λάσπη, είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής.
Ο κ. Μητσοτάκης στο όνομα του «νέου» και φιλελεύθερου έχει επιβιβαστεί στο τραίνο της δεξιάς παλινόρθωσης.
Λύση όμως για τη χώρα δεν είναι η επιστροφή της δεξιάς.
Ο κ. Μητσοτάκης στο όνομα του «νέου» και φιλελεύθερου έχει επιβιβαστεί στο τραίνο της δεξιάς παλινόρθωσης
Το ταγκό θέλει δύο και βολεύει τον κ.Μητσοτάκη να το χορεύει.
Η ΝΔ δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από τις συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζουν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Ο κ. Μητσοτάκης ορκίζεται σε κάθε κατεύθυνση ότι θα εφαρμόσει πιστά τις εξοντωτικές για το λαό δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας.
Παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του Καραμανλισμού με την Κυβέρνηση και των εκπροσώπων του σε διάφορα αξιώματα να κινούν τα νήματα. Είναι αυτοί που έχουν αναλάβει τη βρώμικη δουλειά.
Αλήθεια ας μας πει ο δήθεν «μεταρρυθμιστής» κ. Μητσοτάκης ποιες είναι οι διαφορετικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που στηρίζει;
Γιατί για την Οικονομία μιλά μόνο για τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών αφήνοντας στην ανεξέλεγκτη αγορά να βρει τις «λύσεις».
Γιατί για το Σύνταγμα ταυτίστηκε με  τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα, όπως στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συνέχεια βέβαια έκανε τούμπα.
Γιατί τα εργασιακά δικαιώματα τα αμφισβητεί ανοιχτά και διόλου τυχαία.
Γιατί κουβέντα δεν λέει για την Αυτοδιοίκηση και την Αποκέντρωση του κράτους. Το μόνο που μας είπε ήταν ότι θα κερδίσει τις 13 Περιφέρειες, κούνια που τον κούναγε. Η αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο.
Γιατί σιωπά και διστάζει να καταγγείλει τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών -την υποβάθμιση- στην Υγεία, την Παιδεία, τις Κοινωνικές υποδομές. Μήπως επειδή συμφωνεί στο θέμα με τον κ. Τσίπρα ;
Γιατί και αυτός αντιμετωπίζει τα Εθνικά θέματα με κομματικά κριτήρια επιτρέποντας ακόμη και να στεγάζονται ανενόχλητα, ακροδεξιές λογικές στο κόμμα του.
Ο κ. Μητσοτάκης στο όνομα του «νέου» και φιλελεύθερου έχει επιβιβαστεί στο τραίνο της δεξιάς παλινόρθωσης.
Όλα για την κατάκτηση της εξουσίας.
Πόσο μοιάζουν, πίσω από τους επιφανειακούς καυγάδες τους.
Δεν τους ενδιαφέρει αν η μονομαχία τους βλάπτει καίρια τη δυνατότητα της χώρας να βγει από την κρίση. Δεν τους ενδιαφέρει αν το ύφος και το ήθος της αντιπαράθεσης τους, ενισχύει τις πιο ακραίες και αντιδραστικές δυνάμεις. Δεν τους ενδιαφέρει αν η επόμενη μέρα των εκλογών θα διαφέρει από την προηγούμενη .
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε δυναμικά τη μάχη των εκλογών και να την κερδίσουμε. Τσίπρας και Μητσοτάκης οδηγούν τη χώρα στο χθες. Εμείς έχουμε σχέδιο για να φύγουμε μπροστά, για να γυρίσει η χώρα σελίδα, πραγματικά.
Εμείς δεν θέλουμε να εμποδίσουμε απλά, αλλά να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Θέλουμε εθνική ομοψυχία. Θέλουμε τους Έλληνες ενωμένους. Σε αυτό είμαι ανυποχώρητη.
Έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση  για τα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα:
Για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της
Για τις αλλαγές στις δεσμεύσεις Τσίπρα.
Για την προοδευτική ατζέντα στον τόπο με βάση το σχέδιο Ελλάδα που απαντά στο στοίχημα της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη.
Το πραγματικό  δίλημμα των εκλογών είναι: Προοδευτική Ανατροπή με αλλαγή συσχετισμών ή διχασμός και νέα κρίση.
Η χώρα χρειάζεται μια νέα πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση που να ενώνει αντί να διχάζει.
Θα πούμε ξεκάθαρα στους πολίτες το τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Από το 2010 η χώρα με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που επέλεξαν την πόλωση καιτο διχασμό πλήρωσε τρία μνημόνια. 8 χρόνια μετά συνεχίζουν με τα ίδια μυαλά. Με τοφύγε εσύ να έρθω εγώ για να γίνω Πρωθυπουργός και πετροβόλα εσύ από την πλατεία δεν πειράζει. Κι ας πληρώσει ο τόπος ένα νέο 4ο μνημόνιο κανονικό.
Ο δρόμος αυτός θα οδηγήσει στην αναπαραγωγή του σκηνικού που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, που βαθαίνει και καθυστερεί την έξοδο από την κρίση. Είναι αδιέξοδο.
Από την άλλη πλευρά είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς: Εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας που θα πυροδοτήσει την Ανάπτυξη και θα εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή.
Το πραγματικό λοιπόν δίλημμα των εκλογών είναι: Προοδευτική Ανατροπή με αλλαγή συσχετισμών ή διχασμός και νέα κρίση.
Έχουμε κόψει μαχαίρι την αποπροσανατολιστική συζήτηση με ποιους θα πάμε την επομένη των εκλογών.  Και γι αυτό εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον μας. Όσο μας χτυπούν όμως τόσο δυναμώνουμε.
Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις, ούτε να αποφασίσουμε ερήμην της θέλησης του Ελληνικού λαού.
Η χώρα χρειάζεται μια νέα διακυβέρνηση που ενώνει.
Για αυτό χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του.
Χρειάζεται Κυβέρνηση με προοδευτική ατζέντα που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ώστε :

