Τ. Καραμήτσος: Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ότι, αυτά που κάνει σήμερα, θα τα υποστεί πολύ σύντομα


 
Γράφει ο Τάσος Καραμήτσος
Πηγή: protothema.gr
 
Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις το πράγμα πλέον όπως εξελίσσεται – όπου «το πράγμα» βάλτε την εικόνα της χώρας. Μία μαφιόζικη δολοφονία την εβδομάδα κοσμεί τις πρώτες ειδήσεις στα media.

Η Ελλάδα θυμίζει πλέον «Κολομβία των Βαλκανίων», όπως λέει και ο Μπόνιος στο site του kourdistoportocali! Είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου που γέμισε την πιάτσα εγκληματίες, είναι η διάλυση της διοικητικής πυραμίδας της Αστυνομίας, όπως και της Πυροσβεστικής, που έστειλε στον τάφο 100 άτομα από την πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι; Τόσκας, Τσίπρας, τώρα Γεροβασίλη. Ούτε μια κουβέντα δεν ακούσαμε για τον πόλεμο των συμμοριών που γίνεται μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια των πολιτών. Κοιτάνε άφωνοι μπράβους και συμμορίες να τσακώνονται για τη μοιρασιά στα ναρκωτικά, την προστασία μαγαζιών και την πορνεία. Με ή χωρίς Αστυνομία; Ο,τι θέλετε, πιστέψτε.
ΕΡΤ, μαλλιοτραβήγματα ανίκανων κομματικών στελεχών, ανύπαρκτες τηλεθεάσεις πλην των ποδοσφαιρικών αγώνων των συμπαθών κατά τα άλλα ομάδων της Λαμίας και του Απόλλωνα που κοστίζουν κατά μέσο όρο τριπλάσια ποσά από εκείνα που δείχνουν τα ιδιωτικά κανάλια μεταξύ της Ρέαλ και της Μπαρτσελόνα. Πιάστηκαν και μεταξύ τους στην κυβέρνηση και, αντί να καθαρίσουν αυτόν που εμπνεύστηκε όλο αυτό το άθλιο και πανάκριβο κατασκεύασμα, παραίτησαν κάτι φουκαράδες που έβαλαν για διοίκηση.

Κομπίνες στις τράπεζες με ελληνικά POS στην Κίνα, μόλις δύο μήνες μετά τη διεθνή απάτη της Folli Follie που μας εξέθεσε ανεπανόρθωτα σε όλο τον κόσμο.
Μετανάστες έρχονται ακόμη στην Ελλάδα, αυτή τη φορά και από τον Εβρο, αλλά, παρά τα 1,6 δισ. ευρώ που μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι, τους έχουμε να ζουν σαν αδέσποτα σκυλιά. Η Αμυγδαλέζα φαντάζει σήμερα πεντάστερο ξενοδοχείο.

Φόροι, κατασχέσεις σπιτιών και λογαριασμών, πολυφοροδιαφυγή και λιγοστές επενδύσεις πλην του τουρισμού, που αναγεννήθηκε από μόνος του και όχι επειδή το κράτος έκανε κάτι γι’ αυτόν.
Τοξικό πολιτικό σκηνικό, όπου πλησιάζοντας στις εκλογές η κυβέρνηση δεν μιλάει για τις επιτυχίες της, αλλά σκάβει τον λάκκο των αντιπάλων της. Το πάθος για την εξουσία, η αλαζονεία και η ψύχωση στην ιδέα ότι του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα είναι στις καρέκλες τους δεν τους αφήνουν να δουν το απλό και ξεκάθαρο: ότι αυτά που κάνουν σήμερα θα τα υποστούν πολύ σύντομα. Οι διώκτες θα γίνουν διωκόμενοι. Και αυτό θα είναι πολύ κακό και άχρηστο για τη χώρα, αλλά σιγά που θα τους αφήσουν οι άλλοι. Οταν σπέρνεις το κακό, έρχεται κάποτε η ώρα που θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.
Μη σας κάνει εντύπωση, λοιπόν, στη σημερινή Ελλάδα που ακόμα και οι Αλβανοί γείτονές μας δεν δίνουν ένα νεκρό παλικάρι να το θάψουν οι γονείς του. Ο,τι κι αν έκανε, νεκρός είναι. Από την αρχαιότητα, ακόμα και στον πόλεμο, αντάλλασσαν τους νεκρούς χωρίς προσκόμματα.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...