Τσίπρας: Αν το σχέδιο Μητσοτάκη ήταν ταινία, θα είχε τίτλο… "Το ΔΝΤ ξανάρχεται"


 
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα:
 
Απόψε η Αθήνα δίνει την οριστική απάντηση: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Οι θυσίες & οι κόποι του λαού μας δεν θα πάνε χαμένες. Δεν θα τις καρπωθούν οι παρασιτικές ελίτ. Τις θυσίες του θα τις καρπωθεί ο λαός μας. Γιατί ήρθε η ώρα των πολλών.
Όλα αυτά τα χρόνια αποδείξαμε ότι δουλέψαμε με σχέδιο & με εντιμότητα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολλών. Δεν ξεχάσαμε ούτε μια στιγμή ποιός μας έφερε στη κυβέρνηση του τόπου, ποιούς εκπροσωπούμε, ποιων τα συμφέροντα υπερασπιζόμαστε.
Το παλιό πολιτικό κατεστημένο, το ΔΝΤ και η ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία, ρίξανε τους πολλούς στη βαθιά χαράδρα της εξαθλίωσης και της χρεοκοπίας για να σώσουν τις τράπεζές τους ενώ προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στο λαό. «Μαζί τα φάγαμε» είπαν τότε στο πληγωμένο λαό μας.
Ζητήσαμε έντιμα από τον ελληνικό λαό να μας εμπιστευθεί, να μας δώσει τη δύναμη να συνεχίσουμε τη μάχη. Μας εμπιστεύθηκε, πάλεψε μαζί μας για να φτάσουμε στο στόχο. Σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί δικαιωμένοι. Η Ελλάδα δεν έχει πια στο λαιμό της τη θηλιά των μνημονίων.
Το μεγαλύτερο κατόρθωμά μας όμως, ήταν όταν μέσα στα μνημόνια και τη δημοσιονομική ασφυξία καταφέραμε να βρούμε τους πόρους για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και να μην αφήσουμε τους πιο αδύναμους χωρίς στήριξη.
Κατόρθωμα ήταν όταν καταργήσαμε το 5ευρω εισόδου στα δημόσια νοσοκομεία και όταν τα ξαναστήσαμε στα πόδια τους με 19.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Όταν καταφέραμε τα σχολεία να λειτουργούν και πάλι κανονικά με επάρκεια σε βιβλία και καθηγητές.
Όταν αποδίδαμε κάθε χρόνο κοινωνικό μέρισμα στους πιο αδύναμους. Όταν αυξήσαμε τις δαπάνες για τη Πρόνοια από τα 700 εκατ. στα 3 δισ. Όταν θεσπίζαμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης για 600.000 συμπολίτες μας. Όταν ακυρώναμε τις προεξοφλημένες περικοπές στις συντάξεις από 1/1/19.
Προχωρήσαμε με σχέδιο στην επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη προς 1 αποχώρηση στο Δημόσιο. Για να στηρίξουμε νοσοκομεία και σχολεία, με γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους. Και προγραμματίζονται άλλες 10.000 προσλήψεις στην Υγεία και 15000 στη Παιδεία.
Προχωρήσαμε με σχέδιο στη θέσπιση του επιδόματος ενοικίου για 240.000 οικογένειες που στηρίζει τους αδύναμους & δίνει τη δυνατότητα σε νέα ζευγάρια να ανοίξουν δικό τους σπιτικό. Προχωρήσαμε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες & μικρομεσαίους στο 13%.
Ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε περισσότερες πτυχές της στρατηγικής του. Είναι η αποτύπωση αυτού που κυνικά είχε αποκαλύψει ως αρχή του: Ότι η κοινωνική αδικία είναι φυσικό φαινόμενο. Το σχέδιο του, αν ήταν ταινία θα είχε τίτλο «Το ΔΝΤ ξανάρχεται» και σκηνοθέτη τον ανθέλληνα Βέμπερ.
Στις  ψηφίζουμε με ποιό πολιτικό σχέδιο θα πορευτεί η Ελλάδα στα επόμενα χρόνια. Ζητάμε την εμπιστοσύνη στο σχέδιο & στα μετρά ελάφρυνσης που εφαρμόζουμε. Ζητάμε τη δύναμη για να μη μπορέσει κανείς να μας εκβιάσει. Να μη μπορέσει κανείς να τα ακυρώσει.
 

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο Γεννηματά ως τον θεμελιωτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πόσο επίκαιρο, ειδικά στην εποχή της πανδημίας...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα περίμενε κανείς, επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η ισορροπία δύναμης ανάμεσα στον Τζο...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στο προσκήνιο, λόγω ρευματοκλοπών, «προειδοποιεί»-αναγγέλλειι το αρμόδιο Υπουργείο από τον Μάιο. Ρευματοκλοπές από...