  •  Να καθορίσει τους νέους εθνικούς στόχους
  • Να προκαλέσει το αναγκαίο αναπτυξιακό σοκ ώστε να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση.
  •  Να ανασυστήσει το κοινωνικό κράτος.
  •  Να αποκεντρώσει τις εξουσίες, να προχωρήσει σε μια επανάσταση στο κράτος με διαφάνεια, αξιολόγηση, αξιοκρατία παντού.
  •  Να διασφαλίσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να θωρακίσει τη Δημοκρατία απέναντι στην κατάχρηση της εξουσίας.
  •  Να θέσει επί τάπητος προς τους εταίρους μας το ύψος των πλεονασμάτων, την αποπληρωμή του χρέους, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα , τον ρόλο του Υπερταμείου.

Γιατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του Τσίπρα.
Εμείς έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα, μια ολοκληρωμένη πρόταση – με στόχους, προτεραιότητες , αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα – για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη.
Με συγκεκριμένα μέτρα απαντάμε στο έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι στην πολιτική που επιδεινώθηκε από την ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης.
Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, καταθέσαμε στη Βουλή Πρόταση Νόμου για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Δεν είμαστε απλά Δημοκράτες, είμαστε σοσιαλδημοκράτες και αυτό σημαίνει για μας ότι η δημοκρατία και η κοινωνική πολιτική πάνε μαζί.
Κάναμε το πρώτο βήμα. Αυτές οι προτάσεις αποτελούν για μας βάση για ένα Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης του τόπου.
Έχουμε στο επίκεντρο τον Έλληνα αγρότη, στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα με συγκεκριμένα μέτρα.

  1. Τα κέρδη από ατομική αγροτική επιχείρηση φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή δεκατρία τοις εκατό (13%)
  2.  Η βασική ενίσχυση μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ δεν φορολογείται.
  3. Θέσπιση Ειδικού Ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού Αγροτών
  4.  Οι ασφαλιστικές εισφορές αποσυνδέονται από το φορολογητέο εισόδημα και καθιερώνεται ετήσιο πλαφόν.
  5.  Κίνητρα σε αγρότες οργανωμένους σε Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιρισμούς με 35% μειωμένη φορολογία εισοδήματος και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφής ΦΠΑ για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος
  6.  Τέλος, επαναφορά οριστικώς και αμετακλήτως της εξαίρεσης των αγροτεμαχίων από τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση στάθηκε ανίκανη να σχεδιάσει αγροτική πολιτική και δεν κατάφερε ούτε καν να διατηρήσει τα κεκτημένα.
Δεν ακούσαμε τίποτα για την πολιτική γης, για την ηλικιακή ανανέωση, για τα ολιγοπώλια που ελέγχουν τις εισροές, την αγορά.
Είδαμε όμως, να έχουν κολλήσει τα μεγάλα αρδευτικά έργα και να περιμένουν ακόμα τις αδειοδοτήσεις.
Οι συνεταιρισμοί να δοκιμάζονται σκληρά.
Είδαμε να εκτινάσσεται η φορολογία στο αγροτικό εισόδημα, όπως και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Το ενεργειακό κόστος αυξήθηκε και η διάλυση, του ΕΛΓΟ οδήγησε σε ραγδαία αύξηση τις παράνομες ελληνοποιήσεις, φέρνοντας τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση.
Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα.
Μπαίνουμε στην «τελική ευθεία» της μάχης.
Με το Πρόγραμμά μας, τις δεσμεύσεις μας, με τους υποψηφίους και τα στελέχη μας στην Πρώτη Γραμμή.
Αυτό που καθημερινά βλέπω και εισπράττω είναι ότι ο Έλληνας δεν είναι στο…τσεπάκι κανενός και τώρα πια αξιολογεί όλα τα θέματα και τα βλέπει όλα και όλους από την αρχή.
Μας ξαναζυγίζει όλους. Και για μας το κλίμα βελτιώνεται.
Και με την ετυμηγορία του θα μας βάλει όλους στη θέση μας.
Στις ερχόμενες εκλογές, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα μεγάλο ΝΑΙ, σε ένα καινούργιο όραμα.
Σε μια σύγχρονη Ελλάδα.
Μας ρωτούν συχνά με ποιον είστε πιο κοντά και με ποιον πιο μακριά. Απαντώ ευθέως με κανέναν από τους δυο. Είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό.
Είμαστε με την Ελλάδα που μπορεί και θέλει να ζήσει διαφορετικά.
Με την Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί.
Είμαστε με όλους αυτούς που απαιτούν.
Να ανακτήσουν το δικαίωμα τους στην Αξιοπρέπεια.
Αξιοπρέπεια για τη ζωή τους, για την πατρίδα.
Αυτούς που απαιτούν την Αλλαγή.
Πάμε όλοι μαζί.
Με αισιοδοξία και δύναμη.
Θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων.
Θα φέρουμε την Προοδευτική Ανατροπή στην πατρίδα μας.

Best Of

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

Νατάσα Παζαϊτη: Η οικογένειά μας μεγαλώνει

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μια (Πρώτη) Κυρία, ετών 58. Η Νατάσα...

Τα γενέθλια μιας (Πρώτης) Κυρίας…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Γεννημένη την 14η Απριλίου. Ψηλά, στην Επανομή...

Κώστας Μπακογιάννης: Η δικαιολογημένη απογοήτευση των νέων τους απομακρύνει από την πολιτική πραγματικότητα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο,...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

(Πολεμική) ανάφλεξη, ακρίβεια, λιτότητα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Η νέα πολεμική ανάφλεξη, στη... βάρδια του Τζο Μπάιντεν,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 05.00 π.μ. της Τρίτης 16 Απριλίου...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το έπαθλο ρεκόρ ύψους 98 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση που...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο, όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, μετά την... ελεγχόμενη ανάφλεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν. Ο...